Ruotsalaisesta metsästä löytyi tuhat hylättyä autoa

Ruotsissa sijaitsevasta Båstnäsin kaivosalueen metsästä on löytynyt tuhatkunta vanhaa autoa.

Autoja on kertynyt jo toisen maailmansodan aikoihin ja niiden huhutaan olevan amerikkalaissotilaiden hylkäämiä. Sodan jälkeen ruotsalaisveljekset ottivat autot haltuunsa ja jatkoivat niiden keräilyä bisnes mielessä. Tarkoitus oli myydä niistä purettuja varaosia muun muassa Norjaan.

Löydettyjen autojen joukossa on muun muassa seuraavia merkkejä: Saab, Volvo, Sunbeam, Ford, Ford, Buick, Volkswagen ja Opel. Ikävä kyllä yli kuudenkymmenen vuoden lojumisen jälkeen autot ovat erittäin huonossa kunnossa ja suurin osa metsän nielaisemia. Ehkä noin tuhannen auton raadosta voisi kuitenkin löytyä muutama varaosa autoharrastajan käyttöön.

Båstnäs

Båstnäs

Båstnäs

Suosittelemme

Båstnäs

Båstnäs

Båstnäs

Båstnäs

Båstnäs

Kuvat: Thomas Geersing. Lisää kuvia autoista: Båstnäs Scrapyard

Lisenssi: Creative Commons Attribution 2.0 Generic (CC BY 2.0)

Aihepiirin uusimmat

Uusi VW Tiguan tuotiin julkisuuteen – suosikki-SUV:ssa on nyt kurvikkaammat linjat ja pistokehybridissä parhaimmillaan 100 kilometrin sähköinen toimintasäde

Volkswagen Tiguan on noussut viime vuosina kaikessa hiljaisuudessa valmistajansa myydyimmäksi malliksi yleisen SUV-buumin vanavedessä. Jossakin vaiheessa myös Tiguan muuttuu täyssähköautoksi, mutta sitä ennen on vielä yhden polttomoottoripohjaisen sukupolven vuoro.

Turkin presidentti haluaisi Elon Muskin rakentavan Teslan tehtaan maahansa

Turkki haluaa olla Teslan seuraavan sähköajoneuvotehtaan loppusijoituspaikka, vaikka maa on jo ehtinyt luomaan oman sähköautobrändin.

ELegend EL1 driftaa kuin 1980-luvun B-ryhmän rallitykki – lähes 900 000 euron sähköauton esikuvana palvelee Audin pätkä-Quattro

Pari vuotta sitten julkisuuteen putkahteli luonnoskuvia ELegend EL1 -nimisestä sähköautosta, jonka oli tarkoitus toimia 1980-luvun Audi Sport Quattron modernina tulkintana. Monista vastaavista projekteista ei ole kuultu ensimmäisen lehdistötiedotteen jälkeen enää mitään, mutta ELegendin kohdalla asia on onneksi toisin.

Volkswagen esitteli yli 550-heppaisen sähkösedanin – ID.X Performance uhkaa kuitenkin jäädä pelkäksi tutkielmaksi

GTI-fanit häädettiin Itävallan Wörtherseen rannalta kestävän kehityksen nimissä, mutta Volkswagenin ID-sähkömallien omistajat saavat sentään kokoontua paikallisesti päästöttömästi Sveitsin Locarnossa. Tapaamisen kohokohta valmistajan puolelta oli varsin yllätyksellinen konseptiauto.

Tyyliniekan uusimmat