Quantcast

TAG Heuer Carrera on moderni tulkinta pukukronografista

Kaupallinen yhteistyö: Lindroos

TAG Heuer Carrera omalla Heuer 02 -koneistolla, valkoisella kellotaululla ja sen kultaisilla yksityiskohdilla edustaa sporttista eleganssia parhaimmillaan.

Sporttisista kellomalleistaan tunnettu TAG Heuer on luonut viime vuosien aikana nahkaansa uudelleen ja työn tulokset alkavat hiljalleen näkyä. Etenkin Carrera-kellomallisto on ollut suuren muutostyön kourissa ja lukuisten värikkäiden kellomallien varjoon on jäänyt seuraavaksi esiteltävä, omasta mielestäni pukukronografien parhaaseen A-ryhmään kurottava kellomalli (CBN2013.FC6483).

Autourheilusta inspiraationsa saanut

Carrera-kellomallin historia korostaa TAG Heuerin autourheiluun vahvasti nojaavaa dna-perimää, sillä kellomallin loi Heuer-kellomerkin kolmannen sukupolven edustaja Jack Heuer vuonna 1963 kunnianosoituksena vuosina 1950-54 järjestetylle Carrera Panamerica -autokilpailulle.

Kyseistä kilpailua pidettiin autourheilijoiden keskuudessa yhtenä maailman vaarallisimmista ja tätä taustaa vasten Heuer kehitti Carrera-kellomallin kuvastamaan nopeuskilpailua rakastavien autokilpailijoiden imagoa. Voidaankin siis sanoa, että Heuer oli jo tuolloin, vuosia ennen Monaco-kellomallin luomista, aikaansa edellä mitä tulee kellomerkkien brändäämiseen.

Myöhemmin Carrera-kellomallisto on opittu yhdistämään autourheilun jättiläiseen, Porscheen, jonka kanssa Heuer ja myöhemmin TAG Heuer on tehnyt erinäisissä yhteyksissä yhteistyötä, kuitenkin virallisesti epävirallista, kunnes parisen vuotta sitten oman alansa jätit löysivät toisensa ja virallistivat yhteistyönsä pitkäaikaisella sopimuksella. Tämän jälkeen markkinoille onkin tuotu lukuisia Porsche-kellomalleja nimenomaan Carrera-mallistoon.

TAG Heuer Carrera -pukukronografi

Suosittelemme

Tämän artikkelin aiheena oleva Carrera ei kuitenkaan liity Porscheen millään tavalla, mutta kuvastaa hienolla tavalla malliston historiaa ja nykyisyyttä. Menneisyyteen malli kumartaa klassisella, entisaikojen kellodesigniin nojaavalla ulkonäöllään, jolloin kuskit pukeutuivat tyylikkäästi myös kilpa-auton kyytiin hypätessään. Nykypäivää edustaa puolestaan kellon sisällä sykkivä moderni Heuer 02 -inhouse-koneisto, joka tarjoaa 80 tunnin edestä suorituskykyä täydellä käyntivaralla.

Kellotaulun kultaiset yksityiskohdat heräävät eloon oikeanlaisessa valaistuksessa.

Modernia on myös kronografille varsin optimaalinen 42 millimetrin koko, joka tämän Carreran kohdalla tarkoittaa mukavan alligaattorirannekkeen kanssa äärimmäisen mukavaa istuvuutta. Sama nykypäiväinen linja jatkuu koneiston paljastavan safiirisen takakannen muodossa sekä tänä päivänä arkikäyttöön hyvinkin riittävä sadan metrin vesitiiviys. Mutta tämä kaikki muuttui merkitykselliseksi vasta siinä vaiheessa, kun sain kellon käsiini ensimmäisen kerran.

TAG Heuer Carrera Heuer 02 istuu ranteeseen hienosti. Carreran alligaattorinnahkaisessa rannekkeessa on taittolukko.

Nimittäin, tämä malli on tietyllä tapaa perinteisyytensä vanki. Kelloa esittelevät kuvat eivät tee oikeutta ja värikkäiden serkkujensa seassa se jää helposti seinäruusuksi. Sen takia tämä kello pitää nähdä itse ja sitä pitää kokeilla omassa ranteessa. Kun tämän tekee ja näkee omin silmin, miten kellon kultaiset yksityiskohdat nousevat esiin eri kulmista katsottuna, ymmärtää millainen helmi on kyseessä.

“Matti, katsopa tätä kelloa.”
– Vesa Tulkki, Osk. Lindroos

Tässä kohtaa mieleen herää luonnollinen kysymys, että paljonko tämä kello maksaa? Kun hintalappua vilkaisee varovaisen uteliaasti, on spontaani ensireaktio tietyllä tapaa epäuskoinen. 5650 euroa tuntuu alati kallistuvien laatukellojen maailmassa hyvinkin kohtuulliselta, etenkin kun sitä peilaa merkin ja malliston rikkaaseen historiaan, sekä suorituskykyiseen inhouse-koneistoon. Tunne ja järki kättelevät vahvasti toisiaan.

TAG Heuer Carrera yllätti positiivisesti.

Minun on pakko sanoa, että tämä kello yllätti kuin se kuuluisa faksi pääministerin – sillä erotuksella, että tämä yllätys on puhtaasti positiivinen. Vahvasti Monaco-uskovaiselle miehelle Carrera näyttäytyi ensimmäisen kerran haluttavalta vaihtoehdolta. Tässä kellossa olisi ainesta omiin tyyleihin arjesta juhlaan.

Mikäli haluat tutustua esiteltyyn Carreraan, onnistuu se vierailemalla Lindroosin Kämp Gallerian myymälässä, jossa kello on myynnissä. Toki nopein voi tilata tämän suoraan verkkokaupasta.

Pähkinänkuoressa

 • Valmistaja: TAG Heuer
 • Mallisto: Carrera
 • Mallinumero: CBN2013.FC6483
 • Koneisto: Heuer 02 (inhouse-automaatti)
 • Käyntitaajuus: 4 Hz (28 800 A/h)
 • Käyntivara: 80 tuntia
 • Kuoren materiaali: ruostumaton teräs
 • Kuoren halkaisija: 42 mm
 • Kellon paksuus: 14,48 mm
 • Lasi: safiiri
 • Vesitiiviys: 100 m / 10 bar
 • Rannekkeen leveys: 22 mm
 • Ranneke: ruskea alligaattori, taittolukko
 • Hinta: 5650 €
-- MAINOS --

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Tilaa Tyyliniekan uutiskirjeLähetämme sinulle koosteen uusimmista julkaisuistamme maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin.

Lähetämme sinulle koosteen uusimmista julkaisuistamme maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin. Tietojasi emme luovuta eteenpäin.