Testissä huippuluokan Bluetooth handsfree-kuuloke – Plantronics Voyager 3200

Saimme toimituksen testiin alkukesästä julkistetun Plantronics Voyager 3200-sarjan Bluetooth hands-free-kuulokkeen, johon olemme nyt tutustuneet yli kuukauden päivät. Testasimme kuuloketta töissä ja vapaa-ajalla, mahdollisimman monessa eri tilanteessa.

Voyager 3200-sarjan kuuloke on sangaton yhden korvan nappikuuloke, joka painaa vain yhdeksän grammaa. Keveytensä ja hyvin muotoillun istukan ansiosta, kuuloke pysyy hyvin paikallaan, eikä pudonnut kertaakaan testin aikana. Se ei myöskään paina korvaa, kuten joillakin markkinoilla olevilla kuulokemalleilla on tapana.

Plantronics Voyager 3200

Käyttö

Kuulokkeen käyttö on lapsellisen helppoa, sillä siinä on useita käyttäjää avustavia ominaisuuksia. Jos kuuloke on pöydällä puhelun tullessa, nostat vain kuulokkeen korvalle ja se vastaa puheluun automaattisesti. Kuulokkeen ollessa jo korvalla, puheluun voi vastata tai ne voi hylätä äänikomennolla tai painamalla kuulokkeen vastauspainiketta.

Kuuloke ilmoittaa tulevasta puhelusta ja kertoo myös soittajan nimen, mikäli se löytyy puhelimen osoitekirjasta. Kuuloke ilmoittaa myös jäljellä olevan puheajan ja yhdistämisen tilan, kun siihen kytketään virta. Mykistyshälytys ilmoittaa, jos käyttäjä alkaa puhua, vaikka mykistys on päällä – näppärää!

Kuuloke on myös yhteensopiva Sirin, Google Now’n ja Cortanan kanssa ja apurin herätys sujuu yhdellä napinpainalluksella. Laitteesta löytyy myös laajakaistaäänivalmius yhteensopivien äänilaitteiden kanssa.

Suosittelemme

Kuulokkeella on lähes ällistyttävä Bluetooth kantomatka, sillä valmistaja lupaa esteetöntä käyttöetäisyyttä jopa 30 metriä. Testasimme kantavuutta käytännössä jättämällä puhelimen pöydälle ja menemällä noin 20 metrin etäisyydelle toiseen huoneeseen, jolloin puhelimen ja kuulokkeen väliin jäi muun muassa yksi metalliovi ja tiiliseinä. Tämä ei ollut kuulokkeelle mikään ongelma ja käyttö sujui kuin olisi ollut puhelimen vieressä. Isot pisteet tästä!

Ääni

Voyagerissa on kolme mikrofonia ja taustamelun vaimennustoiminto, jotka selkeyttävät lähtevää puheääntä esimerkiksi ajaessa tai kävellessä kaupungin hälinässä. Testasimme puheluita autossa moottoritiellä 120km/h nopeudessa ja useammissa muissa tilanteissa, jossa taustahälyä oli tarjolla. Käytettävissämme ei ollut mitään äänen analysointilaitteita, mutta yksi tärkeimmistä havainnoista testin ajalta oli, että kukaan puhelun vastaanottajista ei koskaan sanonut: ”Mitä sanoit? Kuuluu vähän huonosti.”

Omaan korvaan kuuluva puheääni on pääsääntöisesti selkeä, mutta tietyissä tilanteissa, jossa Bluetooth-yhteyden eteen tuli riittävästi häiriötä, ääni meni hieman utuiseksi, mutta ei kuitenkaan epäselväksi. Mitään rätinöitä tai paukkumisia ei kuulunut, joita olemme havainneet aiemmin eräiden muiden langattomien kuulokkeiden kohdalla. Voyagerissa on äkillisien kovien äänien automaattinen vaimennus, joten jos linja tai vastapuoli alkaa paukuttelemaan, niin käyttäjän ei tarvitse pelätä kuulovauriota.

Plantronics Voyager 3200

Toiminta-aika

Voyager 3200 tarjoaa yhdeksän gramman kuulokkeeksi ällistyttävän toiminta-ajan. Sisäänrakennettu 93 mAh:n akku tarjoaa puheaikaa jopa kuusi tuntia. Akun lataus tyhjästä täyteen kestää noin 90 minuuttia ja kuuloketta voi ladata joko suoraan microUSB-liitännän kautta tai sen voi iskeä lataustelakkaan, joka tarjoaa lisävirtaa lennosta voimapaketin tavoin. Lataustelakka näyttää kolmitasoisesti sekä telakan että kuulokkeen varaustilan. Näppäränkokoisen lataustelakan saa myös roikkumaan vyölle, johon kuuloke myös napsahtaa helposti, kun on aika pitää taukoa puheluista.

Yhteenveto

Plantronics Voyager 3200 on väsymätön kaveri, jonka kanssa tulee helposti sinuiksi. Käyttö sujuu kuin lasten leikki ja laitteesta on todella vaikea löytää mitään ärsyttäviä piirteitä. Laitteen hinnat alkavat sadasta eurosta ja sarjan lippulaivalla on hintaa noin 230 euroa. Viimeksi mainittu sisältää kuulokkeen, lataustelakan ja tietokoneen USB-väylään liitettävän audioprosessorilla varustettu bluetooth-sovittimen.

Testissä ollut Voyager 3240-malli lataustelakalla maksaa hieman alta 120 euroa. Tuotteen mukana tuli korvanlehden ja pään väliin sujahtava lisätuki, jota ei kuitenkaan tarvittu, ja kolme erikokoista istukkaa erikokoisille korville.

Mikäli hintaluokka sopii kukkarolle, annamme tuotteelle vahvan hankintasuosituksen.

Lue lisää

Saimme toimituksen testiin alkukesästä julkistetun Plantronics Voyager 3200-sarjan Bluetooth hands-free-kuulokkeen, johon olemme nyt tutustuneet yli kuukauden päivät. Testasimme kuuloketta töissä ja vapaa-ajalla, mahdollisimman monessa eri tilanteessa.Voyager 3200-sarjan kuuloke on sangaton yhden korvan nappikuuloke, joka painaa vain yhdeksän grammaa. Keveytensä ja hyvin muotoillun istukan ansiosta,...Testissä huippuluokan Bluetooth handsfree-kuuloke – Plantronics Voyager 3200