Älä maksa liikaa autonvuokrasta ulkomailla, lue nämä vinkit

Vuokra-auto on kätevä tapa liikkua lomareissulla, jos haluaa matkustaa kaupungin keskustaa pidemmälle. Ulkomailla vuokrauskäytännöt poikkeavat hieman kotimaassa totutusta kaavasta ja lisämaksuja voi kertyä mitä ihmeellisimmistä asioista. Rahoitustuotteiden vertailusivusto VertaaEnsin.fi selvitti sudenkuopat, joita kannattaa välttää autoa vuokratessa ulkomailla.

1. Älä vuokraa autoa lentokentältä

Kannattaa miettiä kahdesti, tarvitseeko auto vuokrata suoraan lentokentältä vai onnistuuko vuokraus muualta. Lentokentän vuokra-autoihin liittyy lähes aina lentokenttämaksuja, jotka nostavat vuokranhintaa huomattavasti. Lisäksi jos haluaa palauttaa auton muualle kuin alkuperäiselle vuokrapisteelle, peritään siitä lisämaksuja.

2. Älä vakuuta liikaa

Selvitä aina ennen autonvuokrausta, mitkä vakuutukset kuuluvat auton vuokrahintaan. Yleensä autonvuokraan sisältyvät perusvakuutukset, kolariturva sekä varkausvakuutus, mutta nämä saattavat olla myös erikseen hinnoiteltu, mikä vääristää vuokrattavan auton hintaa. Ylimääräiset vakuutukset ovat harvoin tarpeen, mutta monet autovuokraamot haluavat myydä lisävakuutuksia asiakkailleen. Vakuutusten hinta on tyypillisesti erittäin korkea tai vakuutukseen liittyy suuri omavastuu, jolloin vakuutuksen lisäarvo on pieni.

3. Vertaile hintoja

Suosittelemme

Nettiin on ilmestynyt monia vertailusivustoja, joissa voi vertailla autonvuokrausfirmojen hintoja ympäri maailmaa. Vertailu säästää aikaa, rahaa ja hermoja, kun löytää edullisen vaihtoehdon verkosta ja tekee varauksen etukäteen. Vertailu on järkevää, sillä autovuokraamojen välillä voi olla suuriakin hintaeroja. Hyviä vertailusivustoja ovat muun muassa Rentalcars.com ja skyscanner.

4. Älä maksa bensoja etukäteen

Joissain autovuokraamoissa voi maksaa bensat etukäteen, mutta usein tämä on kaikista kallein tankkausvaihtoehto. Jos kuljettaja ei aja koko tankillista ja palauta autoa tyhjänä, jää autovuokraamo bensoissa voitolle. On järkevää suosia autonvuokrausfirmoja, jossa on vuokrattavassa auto täyteen tankattu ja auto palautetaan samassa kunnossa takaisin. Tämä on aina asiakkaalle kaikista edullisin vaihtoehto.

5. Vältä turhia oheislaitteita

Autonvuokraamot haluavat vakuutusten lisäksi myydä asiakkaille lisähintaan oheislaitteita, jotka tyypillisesti ovat hyvin kalliita. On kannattavaa miettiä etukäteen, mitä laitteita tarvitsee matkalle ja pyrkiä ottamaan laitteet mukaan kotimaasta. Esimerkiksi navigaattori on monelle kuskille oiva apuväline, mutta edullisempi vaihtoehto on ladata kartat etukäteen älypuhelimeen ja käyttää navigointia offline-tilassa.

Ulkomailla on myös hyvä tarkistaa auton kunto ennen matkalle lähtöä. Auto kannattaa aina kuvata ennen vuokrausta vaikkapa kännykkäkameralla ja palautuksen yhteydessä tarkistaa auto henkilökunnan kanssa. Näin voi välttyä ikäviltä yllätyksiltä, jos kolhuja yritetään syynätä edellisen kuskin piikkiin.

Lue lisää