Audi A6:n piti olla jatkossa pelkästään täyssähköauto, kun taas vastaavalle uudelle polttomoottorimallille kaavailtiin A7-nimeä. Ingolstadtin rinkulamerkki pakitti kuitenkin viime hetkellä näistä suunnitelmista, joten nyt julkisuuteen tuotu iso polttomoottorifarkku tottelee edeltäjänsä tavoin A6 Avant -nimeä.
Uuden A6:n pitäisi olla Audin viimeisiä uusia polttomoottorimalleja, mutta automaailmassa on käynyt viime aikana sellainen myllerrys että juuri mikään ei ole enää varmaa. Se on kuitenkin selvillä, että nyt esitelty A6 Avant saa muutaman kuukauden päästä seuraa perinteisestä porrasperäversiosta. Entistä enemmän shooting brake -tyyliseksi muuttunut farkku lienee kuitenkin näistä kahdesta se kauniimpi korimalli.

A6 Avantin mittasuhteet tarjoavat muutenkin silmäkarkkia, koska tätä autoa ei ole tarvinnut muotoilla täyssähköversion akun vaatiman tilan ehdoilla. Uusi A6 Avant näyttää vielä edeltäjäänsäkin matalammalta ja leveämmältä, vaikka auto on todellisuudessa kaventunut noin sentillä. Pituus on sen sijaan kasvanut kuudella sentillä karvan verran alle viiden metrin kokonaismittaan, ja tavaratilan perusvetoisuus on 503 tai 466 litraa voimanlähdetyypistä riippuen.
Luku ei ole mitenkään ruhtinaallinen näin isoon farmariin, joten viisto perä vaatii tässä suhteessa veronsa. Toisaalta liukkailla muodoilla on saatu aikaan ilmanvastuskertoimeksi 0.25. Uutuus on tämän lukeman myötä historian aerodynaamisin polttomoottorikäyttöinen farkku-Audi, ja täyssähköinen A6 E-Tron Avantkaan ei jää kauaksi 0.24-lukemallaan.

Auton design on pehmeälinjaisempaa kuin terävällä kynällä piirretyssä edeltäjässään, ja yhdennäköisyys äskettäin lanseeratun A5 Avantin kanssa on ilmeinen. Isoveljen erottaa kuitenkin esimerkiksi suuremmasta maskistaan ja ”kahdessa tasossa” sijaitsevista takavaloistaan. Niihin saa valittua erilaisia ledikuvioita, ja sama koskee myös etuvaloja.
Suosittelemme
Sisustan puolella yhdennäköisyys A5:n ja esimerkiksi A6 E-Tronin sekä Q5:n ja Q6:n kanssa on vielä ilmeisempi. Digimittaristoa täydentää 14,5-tuumainen keskinäyttö, ja lisävarusteena matkustajan eteen saa vielä oman 10,9-tuumaisen ruutunsa. Jos sitä ei ruksi autoon mukaan, samalla kohdalla törröttää hieman hölmön näköinen musta paneeli. Lisäksi esimerkiksi ovilokerot ovat ilman verhoiluja, joten Audi on valitettavasti uhrannut osan lähes myyttiseen maineeseen kohonneesta materiaalivaikutelmastaan digitaalisuuden alttarilla.

Uutuus on tehty esimerkiksi A5:n ja Q5:n tavoin polttomoottorikäyttöön suunnitellun PPC-perusrakenteen varaan. Ison auton luksusta voi vielä tehostaa lisävarustelistalta löytyvällä ilmajousituksella, ja tarjolla on myös nelipyöräohjaus. Lisähintainen panoraamakatto ei ole kuitenkaan enää avattavaa mallia, vaan se himmentyy sähköisesti moduuleittain.

Uusi A6 Avant tuotiin julkisuuteen kolmen moottorivaihtoehdon voimin. Ne ovat etuvetoon yhdistetty kaksilitrainen 204-heppainen TFSI-bensaturbo, samantehoinen nelivetodiesel myöskin kaksilitraisella koneella sekä 367 hevosvoimaa tuottava kolmelitrainen turboahdettu bensa-V6 quattro-nelivedon parina. Kaikki kolme ovat 48 voltin sähköjärjestelmällä toteutettuja kevythybrideitä, mutta Suomessa näillä versioilla ei ole kuin semanttista merkitystä.

Täällä myyntiin tulee nimittäin ainoastaan pistokehybrideitä, joiden teknisiä tietoja ei ole vielä tuotu julkisuuteen. Asian pitäisi korjaantua pian, koska uuden A6 Avantin Suomi-hinnat on luvattu julkaista vielä tämän kuun aikana. Myöhemmin mallisto täydentyy ainakin maavaraltaan korotetulla Allroadilla sekä maailman nopeimpien farmarien kerhoon kuuluvan RS 6:n uudella painoksella, mutta polttomoottorilla varustetun S6:n tulevaisuudesta ei ole vielä mitään tietoa. Täyssähköinen S6 Audilla on jo tarjolla E-Tron-malliston puolella.
