Amerikkalainen Rezvani Motors valmistaa videopelien innoittaman Vengeance-panssariauton

Luodinpitävä The Vengeance -niminen ajoneuvo on kuin suoraan Grand Theft Auto -pelisarjasta.

Kuva: Rezvani Motors.

Yhdysvaltalainen Rezvani on ottanut viileän suhtautumistavan Vengeance-maastoautoonsa, jonka on suunnitellut videopeliajoneuvojen erikoissuunnittelija Milen Ivanov. Vengeance kuuleman mukaan luotiin yhdistämään futuristisia virtuaalimaailman ajoneuvoja, ja tehokkaimpia sotilaallisia maastoautoja. Se debytoi tulevassa Barrett-Jacksonin huutokaupassa Arizonan Scottsdalessa tammikuun lopulla.

“Tavoitteena oli laittaa tieteisvideopelin konseptiauto tavallisten ihmisten ajoteille”, kertoo yrityksen toimitusjohtaja Ferris Rezvani. Kaliforniassa sijaitseva Rezvani on tullut tunnetuksi panssaroiduista ajoneuvoistaan, ja Vengeance (”kosto”) tulee saataville uudella Bullet Proof Military Package -varustuksella, jonka nimensä mukaisesti on tarkoitus suojata luodeilta vanhaan kunnon armeijatyyliin.

Alkaen 285 000 taalaa kustantava Vengeance on kolme penkkiriviä käsittävä maastoauto, jonka voimanlähteenä on vapaasti hengittävä 420 hevosvoimaa tuottava 6,2-litrainen V8. Tarjolla on myös vähemmän janoinen 3,0 litran turboahdettu kuusisylinterinen diesel ilman lisäkustannuksia. ”Kostajan” kuningaskone on kuitenkin ahdettu V8, joka tuottaa peräti 810 heppaa, ja noin 1047 Newtonmetriä vääntömomenttia. Kummallista kyllä, nelivetojärjestelmä onkin sitten jo lisävaruste. Autot toimitetaan 22-tuumaisilla vanteilla, jotka on kääritty 35-tuumaisiin maastorenkaisiin.

Kuva: Rezvani Motors.
Kuva: Rezvani Motors.

Vaikka auto saattaakin ulkoisesti näyttää brutaaliin hyökkäyssotaan suunnitellulta, Rezvani on erikoistunut ylellisiin sisätiloihin. Kabiinin etuosasta löytyvät lämmitettävät ja tuuletetut, sekä sähkösäädettävät nahkaiset kuppipenkit, kun taas toisessa rivissä matkustajia odottavat kapteenin tuolit, tahi viimeisenä odottava täysi kolmen istuimen penkkirivi.

Muita tämän taisteluauton ominaisuuksia ovat kaareva digitaalinen OLED-kojelauta, josta löytyy Apple CarPlay- ja Android Auto -yhteensopivuus, navigointijärjestelmä, kolmialueilmastointi, lämmitetty ohjauspyörä, lisätyn todellisuuden ominaisuudet ja head-up -näyttö. Luodeilta suojaava varustus on ainakin mainospuheiden perusteella laaja, ja se kattaa ulko- ja auton alapuolen mukaan lukien räjähdyssuojauksen. Tarjolla on myös ominaisuuksia, kuten sähköistetyt ovenkahvat, lämpöpimeänäköjärjestelmä, teräksinen karjapuskuri, kaasunaamarit, luodinkestävät liivit ja kaikkea muuta mukavaa niin valtion päämiehille, kuin vallankumoustaistelijoille.

Suosittelemme

Kaikki tämä saa varmasti maailmanlopunodottajien, ja muiden menninkäisten kuolan erittymään suupieliin. Emme voi kuitenkaan ottaa tätä ajoneuvoa, tai edes koko Rezvania merkkinä liian vakavasti, sillä yksikään itseään kunnioittava panssaroitujen ajoneuvojen valmistaja ei käyttäisi termiä “luodinpitävä” (bulletproof) alan standardinmukaisen “luodinkestävän” (bullet resistant) sijaan. Auton yhteydessä ei ole myöskään mainintaa panssarin teknisistä tiedoista minkään kansallisen tai maailmanlaajuisen sertifikaatin mukaisesti. Toisaalta, jos koko luomus pohjautuu fantasiavideopeliautoon, niin onko tällä kaikella niin paljoa merkitystä.

Kuva: Rezvani Motors.
LähdeCarbuzz

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Tältä näyttää maailman kevein Toyota Land Cruiser 70

Kuvassa ei ole maailman vahvimmat miehet, vaan klassisen maastoauton uutuusmallin yksityiskohtainen ja täysikokoinen versio, joka on taitavasti valmistettu styroksista.

Toyota esitteli pienen sähkö-SUV:n konseptin – Volvo EX30:n kilpailija tulee myyntiin jo ensi vuonna

Toyota järjesti Brysselissä Euroopan markkinoille suunnatun tilaisuuden, jossa tuotiin ensimmäistä kertaa julkisuuteen vanhan mantereen asiakkaiden makuhermoon iskevä pieni sähkö-SUV. Tällä hetkellä kyse on vielä tutkielmasta, mutta autoa voidaan odottaa myyntiin jo ensi vuonna.

Vihdoinkin uusi Lancia – täyssähköinen Ypsilon esitellään helmikuussa

Lancialla on hieno historia, mutta viime vuodet ovat olleet melkoista tuskien taivalta perinteikkäälle italialaismerkille. Lancia on myynyt ainoastaan Italiassa pahasti ikääntymään päässyttä Ypsilonia, mutta tilanteeseen on luvassa helpotusta jo pikapuoliin.

Uusi Daihatsu Taft haluaa haastaa jälleen Suzuki Jimnyn maastossa

Daihatsu Taft on jääny Suomessa toistaiseksi aika vieraaksi automalliksi, mutta kyseessä on alkujaan täälläkin paremmin tunnetun Suzuki Jimnyn kilpailija.

Tyyliniekan uusimmat