Mersun F1-tekniikkainen hyperauto kaipasi vielä työntöapua – akut hyytyivät ilmeisesti ylämäessä

Frankfurtin viimesyksyisen autonäyttelyn päätähtenä loisti Mercedes-AMG:n Project Oneksi nimetty hyperauto, jossa hyödynnetään tähtimerkin F1-kilpureista lainattua tekniikkaa. Project Onen 1,6-litrainen turbo-V6 on peräisin kautta 2016 dominoineesta W07-nimisestä formulasta, ja lisäpotkua haetaan vielä neljästä sähkömoottorista. Tällä arsenaalilla kokonaistehon pitäisi nousta 1000 hevosvoiman paremmalle puolelle, eli potkua on enemmän kuin aidossa F1-kilpurissa.

Toki katuauto painaakin enemmän, mutta teho saadaan välitettyä todella tehokkaasti tiehen hybriditekniikan mukanaan tuoman nelivedon avulla. AMG on jo luvannut, että Project Onen pitäisi pinkaista paikaltaan kahdensadan nopeuteen alle kuudessa sekunnissa. Huippunopeudeksi on puolestaan kerrottu yli 350 km/h, eli suorituskykykin on lähes formulaluokkaa. Vaikka auto paljastettiin jo viime syksynä, sen kehitystyö on vielä kesken. Ensimmäisten asiakkaiden pitäisi saada oma Project One alleen ensi vuoden puolessavälissä, ja kaikki yksilöt on jo myyty.

Mercedes-AMG:n hyperautoja valmistetaan vain 275 kappaletta, ja laitteen hinnaksi on kerrottu muodollinen 2,7 miljoonan euron summa ilman veroja. Tulevaisuudessa auton arvo noussee vielä tätäkin korkeammaksi, kun kaikki yksilöt on saatu kaupaksi jo hyvissä ajoin ennen tuotannon aloitusta. Frankfurtista alkaneen autonäyttelykiertueen jälkeen Project Onen prototyyppi vietiin amerikkalaisten ihailtavaksi Floridan Amelia Islandilla maaliskuussa järjestettyyn Concours d’Elegance -tapahtumaan. Auton nähtiin liikkuvan siellä ensimmäistä kertaa omin voimin, mutta kaikki ei mennyt ihan putkeen.

Koska Project One on sähkömoottoreita hyödyntävä hybridi, se pystyy liikkumaan myös pelkän sähkön voimin täysin äänettömästi ainakin lyhyitä matkoja. Hyperauto kulkikin Floridassa hiljaa sähkön turvin, mutta ylämäessä sen meno hyytyi. Akut olivat ilmeisesti päässeet tyhjentymään, ja niinpä miljoonien eurojen arvoinen prototyyppi kaipasi työntöapua. Sitä saatiin kolmelta hengeltä, joten auttajista ja etenkään auton työntämistä ihmetelleistä ei ollut pulaa.

Vaikka Project Onen debyytti sähkömoottoriensa varassa päättyi vähän nolosti, auto oli kuitenkin upeaa nähtävää näyttelyiden keinovalon ulkopuolella. Mercedes-AMG:n hyperauto vaikuttaa luonnossa vieläkin dramaattisemmalta, kun vierellä näkyy tavallisia peruskärryjä. Tekniikan kehittämiseenkin on vielä sen verran reilusti aikaa ennen ensimmäisten asiakasautojen luovuttamista, että lopullisten tuotantoyksilöiden meno ei varmasti hyydy odottamatta.

LähdeCarscoops

Aihepiirin uusimmat

Stellantis on valmis kääntämään takkinsa, jos sähköautojen kysyntä sakkaa

Stellantiksen toimitusjohtaja Carlos Tavares on todennut, että maailman kolmanneksi suurin autonvalmistaja on valmis muuttamaan sähköautostrategiaansa ensi vuoden tärkeiden Yhdysvaltojen ja Euroopan vaalien tulosten perusteella.

Tesla Cybertruckin tuotantomalli esiteltiin vihdoinkin – osa lupauksista jäi kuitenkin täyttymättä

Siitä on kulunut jo neljä vuotta, kun Tesla Cybertruckin tutkielma tuotiin julkisuuteen. Monien viivästysten jälkeen nyt on vihdoinkin tuotantomallin esittelyn vuoro.

Uusi Porsche Panamera esiteltiin – iso luksusauto kallistuu nyt kaarteisiin kuin moottoripyörä

Porsche on jo julkaissut monenlaisia tiisereitä kolmannen sukupolven Panamerasta, ja nyt uutuus tuotiin vihdoinkin julkisuuteen. Panamera ei ole täysin uusi auto, mutta sekä tekniikkaa että ulkonäköä on hiottu kattavasti.

Maailman suurin autonvalmistaja kamppailee yhä vaikeuksien kanssa

”Emme ole enää kilpailukykyisiä”, on Volkswagenin toimitusjohtajan viesti, kun yhtiö vähentää henkilöstöä osana 10 miljardin euron säästökuuria.

Tyyliniekan uusimmat