Audi aikoo myydä joka kolmannelle asiakkaalleen sähköauton vuonna 2025

Audi julkisti eilen tulevaisuuden tavoitteitaan ja kertoi, että yksi niistä on myydä plug-in hybridejä ja täyssähköautoja 800 000 kappaletta vuonna 2025. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että joka kolmas Audin ostava asiakas on vakuutettava ostamaan sähköinen versio.

Tavoite on rohkea, mutta Audi satsaa sähköautojen kehittämiseen ja tuotantoon tulevina vuosina reilusti. Audi julkistaa yli 20 sähköautomallia vuoteen 2025 mennessä. Ensi vuonna nähdään Audin toinen sähköautomalli, Audi e-tron Sportback ja sitä seuraavana vuonna Audi e-tron GT sekä Premium-luokan sähköauton – ehkä täyssähköinen A8?

Audin hallituksen puheenjohtaja, Rupert Stadler, kertoo että Audi haluaa edelleen olla autoteknologian edelläkävijä ja tulevaisuudessa ykkönen Premium-sähköautojen toimittajana.

 

Aihepiirin uusimmat

Stellantis on valmis kääntämään takkinsa, jos sähköautojen kysyntä sakkaa

Stellantiksen toimitusjohtaja Carlos Tavares on todennut, että maailman kolmanneksi suurin autonvalmistaja on valmis muuttamaan sähköautostrategiaansa ensi vuoden tärkeiden Yhdysvaltojen ja Euroopan vaalien tulosten perusteella.

Tesla Cybertruckin tuotantomalli esiteltiin vihdoinkin – osa lupauksista jäi kuitenkin täyttymättä

Siitä on kulunut jo neljä vuotta, kun Tesla Cybertruckin tutkielma tuotiin julkisuuteen. Monien viivästysten jälkeen nyt on vihdoinkin tuotantomallin esittelyn vuoro.

Uusi Porsche Panamera esiteltiin – iso luksusauto kallistuu nyt kaarteisiin kuin moottoripyörä

Porsche on jo julkaissut monenlaisia tiisereitä kolmannen sukupolven Panamerasta, ja nyt uutuus tuotiin vihdoinkin julkisuuteen. Panamera ei ole täysin uusi auto, mutta sekä tekniikkaa että ulkonäköä on hiottu kattavasti.

Maailman suurin autonvalmistaja kamppailee yhä vaikeuksien kanssa

”Emme ole enää kilpailukykyisiä”, on Volkswagenin toimitusjohtajan viesti, kun yhtiö vähentää henkilöstöä osana 10 miljardin euron säästökuuria.

Tyyliniekan uusimmat