Toyota esitteli pienen sähkö-SUV:n konseptin – Volvo EX30:n kilpailija tulee myyntiin jo ensi vuonna

Toyota järjesti Brysselissä Euroopan markkinoille suunnatun tilaisuuden, jossa tuotiin ensimmäistä kertaa julkisuuteen vanhan mantereen asiakkaiden makuhermoon iskevä pieni sähkö-SUV. Tällä hetkellä kyse on vielä tutkielmasta, mutta autoa voidaan odottaa myyntiin jo ensi vuonna.

Urban SUV Concept -niminen auto toimii täyssähköisenä vastineena Yaris Crossille, jota saa pelkästään hybridinä. Yaris Cross on muotoiltu suuren massan maun ehdoilla, ja samaa voidaan sanoa pienestä sähkö-SUV:sta. Auto on huomattavasti helpommin sulateltavan oloinen kuin Toyotan ensimmäinen täyssähköauto bZ4X, ja konsepti vaikuttaa jo lähes tuotantovalmiilta erikoisia digitaalisia peilejä lukuun ottamatta.

Kuva: Toyota

Auto on yksi kuudesta sähköuutuudesta, jotka Toyota aikoo lanseerata Euroopan markkinoille seuraavien kahden vuoden kuluessa. Toyotan Urban SUV heittää haasteen esimerkiksi juuri markkinoille lanseeratulle Volvo EX30:lle, ja kilpailijoiden joukkoon kuuluvat myös mm. Jeep Avenger, Opel Mokka-e sekä Miniltä pikapuoliin tulossa oleva Aceman. Urban SUV:n tuotantomalli tehdään ilmeisesti saman e-TNGA-perusrakenteen varaan, jota hyödynnetään jo isommassa bZ4X:ssä. Luultavasti auto saa myös yhtä kryptiseltä kuulostavan nimen, kun se saapuu Toyota-myymälöihin jossakin vaiheessa ensi vuotta.

Tekniset tiedot pidetään vielä hämärän peitossa, mutta ulkomitat suostuttiin jo kertomaan julkisuuteen. 4,3 metrin pituinen sähkö-SUV on 120 milliä pidempi kuin Yaris Cross. Leveyttä sillä on puolestaan 55 ja korkeutta 40 milliä enemmän. Lisäksi Toyotan tuotekehityspäällikkö Andrea Carlucci paljasti brittiläiselle Autocarille, että tuotantomallia saa sekä etu- että nelivetoisena ja kahdella eri akkukoolla. Niistä isompi voisi tarjota parhaimmillaan noin 400 kilometrin toimintasäteen.

Kuva: Toyota

Autosta tulee akkuteknologian myötä myös Yaris Crossia kalliimpi. Carluccin mukaan Euroopan markkinoiden aloitushinta liikkuu todennäköisesti noin 35 000 euron luokassa. Brysselissä järjestetyssä tilaisuudessa tuotiin julkisuuteen Toyotan muitakin sähkökonsepteja, joita ei ole vielä nähty Euroopan mantereella. Yksi niistä on huhtikuussa Shanghain autonäyttelyssä esitelty Sport Crossover Concept, joka on luiskaperäinen coupé-henkinen crossover. Auton tuotantoversiota voidaan kuulemma odottaa myyntiin täkäläisillä markkinoilla vuonna 2025.

Kuva: Toyota
Kuva: Toyota
Kuva: Toyota
LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Stellantis palkitsee työntekijöitään viime vuoden myynneistä miltei kahdella miljardilla eurolla

Viime vuoden vahvan myynnin jälkeen Stellantis palkitsee ahkeroijansa tuoreella ja muhkealla potilla, sillä työntekijät saavat yhteensä huikeat 1,9 miljardia euroa.

Nelipaikkaisten avo-Mersujen perinteet jatkuvat – uusi CLE Cabriolet korvaa sekä C- että E-sarjan avomallit

Mercedes esitteli viime kesänä aiemmat C- ja E-luokan coupét korvaavan kaksiovisen CLE Coupén, ja samassa yhteydessä vilautettiin myös avoversion ensimmäiset kuvat. Nyt CLE Cabrioletista julkaistiin kaikki viralliset tiedot sopivasti ennen keväällä tapahtuvaa myynnin aloitusta.

Tästä piti tulla BMW i8:n seuraaja – klassisen M1:n henkeä tavoitellut i16 ei kuitenkaan päässyt tuotantoon

BMW:n M-divisioonan lippulaivana toimiva möhkälemäinen XM-katumaasturi on herättänyt melkoisesti tunteita, joista useimmat eivät ole kovin positiivisia. Tunnemyrskyä ei liennyttäne sekään tieto, että asioiden mentyä toisin baijerilaisten valikoimaan voisi nyt kuulua keskimoottorinen urheiluauto alkuperäisen M1:n hengessä.

Jaguar Land Rover hidastaa sähköautosuunnitelmiaan – hybridit saavat lähivuosina suuremman painoarvon

Moni merkki on ilmoittanut julkisuuteen kunnianhimoisia sähköautotavoitteita, joista kiinni pitäminen voi olla kuitenkin vaikeaa markkinoilla viime aikoina tapahtuneiden muutosten jälkeen. Nyt päivitetyistä suunnitelmistaan kertoi intialaisen Tatan omistama brittiyhtymä Jaguar Land Rover.

Tyyliniekan uusimmat