Nahkainen kamerahihna à la Field day

Yleensä kun olen ostamassa jotain uutta, päädyn tekemään laajoja vertailuja eri vaihtoehtojen välillä, jotta löydän varmasti sen minulle parhaan vaihtoehdon. Käyn läpi eri hinta- ja laatukategorioita ja vertaan niitä budjettiini. Noin kuukausi sitten kävin tämän prosessin kertaalleen läpi, kun huomasin tarvitsevani kameran blogiprojektiani varten. Tein siis vertailuja kymmenien eri vaihtoehtojen välillä ja päädyin lopulta Olympuksen E-M5-malliin. Olen erittäin tyytyväinen valintaani.

Field Dayn nahkainen kamerahihna. Kuva: Casually Smart
Field Dayn nahkainen kamerahihna. Kuva: Casually Smart

Kameran hankinnasta meni vain hetki, kun halusin siihen hienomman kamerahihnan. Ja taas sama vertailuprosessi lähti käyntiin, eli etsin inspiraatiokuvia ja selasin kamerakauppojen hihnaosastoja. Nopeasti tulin sellaiseen johtopäätöksen, että haluan nimenomaan nahkaisen kamerahihnan, mutta suurena yllätyksenä tuli se, että hienoja nahkaisia kamerahihnoja ei ollut tarjolla juuri missään. Kauppojen hyllyt notkuivat pelkästään niitä mustia vakiohihnoja ja sellainenhan ei sovi tyylibloggarin asukokonaisuuteen.

Field Day

Satuin onneksi törmäämään pieneen suomalaiseen yritykseen, jonka nimi on Field day. Se on erikoistunut käsintehtyihin nahkatuotteisiin. Olin välittömästi myyty heidän tuotteiden minimalistiseen tyyliin jonka kruunaa se, että ne on tehty käsityönä Suomessa. Pähkäilin itsekseni muutaman eri hihnavaihtoehdon kanssa ja laitoin kyselyä Iinalle, joka on henkilö yrityksen takana, ja hän kertoi lisää tuotteistaan. Hän kertoi myös, että tuotteisiin voi tehdä muutoksia pienellä lisämaksulla.

Field Day on erikoistunut nahkatuotteisiin. Kuva: Casually Smart
Field Day on erikoistunut nahkatuotteisiin. Kuva: Casually Smart

Hihnan osto jäi odottamaan toistaiseksi, kun lähdin käymään Pariisissa. Reissuun lähti toki myös kamera ja sen mukana tullut musta vakiohihna. Siinä kun pyörin muutaman päivän kameran kanssa, alkoivat speksit täydellistä hihnaa varten kirkastua.

Kamerahihnan tulisi olla sopivan pitkä, jotta sen voi heittää olan yli, samalla tavalla kuin alunperin inspiraatiokuvissa näin Leicoja pidettävän. Sieltä se olisi nopeasti napattavissa kuvaustilanteessa. Hihnan pitäisi olla myös erittäin pelkistetty jotta se sopisi muutenkin pelkistettyyn tyyliini. Materiaaliksi kelpasi vain nahka. Mikään ei ole niin uskottavaa kuin kivasti patinoitunut laadukas nahka.

Kamerahihna mittojen mukaan

Reissusta palattuani kerroin ajatukseni Iinalle ja päädyin tilaamaan hänen RAW-hihnan pidennettynä 130 senttimetrin pituiseksi. Normaalisti pituusvaihtoehdot ovat 90 ja 110 senttimetriä. Materiaaliksi tuli konjakin värinen kasviparkittu nahka, jonka alkuperämaa on Ruotsi.

Suosittelemme

Field Dayn käsityönä tehty nahkainen kamerahihna. Kuva: Casually Smart
Field Dayn käsityönä tehty nahkainen kamerahihna. Kuva: Casually Smart

Tilauksen tehtyäni hihna oli jo seuraavana päivänä noudettavissa. Päätin noutaa sen Iinan työhuoneelta Vallilasta. Juttelimme samalla hänen urastaan. Alunperin hän oli päätynyt tekemään kamerahihnoja, kun hänen valokuvaaja-poikaystävä tarvitsi sellaista. Nyt tarjolla on kokonainen valikoima nahkatuotteita kamerahihnoista lompakoihin.

Vakiomallistoa pidemmän nahkahihnan sai pienellä lisämaksulla. Kuva: Casually Smart
Vakiomallistoa pidemmän nahkahihnan sai pienellä lisämaksulla. Kuva: Casually Smart

Ja mikä tärkeintä, minulla on nyt vaatimusteni mukainen kamerahihna, jota kehtaa esitellä. Hintaa hihnalle tuli 59 euroa ja sen lisäksi pääsin tutustumaan minulle aivan uuteen käsityönä tuotteitaan valmistavaan yritykseen.

Kirjoittajasta: 
Inspiroivaa Casually Smart -blogia pitää 25-vuotias helsinkiläinen kauppatieteilijä ja tyyliharrastaja Markus, joka pyrkii löytämään laatua edullisesti. Siniseen väriin ja mittakauluspaitoihin vannova Markus taiteilee jouhevasti klassisen ivy-tyylin ja nuorekkaan skandinaavisen tyylin välimaastossa. Blogin lisäksi kannattaa seurata hänen Instagram-tiliään.

 

Lue lisää