1:1 Ferrari Monza SP1 on valmistettu kokonaan Legopalikoista

Tanskan Legolandissa on nyt upouusi nähtävyys. Kyseessä ei ole mikä tahansa Lego-rasiasta rakennettu miniatyyriauto, vaan luonnollisenkokoinen malli yhdestä Ferrarin vaikuttavimmista malleista, Monza SP1.

Kuva: Lego.

Lego-Ferrari on osa interaktiivista Ferrari Build and Race -näyttelyä, jossa kävijät voivat rakentaa oman pienimuotoisen Ferrari-mallinsa Legoista, ennen kuin se skannataan digitaalisesti, ja testataan Fioranon kilparadan digitaalisessa versiossa.

Kuva: Lego.

Italialainen autonvalmistaja ei ole kuitenkaan maininnut, kuka täysikokoisen mallin on askarrellut kokoon, saati kuinka monta Lego-palikkaa siihen tarvittiin. Tästäkin huolimatta luomus tekee hienoa työtä matkiessaan tuhansilla pienillä kulmikkailla palikoilla katuauton pyöreitä muotoja. Lopputulos on jopa varustettu aidoilla Ferrarin renkailla!

Ferrari esitteli yksipaikkaisen Monza SP1:n sen kaksipaikkaisen sisarmallin SP2:n rinnalla syyskuussa 2018. Molemmista malleista löytyy 6,5-litrainen vapaasti hengittävä V12, joka teki niistä aikanaan tehokkaimman V12-moottorilla varustetun katuauton, joita Ferrari oli koskaan tätä ennen valmistanut.

Konehuone pitää sisällään 799 kirskuvaa Maranellon oria, ja vääntömomenttiakin on 719 Nm. Ferrarin katuohjus singahtaa näillä spekseillä 0-100 km/t vain 2,9 sekunnissa, ja 200 km/t tarvitaan ainostaan 7,9 sekuntia. Huippujakin luvataan 300 km/t, ja kaikki edellä mainitut siis ilman kattoa!

Vaikka auto jakaa perustansa Ferrari 812 Superfastin kanssa, sitä on vaikea uskoa pelkkien ulkonäköjen perusteella. Itse asiassa Monza SP1:ssä on mittatilaustyönä tehty korirakenne, jossa on uudet etu- ja takapaneelit, ainutlaatuinen etusäleikkö, erottuvat ajovalot ja veistoksellinen LED-valopalkki takana. Ei ole yllättävää, että Monza SP1 ja SP2 -mallien tuotanto on rajoitettu kappalemäärältään vain 499 asiakkaalle tarjottavaan autounelmaan.

Kuva: Lego.
LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Kiinalaiset sähköautot valtaavat maailmaa, mutta Yhdysvalloissa niitä ei ole nähty

Arvioiden mukaan Kiina tuottaa jo 60 prosenttia kaikista myydyistä sähköautoista tänä vuonna. Pohjois-Amerikassa kadut kuitenkin kumisevat tyhjyyttään kiinalaisista sähköautoista.

DEFA Power: Älykäs ja edullinen sähköauton latausasema

DEFA toi tänä vuonna markkinoille uuden latausaseman kiinteällä latauskaapelilla. Uusia sähköautojen latausasemia julkaistaan ​​koko ajan, eikä valinta ole kuluttajana helppoa. Hinnat ja ominaisuudet vaihtelevat paljon.  DEFA...

Sähköautokanta jatkaa kasvuaan – näitä sähköautoja rekisteröidään eniten Suomessa

Suomen täyssähköisten autojen osuus autokannasta jatkaa kasvuaan. Tuoreessa Sähköinen liikenne ry:n teettämässä raportissa kerrotaan, että jo yli joka kolmas Suomen teillä liikkuva sähköauto on...

Kerrankin kevyt sähköauto – David Brownin muokkaama klassikko-Mini painaa vain 640 kiloa

Suurin osa sähköautoista on merkittävästi polttomoottorivastineitaan painavampia möhkäleitä, mikä on melkoisessa ristiriidassa ympäristöä säästävän ekoauton idean kanssa. Asia on kuitenkin toisin, kun sähköauton lähtökohta on esitelty vuonna 1959.

Tyyliniekan uusimmat