Amalgam tarjoaa täydelliset pienoismallit pukinkonttiin

Autojen ystävälle voit ostaa joululahjaksi mahdollisimman tarkasti ja laadukkaasti tehdyn pienoismallin.

Mitä ostaa lahjaksi hänelle, jonka elämä tuntuu pyörivän autojen ympärillä? Yksi tapa muistaa läheistä moottoripäätä on antaa hänelle lahjaksi tarkka pienoismalli hänen vaalimastaan oikeasta autosta. Itse pienoismallien kirjo on tänä päivänä sen verran laajaa, että on syytä erottaa jo heti kättelyssä lasten lelut oikeista aikuisten keräilymalleista.

Yksi johtavista huippulaadukkaiden mallien valmistajista on brittiläinen Amalgam, jonka käsintehdyt pienoismallit hakevat usein vertaistaan. Näiden mallien hinnat vaihtelevat noin 200 eurosta aina helposti 15 000 euroon, ja vielä tätäkin hintavimpiin malleihin. Amalgamin valikoima käsittää malliautojen lisäksi myös veistoksia ja autoiluaiheisia taideteoksia. Amalgamin omilta nettisivuilta voi kätevästi tutustua tilattavien tuotteiden kirjoon.

Näistä mainittakoon 1:18 mittakaavan Jaguar E-Type, joka olisi hieno lisä mihin tahansa mallikokoelmaan. Amalgam on nähnyt paljon vaivaa luodakseen klassisen urheiluauton tarkasti uudelleen malliharrastajien suosimassa mittakaavassa. Malli on pakattu ylelliseen laatikkoon, josta löytyvät myös aitoustodistus ja kaikki tarpeelliset tiedot ajoneuvosta. 1059 euron hinnallaan se ei ole halpa, mutta se on paljon edullisempi kuin oikea klassinen E-Type.

Suosittelemme

Moottoriurheiluun hurahtaneet arvostaisivat taatusti legendaarisen Gulfin vaaleansinisen väreihin maalattua Ford GT40 -mallia joulukuusen alla. 1:18 mittakaavan GT40 kunnioittaa #1075 -alustanumerosta tunnettua tosielämän moottoriurheilulegendaa, joka voitti Le Mansin 24 tunnin ajon vuonna 1969.

Jos nämä 1:18-mallit tuntuvat liian hintavilta, Amalgamilla on myös useita hieman edullisempia lahjaideoita, jotka vetoavat myös laajalla skaalalla autoilun harrastajiin. Formula 1 -faneille olisi tarjolla 287 euron arvoinen Ferrari F1-75 -ohjauspyörä. Charles Leclercin ja Carlos Sainzin kauden 2022 aikana käyttämän ohjaimen mukaan 1:4-mittakaavaan kutistettu malli on pienen käsityöläisryhmän käsin rakennettu taidonnäyte. Pelkästään sen kehittämiseen kului kuulemma 450 tuntia, ja se olisi hieno esine myös vaikkapa työkaverin toimiston hyllyyn koristeeksi.

Jos sinulla on syvät taskut, ja haluat hemmotella itseäsi, Amalgamilla on tässä tapauksessa useita loistavia lahjaideoita. Juhlistaakseen yhtä maailman hienointa autonmoottoria Amalgam on julkaissut 1:4 mittakaavan mallin Bugatti Chironin W16-moottorista ja vaihteistosta. Näitä malleja valmistetaan ainoastaan 99 kappaletta hintaan 13 611 euroa kappaleelta. Amalgam huomauttaa, että erittäin yksityiskohtaisessa mallissa on huomioitu kaikkein pienimmätkin yksityiskohdat, jotka voit löytää oikeasta Chiron-moottorista, kuten osien autenttiset tarrat ja viivakoodit.

LähdeCarbuzz

Lue lisää