Lontoolainen autokauppa luovutti asiakkailleen peräti kolme Bugattin superharvinaista erikoismallia – Chiron Super Sport 300+ yltää 490 km/h:n huippunopeuteen

Mikä tahansa Bugatti on aina ollut kaikkea muuta kuin tavanomainen näky. Tämä koskee myös nykyistä Chironia ja varsinkin sen erikoismalleja, kuten hypernopeaa Super Sport 300+ -versiota.

Bugatti on rajoittanut tämän mallin tuotannon vain 30 kappaleeseen, joten kovin montaa yksilöä ei luulisi päätyvän samalle jälleenmyyjälle. Lontoon perinteisimpiin luksusautokauppoihin kuuluva H.R. Owen luovutti kuitenkin äskettäin epäilemättä varakkaille asiakkailleen peräti kolmen Chiron Super Sport 300+:n sarjan. Nopeusennätyksen rikkoneen erikoismallin tuotanto starttasi viime vuoden toisella puoliskolla, ja syyskuun loppuun mennessä ensimmäiset kahdeksan autoa oli saatu valmiiksi.

Toisin kuin Chironin useimpien mallien kohdalla, Super Sport 300+ tarjoaa vain vähän räätälöintimahdollisuuksia. Kaikkien 30 yksilön pintaa koristaa tumma hiilikuitu, joka saa kontrastia kirkkaanoransseista raidoista. Vanteet ja jarrusatulatkin ovat aina mustat. Yksi harvoista lisävarusteista on lasiset Sky View -kattopaneelit, jotka maksavat enemmän kuin moni kokonainen auto. Sky View oli ruksittu mukaan yhteen H.R. Owenin myymistä autoista.

Chiron Super Sport 300+:n nimi tulee siitä, että se on ensimmäinen 300 mailin tuntinopeuden rikkonut tuotantoauto. Syyskuussa 2019 tehdyssä ennätyksessä huippunopeudeksi mitattiin tarkalleen 304,77 mph, eli 490,484 km/h. Tässä auttoi myös kahdeksanlitraisen ja neljällä turbolla ryyditetyn W16:n 1600 hevosvoiman huipputeho ”perusmallin” 1500 hepan sijasta.

Suosittelemme

Aerodynamiikkaakin on viilattu huimien nopeuksien ehdoilla. Peräpää on 25 senttiä vakio-Chironia pidempi, ja myös pakoputket edustavat omaa designia. Hydraulisesti liikkuva takasiipi toimii puolestaan myös tehokkaana ilmajarruna, joten pysähtyminenkin hoituu tarvittaessa hyvin tehokkaasti.

LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Uusi Daihatsu Taft haluaa haastaa jälleen Suzuki Jimnyn maastossa

Daihatsu Taft on jääny Suomessa toistaiseksi aika vieraaksi automalliksi, mutta kyseessä on alkujaan täälläkin paremmin tunnetun Suzuki Jimnyn kilpailija.

Dacian SUV-suosikki uudistuu – kolmannen sukupolven Dusteria saa myös hybridinä

Osittain kierrätysmuovista valmistettu Dacia Duster siirtyy kolmanteen sukupolveensa, joka on edeltäjäänsä näyttävämpi ja sähköisempi.

Stellantis on valmis kääntämään takkinsa, jos sähköautojen kysyntä sakkaa

Stellantiksen toimitusjohtaja Carlos Tavares on todennut, että maailman kolmanneksi suurin autonvalmistaja on valmis muuttamaan sähköautostrategiaansa ensi vuoden tärkeiden Yhdysvaltojen ja Euroopan vaalien tulosten perusteella.

Tesla Cybertruckin tuotantomalli esiteltiin vihdoinkin – osa lupauksista jäi kuitenkin täyttymättä

Siitä on kulunut jo neljä vuotta, kun Tesla Cybertruckin tutkielma tuotiin julkisuuteen. Monien viivästysten jälkeen nyt on vihdoinkin tuotantomallin esittelyn vuoro.

Tyyliniekan uusimmat