The Grand Tour -sarja päättyi – Jeremy Clarkson liikuttui kyyneliin

Amazonin Prime Video -suoratoistopalvelussa näytetty The Grand Tour -auto-ohjelma päättyi perjantaina. Viimeisen jakson lopuksi Jeremy Clarkson pudotti pommin ja kertoi sarjan päättyvän tähän jaksoon. Koko juontajakolmikko, Jeremy Clarkson, James May ja Richard Hammond olivat selvästi liikuttuneita, mutta Clarksonin puhe takelteli ja mies liikuttui kyyneliin.

Kolme tuotantokautta 2017-2019 Prime Video-suoratoistopalvelussa pyörinyt sarja käsitti kaiken kaikkiaan 38 jaksoa, jotka tehtiin huimalla 160 miljoonan punnan tuotantobudjetilla. Sarja tarjosi katsojille muun muassa huimia retkiä ympäri maailmaa, autohistoriikkiä, superautojen koeajoja niin maanteillä kuin sarjan omalla Eboladrome-radalla, sekä reilusti tilannekomiikkaa ja huumoria, jota ei juontajakolmikolta puuttunut.

Jeremy Clarkson kertoi sarjan päätteeksi, että sarja sellaisenaan loppuu, mutta heidät tullaan vielä näkemään myöhemmin road trip -henkisessä sarjassa. The Grand Tour -sarjan viimeinen jakso oli myös jäähyväisjakso Ford Mondeo -automallille, jonka tuotanto on loppumassa. Jaksossa käytiin läpi Fordin historiaa Ford Cortinasta alkaen ja sen aikana nähtiin myös legendaarisia Cosworth-malleja, kuten Ford Sierra Cosworth.

Lue lisää