50 vuotta vanha Mercedes W114 tehtiin kestämään isältä pojalle

Tämä hienokuntoinen todiste saksalaisesta laadusta ja insinööriosaamisesta on pian tulossa myyntiin puolalaiselle käytettyjen autojen kaupalle.

Jos auto toimii viiden vuosikymmenen käytön jälkeen moitteetta, on kyseessä osoitus saksalaisen autonvalmistajan luotettavuudesta ja filosofiasta, jossa ei ole ratkaissut lyhytnäköinen ajattelu autosta kertakäyttöhyödykkeenä. Kuvissa näkyvä Mercedes-Benz 230.6 W114-korimallin auto oli tuotannossa vuosien 1973-1976 välisen ajan. Neliovisessa autossa on Paul Bracqin muotoilema ajattomana pysynyt ulkonäkö, johon kuuluu pystyt ajovalot, suuri maski ja iso ikkunapinta-ala, jota kiertää aikakaudelle tyypillisesti kromilistat.

Tämä Mercedes on tulossa myyntiin KlasykaGatunku.pl -nimiselle autoliikkeelle, jonka tietojen mukaan auto on ollut näihin päiviin saakka käytössä sen uutena ostaneella perheellä, mikä osaltaan selittää saksalaisen moitteetonta kuntoa. Sillä on ajettu 145 000 kilometriä sen jälkeen, kun auto lähti jälleenmyyjältä 70-luvulla. Auton mukana tulee lisäksi satoja sivuja yksityiskohtaista huolto- ja muuta dokumentaatiota autosta.

Suosittelemme

Vaikka auton sisätilat myyjän mukaan kaipaavat pientä puhdistusta, niin kuvissa ohjaamo näyttää ikäisekseen melkoiselta säilymäihmeeltä. Sisätiloissa vallitsee tyylikäs tunnelma, johon sopii kattoluukku ja upottavan mukavat istuimet. Vaaleanvärinen verhoilu tuo myös mukavasti kontrastia mustaan kojelautaan. Auton maalipinnassakaan ei ole kolhuja tai naarmuja, ja kromiosatkin kiiltelevät kuin tehtaalta tullessaan.

Kuten jo takaluukun 230-merkinnästä voi päätellä, niin konepellin alla lepää 2.3-litran kuusisylinterinen bensiinimoottori, joka välittää vedon automaattivaihteiston kautta takarenkaille. Vaikka nämä suorituskyvyltään vanhentuneet moottorit ovat jo iäkästä tekniikkaa, kuuluvat ne todistettavasti maailman kaikkien aikojen kestävimpien autonmoottorien joukkoon, josta todisteena ovat jo pelkät taksiliikenteessä ajetut lukuisat kilometrit.

W114 sedan ja vuosina 1968-1976 tuotannossa ollut W115 coupe ovat modernin E-luokan esikuvia. Aivan kuten mallin korvannut W123, myös W114 on maailmankuulu automalli luotettavuudestaan, ja monet yksilöt näistä 1.9 miljoonasta valmistetusta autosta onkin vielä täysin käyttökunnossa. Koska juttumme W114 on vasta tulossa myyntiin, niin sen pyyntihinta on arvoitus. Tällaisen hienokuntoisen klassikko-Mersun todennäköisin ostajakandidaatti on kyseistä merkkiä harrastava mobilisti, joka ymmärtää sen edustavan jotain ainutlaatuista. Jotain, mitä ei enää koskaan saa uutena rahalla ostettua.

LähdeCarscoops

2 KOMMENTIT

  1. Mulla on Lada 1200L eli perinteisemmin sanottuna nappisilmälada.
    Jäi aikanaan ukilta isälleni, ja nyt se on minulla jo kolmannessa sukupolvessa. Todella luja peli.
    Itse ajattelin jättää sen pojallani sitten joskus.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Tältä näyttää maailman kevein Toyota Land Cruiser 70

Kuvassa ei ole maailman vahvimmat miehet, vaan klassisen maastoauton uutuusmallin yksityiskohtainen ja täysikokoinen versio, joka on taitavasti valmistettu styroksista.

Toyota esitteli pienen sähkö-SUV:n konseptin – Volvo EX30:n kilpailija tulee myyntiin jo ensi vuonna

Toyota järjesti Brysselissä Euroopan markkinoille suunnatun tilaisuuden, jossa tuotiin ensimmäistä kertaa julkisuuteen vanhan mantereen asiakkaiden makuhermoon iskevä pieni sähkö-SUV. Tällä hetkellä kyse on vielä tutkielmasta, mutta autoa voidaan odottaa myyntiin jo ensi vuonna.

Vihdoinkin uusi Lancia – täyssähköinen Ypsilon esitellään helmikuussa

Lancialla on hieno historia, mutta viime vuodet ovat olleet melkoista tuskien taivalta perinteikkäälle italialaismerkille. Lancia on myynyt ainoastaan Italiassa pahasti ikääntymään päässyttä Ypsilonia, mutta tilanteeseen on luvassa helpotusta jo pikapuoliin.

Uusi Daihatsu Taft haluaa haastaa jälleen Suzuki Jimnyn maastossa

Daihatsu Taft on jääny Suomessa toistaiseksi aika vieraaksi automalliksi, mutta kyseessä on alkujaan täälläkin paremmin tunnetun Suzuki Jimnyn kilpailija.

Tyyliniekan uusimmat