1:1 Ferrari Monza SP1 on valmistettu kokonaan Legopalikoista

Tanskan Legolandissa on nyt upouusi nähtävyys. Kyseessä ei ole mikä tahansa Lego-rasiasta rakennettu miniatyyriauto, vaan luonnollisenkokoinen malli yhdestä Ferrarin vaikuttavimmista malleista, Monza SP1.

Kuva: Lego.

Lego-Ferrari on osa interaktiivista Ferrari Build and Race -näyttelyä, jossa kävijät voivat rakentaa oman pienimuotoisen Ferrari-mallinsa Legoista, ennen kuin se skannataan digitaalisesti, ja testataan Fioranon kilparadan digitaalisessa versiossa.

Kuva: Lego.

Italialainen autonvalmistaja ei ole kuitenkaan maininnut, kuka täysikokoisen mallin on askarrellut kokoon, saati kuinka monta Lego-palikkaa siihen tarvittiin. Tästäkin huolimatta luomus tekee hienoa työtä matkiessaan tuhansilla pienillä kulmikkailla palikoilla katuauton pyöreitä muotoja. Lopputulos on jopa varustettu aidoilla Ferrarin renkailla!

Ferrari esitteli yksipaikkaisen Monza SP1:n sen kaksipaikkaisen sisarmallin SP2:n rinnalla syyskuussa 2018. Molemmista malleista löytyy 6,5-litrainen vapaasti hengittävä V12, joka teki niistä aikanaan tehokkaimman V12-moottorilla varustetun katuauton, joita Ferrari oli koskaan tätä ennen valmistanut.

Konehuone pitää sisällään 799 kirskuvaa Maranellon oria, ja vääntömomenttiakin on 719 Nm. Ferrarin katuohjus singahtaa näillä spekseillä 0-100 km/t vain 2,9 sekunnissa, ja 200 km/t tarvitaan ainostaan 7,9 sekuntia. Huippujakin luvataan 300 km/t, ja kaikki edellä mainitut siis ilman kattoa!

Vaikka auto jakaa perustansa Ferrari 812 Superfastin kanssa, sitä on vaikea uskoa pelkkien ulkonäköjen perusteella. Itse asiassa Monza SP1:ssä on mittatilaustyönä tehty korirakenne, jossa on uudet etu- ja takapaneelit, ainutlaatuinen etusäleikkö, erottuvat ajovalot ja veistoksellinen LED-valopalkki takana. Ei ole yllättävää, että Monza SP1 ja SP2 -mallien tuotanto on rajoitettu kappalemäärältään vain 499 asiakkaalle tarjottavaan autounelmaan.

Kuva: Lego.
LähdeCarscoops

Lue lisää