Toyota on vain niukasti Dacian edellä merkkiuskollisuudessa – hännänhuippuna Fiat

Bisnode Loyalty Awards selvittää vuosittain yksityisautoilijoiden merkkiuskollisuutta ja automerkkien vetovoimaisuutta. Vertailun kärkipaikkaa on viimeiset neljä vuotta pitänyt suvereenisti Toyota.

Toyotalle merkkiuskollisten uuden auton hankkivien auton vaihtajien osuus on 67,3 prosenttia. Dacia on noussut lähes Toyotan rinnalle ja sen ilmoitti valinneensa 67,2 prosenttia uuden auton hankkineista auton vaihtajista. Myös Subaru-, Skoda- ja Kia -kuljettajat nousevat tilastossa viiden merkkiuskollisimman uuden auton hankkijan joukkoon, mutta hännänhuippuna merkkiuskollisuusvertailussa on Fiat.

– Dacian menestys oli ennakoitavissa jo viime vuonna. Menestykseen on vaikuttanut muun muassa edulliset hinnat ja pitkä takuu. Merkin perusajatuksena on, että auton ostaja saa rahoilleen vastinetta. Tälle filosofialle näyttää automarkkinoilla olevan kysyntää, kommentoi Bisnoden ajoneuvodatan asiantuntija Jarmo Mäenpää.

Merkkiuskollisuuttaan kasvattivat merkittävästi muita enemmän Porsche sekä merkkiuskollisuustilaston kolmannelle sijalle noussut Subaru. Saksalaisista merkeistä merkkiuskollisuuttaan on kasvattanut vain Volkswagen. Eniten merkkiuskollisuus väheni Land Roverin omistajien keskuudessa.

– Porschen merkkiuskollisuuden kasvua on siivittänyt erityisesti uuden pistokehybridin lanseeraus Suomen markkinoilla kesällä 2018. Porsche Cayenne E-Hybrid on saanut paljon myönteistä palautetta testiajoissa ja lisäksi hybridit kiinnostavat suomalaisia huomattavasti aiempaa enemmän. Ei siis mikään ihme, että vuonna 2018 ensi rekisteröitiin ennätyksellinen määrä Porscheja, arvioi Mäenpää.

Vetovoimaltaan suurimmat merkit ovat Jaguar, Suzuki, Mini, Seat ja Land Rover. Eniten vetovoimaansa ovat kasvattaneet Citroën ja Peugeot eli ne ovat onnistuneet houkuttelemaan suhteessa eniten uusia asiakkaita. Merkkiuskollisuustilaston kärkikaksikosta Dacia on arvioitu selvästi Toyotaa vetovoimaisemmaksi. Mielenkiintoista on myös, että vetovoimaltaan kärjessä olevan Jaguarin omistajien merkkiuskollisuus on heikentynyt ja se sijoittuu merkkiuskollisuustilaston häntäpäähän.

Suosittelemme

Toyotan asema on niin ikään vahva käytettyjen autojen merkkiuskollisuustilastossa, jossa se nousee saksalaisten merkkien Mercedes-Benzin, BMW:n ja Audin sekä Volvon edelle. Dacia puolestaan on noussut käytettyjen autojen vetovoimatilaston kärkeen.

Toyota on niukasti Dacian edellä merkkiuskollisuudessa

Loyalty Awards perustuu Traficomin tietokannasta saatuihin tietoihin kaikista vuonna 2018 yksityisauton hankkineista, joilla on ollut jo aiemmin auto. Loyalty Awards -merkkiuskollisuuspalkinto on jaettu vuodesta 2006 lähtien.

Lue lisää