10 000 kilometriä ajettu Chevrolet Impala SS on 90-luvun tehosedan

Saksalaisilla autonvalmistajilla ei ollut yksinoikeutta tehokkaisiin sedan-mallisiin henkilöautoihin 90-luvulla. Haastaja tuli Amerikasta, ja oli varsin linjakas tapaus.

Vuosina 1994 -1996 tuotannossa ollut Chevrolet Impala SS:n tarina alkoi jo vuonna 1992, kun Chevrolet herätti uudelleen henkiin ”Super Sport” -tehoversionsa. Reseptiä varten tarvittiin täysikokoinen sedan-mallin Impala, johon lyötiin 9C1 ”poliisipaketti” ja lusikoitiin konepellin alle Corvetten LT1-kahdeksikko. Kiekoiksi vaihdettiin viisipuolaiset vanteet, ja pintaa koristamaan valikoitiin uhkaava musta väri. Komeus esiteltiin saman vuoden SEMA-autonäyttelyssä, ja messuvieraat taputtivat käsiään hyväksynnän merkiksi.

Kaksi vuotta myöhemmin GM sai autonsa tuotantovalmiiksi, ja niitä tehtiinkin heti 70 000 vuoteen 1996 mennessä, jolloin Impalan kyseinen korimalli poistui tuotannosta. Kyseessä ei ole siis mikään varsinainen harvinaisuus, mutta ani harvat näistä ovat yhtä vähän ajettuja, kuin juttumme kuvissa paistatteleva yksilö. Autolla on ajettu ainoastaan 6250 mailia, eli vain karvan yli 10 000 kilometriä. Hienokuntoisella autolla on ollut ainoastaan yksi omistaja, joka on nyt poistunut keskuudestamme.

Vaikka SS-Impaloissa olikin Vettestä tuttu LT1-mylly, niin tehoja piisasi ainoastaan 260:een hummaan saakka. Corvetessa samasta moottorista kutiteltiin 300:n hevosvoiman teholukemat, joten GM halusi säilyttää urheiluikoninsa kukkona tunkiolla. Impalassa ei myöskään ollut valittavissa käsivalintaista vaihteistoa, vaan tyytyminen oli neliloviseen automaattilaatikkoon. Auton kehittämät 447 Newtonmetriä sinkauttivat miltei 2000 kiloa painavan limpun 0-96 km/t vauhtiin aikanaan aivan kelvollisessa seitsemässä ja puolessa sekunnissa.

Suosittelemme

Impala SS -mallin tuotannon edetessä aerodynaamisemmat sivupeilit kiinnitettiin tukevammin suoraan sivulaseihin, vaihteenvalitsin siirrettiin rattipylväästä lattialle ja värivaihtoehdoiksikin tuli Henry Fordin kauhuksi muutakin kuin mustaa. Ensimmäisen lähdön Impalan olisi saanut vuonna 1994 uutena 22 495 taalan hintaan, mutta juttumme auton voi ostaa nyt Ebaystä 32 995 dollarilla. Se on kuitenkin vähän verrattuna mitä saa maksaa nykyään vaikkapa Imapalan kilpailija E34 BMW M5 -malleista.

LähdeCarscoops

1 KOMMENTTI

  1. Impala ss lt1 ei ollut sama kuin coupe-korin malleissa, kuten teholukematkin vihjaavat. Viritetty tuottamaan vääntöä n. 300kg coupea painavammalle autolle ja ehkä halvempi valmistaa. Elektroniikalla päivitetty 80-luvun vaihteisto ei osoittautunut kestäväksi tässä yhteydessä. Verrattuna poliisiautoon eli capriceen, impala SS sai pärjätä ilman moottorin öljynjäähdytintä. Lopuksi Impala SS sai vielä obd-2 liittimen.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Kiinalaiset sähköautot valtaavat maailmaa, mutta Yhdysvalloissa niitä ei ole nähty

Arvioiden mukaan Kiina tuottaa jo 60 prosenttia kaikista myydyistä sähköautoista tänä vuonna. Pohjois-Amerikassa kadut kuitenkin kumisevat tyhjyyttään kiinalaisista sähköautoista.

DEFA Power: Älykäs ja edullinen sähköauton latausasema

DEFA toi tänä vuonna markkinoille uuden latausaseman kiinteällä latauskaapelilla. Uusia sähköautojen latausasemia julkaistaan ​​koko ajan, eikä valinta ole kuluttajana helppoa. Hinnat ja ominaisuudet vaihtelevat paljon.  DEFA...

Sähköautokanta jatkaa kasvuaan – näitä sähköautoja rekisteröidään eniten Suomessa

Suomen täyssähköisten autojen osuus autokannasta jatkaa kasvuaan. Tuoreessa Sähköinen liikenne ry:n teettämässä raportissa kerrotaan, että jo yli joka kolmas Suomen teillä liikkuva sähköauto on...

Kerrankin kevyt sähköauto – David Brownin muokkaama klassikko-Mini painaa vain 640 kiloa

Suurin osa sähköautoista on merkittävästi polttomoottorivastineitaan painavampia möhkäleitä, mikä on melkoisessa ristiriidassa ympäristöä säästävän ekoauton idean kanssa. Asia on kuitenkin toisin, kun sähköauton lähtökohta on esitelty vuonna 1959.

Tyyliniekan uusimmat