Video: Bentleyn tuleva katumaasturi nähty Nürburgringillä testeissä

Bentley on kehittänyt jo pitkään ensimmäistä katumaasturimalliaan. Vuonna 2012 he julkistivat ensimmäisen katumaasturikonseptin Geneven autonäyttelyssä. Muutamia päiviä sitten Bentley Bentayga on nähty kuuluisalla Nürburgringin Nordschleifen radalla testeissä, joten auto alkaa todennäköisimmin olla kohta valmis asiakastoimituksiin.

Nimi Bentayga tulee valmistajan mukaan pohjoisesta havumetsävyöhykkeestä, eli Taigasta ja Rogue Bentayga vuoresta Kanarian saarilla. Nimi kuvastaa Bentleyn katumaasturin kykyä selvitä erilaisista hankalista paikoista. Veikkauksemme kuitenkin on, että yksikään tuleva Bentaygan omistaja ei vie autoaa kyseisiin paikkoihin.

Bentaygaa on tarjolla tietojemme mukaan kahdella voimanlähteellä:  6.0 litraisella W12 moottorilla ja 4.0 litraisena V8 pistokehybridinä.

Tässä myös video, jossa vilautetaan Bentaygan sisätiloja ja hallintalaitteita. Videolla nähdään, että autossa tulee olemaan ainakin pimeänäköavustin, tuulilasinäyttö (HUD), kosketuksella toimivia kytkimiä ja muuta mukavaa.

https://youtu.be/wiBz0SrBPz0

Lue lisää