Aito Riemukupla myytiin ennätyshintaan

Muistatko sympaattisen auton nimeltä Riemukupla?

Elokuvien Riemukupla Monte Carlossa (1977) ja Herbie Goes Bananas (1980) pääosaa näytellyt auto nimeltä “Herbie” myytiin Palm Beachin huutokaupassa ennätysmäiseen hintaan.

Vuosimallia 1963 oleva aito Riemukupla saavutti korkeimman hinnan mitä on koskaan maksettu kuplavolkkarista, eli 126 500 dollaria. Auton huusi itselleen tunnettu autokeräilijä John Staluppi.

Riemukuplassa on 40 hevosvoimainen, 1,8 litrainen, kaksoiskaasuttimilla varustettu ja ilmajäähdytetty bokserimoottori. Elokuvan aikana auto tosin pystyi suorituksiin mihin moni paljon tehokkaampi auto ei pysty. Liekö mukana ollut Hollywoodin taikavoimia.

Riemukupla Riemukupla Riemukupla Riemukupla

Kuvat: Barrett-Jackson huutokauppahuone.

Aihepiirin uusimmat

Tappaja-auto Christine esitteli korinsa muotoja Järvenpään Autoshowssa

Viime viikonloppuna nähtiin murhanhimoinen siipikaunotar jenkkiautopainotteisessa autonäyttelyssä, jossa paikalla oli myös muita tunnettuja elokuva-autoja.

Pieni voi olla kaunista – Järvenpään Auto Show päätti tasokkaasti harrastekauden

Vielä ennen koronavuosia monen autoharrastajan kausi päättyi syys-lokakuun vaihteessa Lahdessa järjestetyn Jenkkiautonäyttelyn ja X-treme Car Show’n merkeissä. Koronatauon jälkeen Jenkkiautonäyttely pidettiin pienimuotoisemmissa puitteissa Järvenpään Aino Areenalla, ja tänä vuonna jatkettiin samalla paikalla.

Toyotan taskuraketti saa lisää tehoa ja valinnaisen automaattivaihteiston – faceliftatun GR Yariksen esittelyä odotetaan jo lähikuukausina

Toyotan maine on varsin kaukana ajajan autosta, vaikka japanilaismerkin valikoimaan on vuosien saatossa kuulunut myös hienoja sporttimalleja. Viime vuosina Toyotan imago on autoentusiastien keskuudessa kohonnut erityisesti GR Yariksen ansiosta, joka on yksi nykyajan hauskimpia hot hatcheja.

EU höllentää polttomoottoriautoja koskevaa Euro 7 -päästösääntöään

Eurooppalaiset ministerit sopivat lieventävänsä ”likaisia autoja” koskevaa ehdotustaan, joskin rengas- ja jarrupäästöt otetaan edelleen käyttöön.

Tyyliniekan uusimmat