Mitä voi rakentaa puolesta miljoonasta Lego-palikasta? Toimivan auton.

Legoista on rakennettu toinen toistaan hienompia luomuksia kautta maailman sivun, mutta tämä on kyllä yliveto. Australialainen Steve Sammartino ja romanialainen Raul Oaida rakensivat puolesta miljoonasta Lego-palikasta toimivan Hot Rod-auton.

Miehet tapasivat Internetin kautta ja löivät viisaat päänsä yhteen. Rahat käärittiin kasaan joukkorahoituksella Twitterin kautta. Oaida kokosi auton Romaniassa ja lähetti sen jälkeen auton osissa Sammartinolle Australiaan – melkoinen paketointi ja postitus.

SAMP-Josh-Rowe-3658-1024x682[1]

Auto on rakennettu yli 500 000 Legosta ja muutamista muista osista, kuten renkaat ja osa alustan kantavista osista. 256 mäntäinen moottori on myös koottu Legoista ja se toimii ilmalla. Pienet männät liikkuvat paineilman avulla ja tuottavat vääntöä vetoakselille. Autolla voi ajaa ja sen huippunopeus on noin 25-30 km/h. Autolla on ajettava varovasti ja kieli keskellä suuta, sillä se ei kestä töyssyjä eikä varsinkaan kolaria.

Aihepiirin uusimmat

Kiinalaiset sähköautot valtaavat maailmaa, mutta Yhdysvalloissa niitä ei ole nähty

Arvioiden mukaan Kiina tuottaa jo 60 prosenttia kaikista myydyistä sähköautoista tänä vuonna. Pohjois-Amerikassa kadut kuitenkin kumisevat tyhjyyttään kiinalaisista sähköautoista.

DEFA Power: Älykäs ja edullinen sähköauton latausasema

DEFA toi tänä vuonna markkinoille uuden latausaseman kiinteällä latauskaapelilla. Uusia sähköautojen latausasemia julkaistaan ​​koko ajan, eikä valinta ole kuluttajana helppoa. Hinnat ja ominaisuudet vaihtelevat paljon.  DEFA...

Sähköautokanta jatkaa kasvuaan – näitä sähköautoja rekisteröidään eniten Suomessa

Suomen täyssähköisten autojen osuus autokannasta jatkaa kasvuaan. Tuoreessa Sähköinen liikenne ry:n teettämässä raportissa kerrotaan, että jo yli joka kolmas Suomen teillä liikkuva sähköauto on...

Kerrankin kevyt sähköauto – David Brownin muokkaama klassikko-Mini painaa vain 640 kiloa

Suurin osa sähköautoista on merkittävästi polttomoottorivastineitaan painavampia möhkäleitä, mikä on melkoisessa ristiriidassa ympäristöä säästävän ekoauton idean kanssa. Asia on kuitenkin toisin, kun sähköauton lähtökohta on esitelty vuonna 1959.

Tyyliniekan uusimmat