Renault julkaisi monia tiiserikuvia uudesta sähkö-Vitosesta – tuotantomalli on hyvin lähellä toissavuoden konseptia

Renaultin upouuden sähkö-5:n maantietestit ovat alkaneet, ja auto päätyi heti tuoreeltaan myös salavalokuvaajien linsseille vielä melko paksun naamioinnin peitossa. Kuin vastavetona Renault julkaisi autosta sarjan virallisia tiiiserikuvia, joissa muotoja ei enää edes yritetä peitellä.

Mattamustiin prototyyppeihin on sen sijaan liimattu punaisia ja keltaisia teippinauhoja, jotka korostavat sähköpikkuauton korin pokkauksia ja taitoksia. Tuotantomalli on linjoiltaan hyvin lähellä vuonna 2021 debytoinutta konseptia, mutta toki sarjatuotannon ehdoilla on tehty muutamia muutoksia. Niihin kuuluvat esimerkiksi etuovien tavanomaiset kahvat ja ovien karmit, isommat sivupeilit, uusiksi laitetut puskurit ja hieman eri tavalla muotoillut ledivalot. Konseptin takaluukun halki kulki takavalot toisiinsa yhdistänyt ledinauha, mutta tuotantomallissa sen paikalla on tiiserikuvien perusteella vain vastaavasti muotoiltu koristelista.

Kuva: Renault

Uutuuden muotoihin on haettu monia vaikutteita alkuperäisen Renault 5:n kahdesta sukupolvesta, jotka esiteltiin vuosina 1972 ja 1984. Sähkö-Vitosen pituudeksi uumoillaan 3,92 metriä, joten auto jäisi hieman 4,05 metrin mittaista Clioa lyhyemmäksi. Tilaa säästävän sähkötekniikan ansiosta sisustasta voi kuitenkin tulla Clioa väljempi. Sisustassa hyödynnetään todennäköisesti kestävän kehityksen mukaisia materiaaleja, ja erilaisilla digitaalisilla ratkaisuilla on tässäkin sähköautossa tärkeä merkitys.

Kuva: Renault

Clion koriin tehtyjen aiempien testimuulien tavoin uuden Vitosen esisarjan prototyypit on valmistettu Renaultin Technocentre-nimisessä laitoksessa Pariisin lähellä. Prototyyppeihin erikoistunut ”tehdas” aloitti toimintansa 25 vuotta sitten, ja siellä voidaan harjoitella uuden automallin valmistamista ennen oikean sarjatuotannon käynnistymistä. Renault aikoo valmistaa yli 60 esisarjan protoa sähkö-Vitosesta ennen kuin lopullinen tuotanto starttaa Douain tehtaassa Pohjois-Ranskassa.

Kuva: Renault

Auto tehdään CMF-BEV-nimiselle perusrakenteelle, jota hyödynnetään myös Nissanin sisarmallina palvelevassa täyssähköisessä Micrassa ja monissa muissakin Renault Groupin tämän kokoluokan sähköautoissa. Sähkö-Vitosta vauhdittaa etuakselille sijoitettu sähkömoottori, joka tuottaa 136 hevosvoimaa. Perusmallin lattian alle on sovitettu 40 kWh:n akkupaketti, kun taas arvokkaammissa versioissa on 52 kWh:n akku joka mahdollistaa parhaimmillaan 400 kilometrin toimintasäteen.

Samalta pohjalta on tulossa myös täyssähköinen hot hatch, eli Alpine A290. Siinä on sporttisemman korisarjan ohella enemmän tehoa ja urheilullisemmat alustansäädöt. Sähkö-Vitonen tulee myyntiin ensi vuonna, jolloin se korvaa ikääntyneen Zoen Renaultin mallistossa Clion sähkövaihtoehtona. Renault pyrkii painamaan aloitusmallin hinnan alle 25 000 euron, mikä olisi samaa tasoa vuotta myöhemmin tulossa olevan VW ID.2:n kanssa.

Kuva: Renault
Kuva: Renault
LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Aitoja muskelijenkkejä tulee vielä kerran Eurooppaan – Dodge laivaa Atlantin tälle puolelle 55 Swinger-Challengeria ja -Chargeria

Dodgenkin tulevaisuus on sähköinen, mutta sitä odotellessa muskeliautoistaan tunnettu merkki on lanseerannut markkinoille koko liudan ”Last Call” -erikoisversioita viimeisistä V8-malleistaan. Niitä saadaan myös Eurooppaan pienenpienen erän verran.

Mersun sähköautot saavat “johtotähdet” myös päiväajovaloihin – mallina toimii äskettäin esitelty CLA-konsepti

Mercedes-Benzin EQ-brändättyjen sähköautojen muotoilu ei ole ollut kovin mieleenpainuvaa, koska hieman mitäänsanomattomilla pehmeänpyöreillä linjoilla on pyritty ennen kaikkea pieneen ilmanvastukseen. Jatkossa tiedossa on kuitenkin omaleimaisempaa designia.

Yhden perheen omistama huippuhieno 1967 Pontiac GTO on muskeliautojen aatelia

Jotkut voisivat kutsua tätä autoa jo ylientisöidyksi, mutta voiko 57-vuotiaalle perhekalleudelle antaa liikaa hellyyttä?

Uusi VW Tiguan tuotiin julkisuuteen – suosikki-SUV:ssa on nyt kurvikkaammat linjat ja pistokehybridissä parhaimmillaan 100 kilometrin sähköinen toimintasäde

Volkswagen Tiguan on noussut viime vuosina kaikessa hiljaisuudessa valmistajansa myydyimmäksi malliksi yleisen SUV-buumin vanavedessä. Jossakin vaiheessa myös Tiguan muuttuu täyssähköautoksi, mutta sitä ennen on vielä yhden polttomoottoripohjaisen sukupolven vuoro.

Tyyliniekan uusimmat