Uuden VW Tiguanin sisusta ja tekniikka julkaistiin – Volkkarin tietoviihdejärjestelmän käytettävyyden pitäisi kohentua huomattavasti

Volkswagen on saanut viime vuosina pyyhkeitä tietoviihdejärjestelmästään, joka on ollut hankalan käytettävyyden ja bugien piinaama. Wolfsburgissa on kuitenkin tehty kovasti töitä kulissien takana tilanteen kohentamiseksi.

Työn hedelmistä päästään ensimmäisenä nauttimaan kolmannen sukupolven Tiguanissa, jonka sisusta ja tekniikka tuotiin julkisuuteen jo nyt ennen varsinaista esittelyä. Se on vuorossa syksyllä, ja auton myynnin pitäisi startata ensi vuoden alussa. Korinsa osalta Tiguan on vielä markkinointihenkisen naamiointiteipin peitossa, mutta muotoilun yksityiskohdatkin paistavat sen alta jo läpi.

Kuva: Volkswagen

Katumaasturi näyttää edeltäjäänsä kurvikkaammalta kylkilinjan pullistusten ansiosta, jotka tuovat mieleen Touareg-isoveljen lisäksi ID-malliston sähkö-SUV:t. Myös keulassa on sukunäköä ID-perheen kanssa umpinaisen maskin ja keulan halkaisevan ledinauhan ansiosta, joka yhdistää toisiinsa lisävarustelistalta löytyvät matriisiledit. Etupuskuri edustaa puolestaan samaa tyyliä kuin ID.3:n sekä Golfin tulevassa faceliftissä, ja takapäästä löytyy täysleveä paneeli esimerkiksi Taigon malliin.

Kuva: Volkswagen

Tässä vaiheessa päähuomio kohdistuu kuitenkin sisustaan. Kojelaudan keskipisteenä komeilee ID.7:stä lainattu tietoviihdejärjestelmän 15-tuumainen kosketusnäyttö, mutta perusmalleissa joudutaan tyytymään ”vain” 12,9-tuumaiseen ruutuun. Näytön kokoa merkittävämpää on se, että ruudun alapuoliset liukukytkimet ovat vihdoinkin saaneet taustavalaistuksen ja tärkeimmille toiminnoille on omat pikakomentonsa. Lisäksi käytettävyyttä kohentaa omalla miniruudulla varustettu pylpyrä keskikonsolissa, joka muistuttaa BMW:n kovasti kehuttua iDrivea.

Kuva: Volkswagen

Kojelaudan reunojen ilmasuulakkeet on nostettu esimerkiksi nykyiseen Golfiin verrattuna korkeammalle, eli digimittariston tasolle. Lisäksi ratin paljon parjatut hipaisukytkimet ovat saaneet väistyä perinteisten nappien tieltä, ja automaattivaihteiston valitsin on sovitettu Mersu-tyyliin ohjauspylvääseen. Sisustan materiaaleja mainostetaan entistä korkealuokkaisemmiksi, ja tilatkin ovat väljentyneet. Esimerkiksi takapenkin pääntila on kasvanut 10 millillä ja tavaratilan vetoisuus 33 litran verran.

Uuden Tiguanin perusrakenteena palvelee MQB Evo, eli edeltäjästä tutun pohjalevyn edelleenkehitetty versio. Auton pituus on kasvanut 32 millillä ja korkeus viidellä millillä, mutta leveys ja akseliväli ovat entisellään. Voimanlähdevalikoimaan kuuluvat puolestaan miedolla hybriditekniikalla varustettu 1,5 eTSI -bensakone, 2.0 TSI -bensamalli, 2.0 TDI -diesel sekä kaksi eHybrid-pistokehybridiä. Niiden kokonaistehot ovat 204 ja 272 hevosvoimaa. Entistä suurempi 18,5 kWh:n akku mahdollistaa parhaimmillaan 100 kilometrin sähköisen toimintasäteen.

Suosittelemme

Kuva: Volkswagen

Kaikkien voimanlähteiden kohdalla vaihteistona palvelee DSG-kaksoiskytkinautomaatti, ja lisävarusteena tarjottava mukautuva DCC Pro -alusta tarjoaa 15 eri jäykkyystasoa. Pidempää Allspace-versiota ei uudesta Tiguanista ole enää tulossa, vaan sen korvaa aiemmin vain Kiinassa tarjottu Tayron.

Kuva: Volkswagen
LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Aitoja muskelijenkkejä tulee vielä kerran Eurooppaan – Dodge laivaa Atlantin tälle puolelle 55 Swinger-Challengeria ja -Chargeria

Dodgenkin tulevaisuus on sähköinen, mutta sitä odotellessa muskeliautoistaan tunnettu merkki on lanseerannut markkinoille koko liudan ”Last Call” -erikoisversioita viimeisistä V8-malleistaan. Niitä saadaan myös Eurooppaan pienenpienen erän verran.

Mersun sähköautot saavat “johtotähdet” myös päiväajovaloihin – mallina toimii äskettäin esitelty CLA-konsepti

Mercedes-Benzin EQ-brändättyjen sähköautojen muotoilu ei ole ollut kovin mieleenpainuvaa, koska hieman mitäänsanomattomilla pehmeänpyöreillä linjoilla on pyritty ennen kaikkea pieneen ilmanvastukseen. Jatkossa tiedossa on kuitenkin omaleimaisempaa designia.

Yhden perheen omistama huippuhieno 1967 Pontiac GTO on muskeliautojen aatelia

Jotkut voisivat kutsua tätä autoa jo ylientisöidyksi, mutta voiko 57-vuotiaalle perhekalleudelle antaa liikaa hellyyttä?

Uusi VW Tiguan tuotiin julkisuuteen – suosikki-SUV:ssa on nyt kurvikkaammat linjat ja pistokehybridissä parhaimmillaan 100 kilometrin sähköinen toimintasäde

Volkswagen Tiguan on noussut viime vuosina kaikessa hiljaisuudessa valmistajansa myydyimmäksi malliksi yleisen SUV-buumin vanavedessä. Jossakin vaiheessa myös Tiguan muuttuu täyssähköautoksi, mutta sitä ennen on vielä yhden polttomoottoripohjaisen sukupolven vuoro.

Tyyliniekan uusimmat