Matka kellohulluuteen

Hurahdin rannekelloihin vuonna 2013, mutta ne eivät ole ensimmäinen intohimon kohde elämäni varrella. Kun menin opintojen jälkeen töihin, kiinnostuin hifistä. Hankin kaiuttimia ja vahvistimia. Tein paljon vaihtokauppaa ja hain parhaita laitteita. Hifin jälkeen innostuin autoista. Ostin auton, jolla on urheilullinen imago. Hankin kaikkea automerkkiin liittyvää oheismateriaalia ja osallistuin merkkikerhojen tapahtumiin. Olin vuosia kiinnostunut kameroista. Tutkin järjestelmäkameroita, videokameroita ja pokkareita. Tiesin niiden kaikki ominaisuudet. Ahmin tietoa.

Järki voitti vanhat hullutukset

Sain lopulta hankittua kaiuttimet, joihin olin tyytyväinen. Ne ovat vanhat radiostudion kaiuttimet, ammattikäyttöön suunnitellut. Isot ja rumat, mutta en löydä parempia.

Genelec S30
Lääke hifi-kuumeeseen löytyi vanhoista ammattikaiuttimista.

Jouduin vaihtamaan urheilullisen italialaisen auton isompaan japanilaiseen autoon perheen kasvamisen vuoksi. Ikävöin italialaista jonkin aikaa. Mutta kun tajusin, että japanilaista ei tarvitse korjata joka vuosi, olin tyytyväinen. Harrastusvälineestä tuli työkalu.
Digikamerat kehittyvät koko ajan. Ominaisuudet paranevat. Vanhojen mallien hinnat tippuvat. Muutamia vuosia sitten minulla oli vihdoin varaa ostaa käytetty ammattikamera, jonka ominaisuudet ovat käyttööni riittävät. Sen jälkeen en ole kaivannut muuta kameraa. Olen ollut hifi-, auto- ja kamerahullu. Jostain syystä näissä intohimon kohteissa voitti lopulta järki. Mutta aina kun olen löytänyt tarpeeksi hyvän välineen, olen sen jälkeen alkanut kaivata jotain uutta.
Alfa Romeo 156 Super
Italialainen auto vaihtui japanilaiseen. Järki voitti ja autokuume sammui.

Kellohulluus alkaa

Minulla on ollut ekaluokkalaisesta asti rannekello. Suhtauduin niihin aikaisemmin työkaluina, käyttöesineinä. Riitti, että kellosta näki ajan. Viisi vuotta sitten tilanne muuttui. Aloin vertailla kelloja ja hakemaan niistä tietoa.
Huomasin pian kelloharrastuksen yhtäläisyydet hifin, autojen ja kameroiden harrastamiseen. Kaikissa on sama kaava: tiedon hankkiminen, tuotteen testaaminen ja tuotteen ostaminen.
Minulla on ollut aina yksi tai korkeintaan kaksi hifijärjestelmää. Autoja on ollut kerralla yksi tai kaksi. Kahdella kameralla pärjää hyvin. Kellojen kanssa asia meni toisin.

Orion Diver
Kello- ja kameraharrastuksen voi yhdistää.

Puolen vuoden päästä harrastuksen alkamisesta minulla oli neljä kelloa. Kellot tarvitsevat säilyttämiseen laatikon. Laatikoita ei ole juurikaan tarjolla neljälle kellolle, joten hankin kahdeksan kellon laatikon. Puolen vuoden päästä siitä minulla oli kahdeksan kelloa.
Jos sinulla on hifisysteemi ja haluat uuden, et yleensä säilytä vanhaa. Kameroita voi keräillä, mutta digikamera kannattaa vaihtaa uudempaan, vielä kun sillä on jotain arvoa. Entä kenellä on kahdeksan autoa?

Antaa taudin viedä

Vielä joku aika sitten odotin, että kelloharrastukseen tulee mukaan järki. Odotin, että löydän sellaisen työkalun, jonka jälkeen en kaipaa muuta. Olen lakannut odottamasta, että löydän sen yhden oikean kellon tai tarpeeksi kattavan kokoelman. Olen päättänyt katsoa, mihin kelloista tuleva energia minua vie. Kerään tietoa. Käyn kelloliikkeissä. Hankin kelloja, kun oma talous antaa myöten.

Ruhla Diver
Kello-, kamera- ja hifiharrastuksen voi yhdistää.

Olen tehnyt matkaa muotikelloista laadukkaampiin quartzeihin. Olen tutustunut edullisiin vintagekelloihin sekä uudempiin automaatteihin. Matka näyttää jatkuvan laadukkaampien automaattikellojen suuntaan. En tiedä, onko tämä loppuiän harrastus. Lakkasin vastustelemasta ja katson mitä tapahtuu. Kelloissa vetoaa jokin, mitä ei voi selittää.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Sjöö Sandström Royal Capital uudistui

Ruotsalainen kellonvalmistaja Sjöö Sandström esitteli uudistuneen Royal Capital -kellomallin kahdessa eri värissä.

Tulossa: Kelloharrastajien juhlakello 10-vuotisen taipaleen kunniaksi

Kelloharrastajat-yhteisö perustettiin kymmenen vuotta sitten vuonna 2013 ja saavutusta juhlistetaan S.U.F Helsinki x KH 10v -juhlakellolla.Kymmenen vuotta on pitkä aika, joka on Kelloharrastajien kohdalla...

Voutilainen x Leijona ja De Motu kurkottavat Ruotsin markkinoille

Voutilainen x Leijona ja De Motu kurottavat Ruotsin markkinoille joulukuussa avautuvan Watches of Scandinavia -konseptimyymälän mukana. Watches of Scandinavia kokoaa yhteen 12 skandinaavista kellomerkkiä Tukholman...

ProPilot X Calibre 400 Laser – väriloistoa ilman väriä

Oris esitteli uuden ProPilot X Laser -kellomallin, jonka värikäs ja eläväinen kellotaulu on tehty kellopiireissä ennennäkemättömällä lasertekniikalla käyttämättä tippaakaan väriaineita. 

Tyyliniekan uusimmat