2024 Fiat 600e -sähkökatumaasturista on julkaistu virallinen video

Jeep Avengerin alustaa hyödyntävä Fiatin pieni crossover julkaistaan Euroopassa myöhemmin tänä vuonna.

Kuva: Fiat.

Autonvalmistajat herättävät usein pöhinää ennen uuden mallinsa lanseerausta vilautellen sen uusia ominaisuuksia, mutta Fiat on tällä kertaa omaksunut toisenlaisen lähestymistavan. Yllättävänä mainostempauksena italialaismerkki sisällytti hienovaraisesti kuvamateriaalia tulevan Fiat 600e -mallin ulko- ja sisätiloista Vatikaanin tapahtumasta kertovaan videoon ilman sen suurempaa mediamylläkkää.

Kuva: Fiat.

Fiat 600e paljastettiin vahingossa jo toukokuun alussa, kun se havaittiin peittämättömänä lehdistömateriaalin kuvauksissa. Nyt julkaistu virallinen video tarjoaa entistä kattavamman katsauksen ajoneuvoon esittelemällä sen ulkoa eri näkökulmista, ja tarjoamalla näkymää myös sisätiloista. Kuten odotettua pieni katumaasturi omaksuu valmistajansa sympaattisen 500-perheen omaleimaiset tyylikikat, ja esittelee samalla kertaa uusia ideoita, kuten ajovalojen “silmäluomet”. Auto sisällä vallitsee melko minimalistinen muotoilu, jota korostavat pyöreä digitaalinen mittaristo, sekä keskellä kojelautaa vaakatasossa pönöttävä infotainment-näyttö.

Huolimatta “600”-tunnuksista korissa, Fiatin pieni sähkökatumaasturi on virallisesti nimeltään 600e. Tämä nimeämiskäytäntö on linjassa Fiat 500e viistoperän kanssa, ja korostaa autojen täysin sähköistä voimansiirtoa. On kuitenkin tärkeätä selventää, että Fiat 600e:tä ei ole tarkoitettu korvaamaan hieman suurempaa 500X-mallia. Huhujen mukaan 500X saattaakin siirtyä kompaktiautojen segmenttiin seuraavassa sukupolvessaan, millä halutaan tehdä pesäeroa Fiatin tuotepalettiin.

Fiat on ollut toistaiseksi melko vaiti uuden 600e-mallin teknisistä yksityiskohdista. On kuitenkin jo ehditty spekuloida, että ajoneuvo jakaa loogisesti alustansa Jeep Avengerin, ja muiden samankokoisten Stellantis-ryhmän mallien kanssa. Fiat 600e-mallissa olisi näin ollen yksi sähkömoottori, joka tuottaa noin 154 hevosvoimaa ja 260 Nm vääntömomenttia. Virta tulee todennäköisesti 54 kWh:n akusta, joka tuottaa tarvittavan energian auton sähköiselle voimansiirrolle.

Kuva: Fiat.

Aivan kuten myös 600e:n serkun Avengerin kanssa on ilmeistä, että autoon on saatavilla bensiinimoottorilla varustettu malliversio tietyille markkinoilla, joka koskisi myös Italiaa. Tämä versio on tarkoitus varustaa 100 heppaisella kolmisylinterisellä 1,2-litran turbobensiinimoottorilla, joka on yhdistetty manuaalivaihteistoon.

Suosittelemme

Fiatin lyhytelokuva “Open Doors” pyrkii välittämään kuvaa “inhimillisestä veljeydestä, avoimuudesta ja osallisuudesta”. Video tehtiin 10. kesäkuuta Pyhän Pietarin aukiolla pidettävään, ja Vatikaanin säätiön järjestämään ”World Meeting on Human Fraternity” -tapahtumaa varten. Fiat sponsoroi tapahtumaa tarjoten siihen täyssähköisen ajoneuvovalikoiman, johon kuuluvat 500e ja päästöttömät versiot sen kevyisiin hyötyajoneuvoihin perustuvista tila-autoista.

Itse juhlakalu 600e ei kuitenkaan ehdi tapahtumapaikalle, sillä mallia ei ole vielä esitelty. Vaikka Fiat ei ole vielä ilmoittanut uutuusmallinsa virallista julkistuspäivää, sen todennäköisin debyytti on 4. heinäkuuta, jolloin Fiat 500 -malli juhlii 65-vuotispäiviä. Sitä onko 600e-mallia saatavilla Euroopan ulkopuolella, ei ole myöskään julkistettu.

LähdeCarscoops

Lue lisää