Alkuperäisen omistajan 1967 Ford Galaxie LTD on tyylikäs näky

60-luvun Yhdysvaltoja voidaan syystä pitää automuotoilun kultamaana, josta Galaxie LTD on oivallinen esimerkki.

Fordin Galaxie-mallit jäivät huippusuositun Mustang-mallin, sekä monien muiden tunnetumpien tuon ajan Amerikan autojen jalkoihin. Vielä 60-luvulla tuntuikin, että Detroit pystyi jatkuvasti tuottamaan uusia menestysreseptejä halvan polttoaineen siunaamana muskeliautokautena. Fordin Galaxie-mallit edustivat enemmän ylellisyyttä, kuin puhdasta urheiluautomaisuutta, vaikka niihinkin sai ruksittua todellisia tehomyllyjä. Hyvällä syyllä voi myös todeta, että ulkonäöllisesti ne kuuluvat aikakautensa amerikkalaisten autojen tyylikkäimpien joukkoon.

Kuvissa päivää paistatteleva yksilö on alkuperäisen omistajan, ruosteeton, alkuperäisellä maalilla ja sisustuksella varustettu 1967 Ford Galaxie LTD Hardtop, joka on ikäisekseen varsin upeassa alkuperäiskunnossa. Tällaista autoa ei löydä joka päivä enää edes Yhdysvalloista, sillä 55 vuoden ikä on tehnyt selvää jälkeä tämän ikäluokan kalustosta. Tämä upea auto on listattu eBayssa, ja se sijaitsee Pohjois-Dakotan pääkaupungissa Bismarckissa. Kirjoitushetkellä siitä on huudettu 14 300 dollaria, mutta varausta ei ole vielä saavutettu.

Tämä tarjoushinta on juuri ja juuri yli klassikkoautojen hinta-arvioita tekevän Hagertyn ”kategoria neljä” -kuntoisen auton arvon (12 800 dollaria), mikä ei ole edes lähellä tämän ensiluokkaisen auton arvoa. Saman firman kolmosluokitetun, hyvässä kunnossa olevan auto arvo on 20 300 dollaria, ja kakkosluokan, eli erinomaisessa kunnossa olevan auton arvo on 28 100 dollaria. Toivotaan, että myyjän asettama varaus ylittyy, jotta voitaisiin verrata kuinka lähelle listahintaa auto päätyy uuteen kotiin.

Suosittelemme

Kolmannen sukupolven Ford LTD:tä valmistettiin mallivuosille 1965-1968. Vuoden 1967 maskin säleikkö oli taivutettu selvemmin ulospäin, ja samalla viimeinen vuosimalli, jossa on pystysuoraan pinotut ajovalot. Vuoden 1968 malleissa oli myös neljä ajovaloa, mutta ne olivat jo sijoitettu vaakasuoraan. Auton alustasta ei ole otettu ilmoitukseen kuvia, mikä on hieman kysymyksiä herättävää, sillä auto on uudesta asti nähnyt nykyisessä sijainnissaan myös oikeita lumitalvia. Usein ruostuva tavaratilan alue näyttää ainakin moitteettomalta kuvissa.

Upeata kontrastia valkoiseen ulkokuoreen tuo alkuperäinen punainen sisusta, joka sekin näyttää halkeillutta ohjauspyörää lukuun ottamatta varsin siistikuntoiselta. Pellin alta löytyy 390 kuutiotuumainen V8, joka on uutena tuottanut 275 hevosvoimaa ja 548 Nm vääntömomenttia. Kaiken kaikkiaan kyseessä on todellinen kultakauden herkkupala, jonka myyntihinta toivottavasti nousee auton ansaitsemalle tasolle.

LähdeBarnfinds

1 KOMMENTTI

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Tesla Cybertruckin tuotantomalli esiteltiin vihdoinkin – osa lupauksista jäi kuitenkin täyttymättä

Siitä on kulunut jo neljä vuotta, kun Tesla Cybertruckin tutkielma tuotiin julkisuuteen. Monien viivästysten jälkeen nyt on vihdoinkin tuotantomallin esittelyn vuoro.

Uusi Porsche Panamera esiteltiin – iso luksusauto kallistuu nyt kaarteisiin kuin moottoripyörä

Porsche on jo julkaissut monenlaisia tiisereitä kolmannen sukupolven Panamerasta, ja nyt uutuus tuotiin vihdoinkin julkisuuteen. Panamera ei ole täysin uusi auto, mutta sekä tekniikkaa että ulkonäköä on hiottu kattavasti.

Maailman suurin autonvalmistaja kamppailee yhä vaikeuksien kanssa

”Emme ole enää kilpailukykyisiä”, on Volkswagenin toimitusjohtajan viesti, kun yhtiö vähentää henkilöstöä osana 10 miljardin euron säästökuuria.

Romukuntoisten Teslojen virta Pohjois-Amerikasta Ukrainaan voi olla vaarassa loppua

Yhdysvalloista ja Kanadasta päätyy vakuutusyhtiöiden kautta vaurioituneita sähköautoja Ukrainaan, jossa mekaanikot korjaavat ja myyvät niitä korkeista polttoainekustannuksista kärsiville.

Tyyliniekan uusimmat