2024 Hyundai Sonata on tyylikäs ilmestys

Erityisesti Toyota Camryn kilpailijaksi tarkoitettua premiumsedania on turha odottaa Eurooppaan.

Kuva: Hyundai.

Vuoden 2024 Hyundai Sonata on esitelty kokonaisuudessaan ensimmäistä kertaa. Vaikka täydellisiä yksityiskohtia keskikokoisesta sedanista ei ole vielä julkaistu, korealainen valmistaja viittaa tähän kahdeksannen sukupolven malliin sanoilla ”enemmän, kuin pelkkä facelift”.

Autonvalmistajan ”Sensuous Sportiness” -suunnittelufilosofian vangitseva 2024 Sonata saa inspiraationsa toisen sukupolven Konasta ottamalla käyttöön täysleveän LED-valopalkin edessä. Päävalot on piilotettu ilmanottoaukkojen yläosaan, ja niitä yhdistää leveämpi säleikkö, sekä terävämmät ja dramaattisemmat linjat. Siinä missä aikaisempi sukupolvi näytti kömpelöltä Lexus-kopiolta, on uusi Sonata aidosti ilo silmille.

Hyundai onkin tehnyt paljon enemmän, kuin vain hienosäätänyt Sonatan kasvojenilmettä. Myös konepelti on muotoiltu aikaisempaa virtaviivaisemmaksi. Kasvojenkohotetun Sonatan mustilla paneeleilla koristellut helmat tuovat myös autoon urheilullisuutta. Takaosakaan ei enää muistuta geneeristä aasialaisautoa, vaan leveä LED-takapaneeli ja kauniisti kaartuvat linjat tekevät näystä miellyttävän tästäkin kuvakulmasta. N Line -malleissa on lisäksi uudet kaksoisäänenvaimentimet, ja nämä autot tassuttelevat erottuvilla 19-tuuman vanteilla.

Kuva: Hyundai.
Kuva: Hyundai.

Myös Sonatan ohjaamoon on tehty lukuisia muutoksia. Ilmeisin muutos on 12,3-tuuman digitaalisen mittariston, ja samankokoisen infotainment-näytön asentaminen, jotka molemmat sijaitsevat kojelaudasta ulos työntyvän panoraamanäytön sisällä. Vuoden 2024 mallissa on myös viiksityyppinen vaihteenvalitsin vaihteistotunnelin yläpuolella sijaitsevan perinteisemmän kepin sijaan. Hyundai lisäksi huomauttaa, että myös vuoden 2024 Sonatan sisustusta on päivitetty “parempaa matkustajakokemusta varten tyylikkäillä sisätilojen väriyhdistelmillä, jotka lisäävät urheilullisuuden tunnetta, ja ensiluokkaista luonnetta.”

Vaikka Hyundai ei ole vielä ilmoittanut auton kaikkia teknisiä tietoja, luultavimmin 2,5-litrainen turboahdettu nelisylinterinen tulee vakiona, ja korvaa joillain markkinoilla tarjotun turboahdetun 1,6-litraisen moottorin. Sonata N line:n 2,5-litrainen tarjoilee 290 heppaa ja 421 Nm vääntöä. Autosta on olemassa myös nelivetoinen prototyyppi, joka on ensimmäinen Sonatan historiassa.

Suosittelemme

2024 Hyundai Sonata esitellään kokonaisuudessaan Soulin Mobility Show -tapahtumassa 30. maaliskuuta – 9. huhtikuuta, ja uusi automalli tulee todennäköisesti ensiesiintymään Yhdysvaltain maaperällä New Yorkin kansainvälisessä autonäyttelyssä 6. huhtikuuta. Linjakasta premiumsedania on kuitenkin turha odottaa Eurooppaan, sillä eurooppalaiset ovat palavasti rakastuneet katumaastureihinsa.

Kuva: Hyundai.
LähdeCarscoops

Lue lisää