Kun haluat kelloillesi vain parasta – esittelyssä Rapport Londonin nahkainen matkakotelo

Kaupallinen yhteistyö: Rapport London

Rannekellot ovat (pukeutumisen) osa-alue, joka tarjoaa lukemattomia mahdollisuuksia kaikissa mahdollisissa hintaluokissa ja tyylisuunnissa. Osa pärjää mainiosti yhdellä kellolla, kun taas toisilla on useampi rannekello eri käyttötarkoituksiin, tai sitten useita samantyylisiä kelloja, kun niistä nyt vaan sattuu pitämään. Sitten on vielä erikseen keräilijät, jotka hankkivat kelloja sitä mukaan kun sopiva sattuu eteen, eikä mistään aiemmin hankituista voi luopua.

Ennemmin tai myöhemmin eteen tulee kysymys siitä, miten kelloja säilytetään. Kellon mukana tulee yleensä (ellei kyse on käytetystä kellosta, jonka laatikko on matkalla kadonnut) oma laatikkonsa, joka on useimmiten tarkoitettu lähinnä pakkauskäyttöön – ei kellon esillepanoa varten. Ja vaikka kellon alkuperäinen laatikko olisikin tyylikäs, tulee useamman kellon säilyttämisen ja esillepanon kohdalla eteen tila- ja tyylikysymykset.

Rapport London – kellojen ystävä jo vuodesta 1898

Kellojen säilyttämiseen markkinoilta löytyy lähes lukematon valikoima eri hintaisia ja laatuisia kellolaatikoita ja -rasioita, kellorullia, matkakoteloita ja pyörittimiä (eng. winder). Omaksi suosikikseni on noussut kellopiireissä arvostusta nauttiva, maailman vanhimpiin kellojen säilytystuotteiden valmistajiin lukeutuva Rapport London, jonka tuotteita harkitsin pitkään.

Rapport London on perheyhtiö, jota vetävät sisarukset Oliver Rapport ja Katie Goldblatt.
Rapport London on perheyhtiö, jota vetävät sisarukset Oliver Rapport ja Katie Goldblatt.

Rapport London Slipcase ja Orient Bambino

Lopulta päädyin hankkimaan kellonpyörittimen, kellolaatikon ja matkakotelon, joista ensimmäisenä esittelen kahden kellon nahkaisen kellokotelon, joka toimii niin globetrotterin matkakumppanina, myös pienen kellovalikoiman omistavan kellonystävän ainoana säilytysratkaisuna.

Suosittelemme

Rapport London Double Watch Slipcase

Slipcase-nimellä kulkevan kotelon esittely on hyvä aloittaa ensireaktiostani, jonka koin avatessani pakettia. Paljon nahkasta tehtyjä tuotteita hypistelleenä ja käyttäneenä huomioni kiinnittyi siihen, miten virheettömiltä ja kauniilta nahka sekä työnjälki näyttivät. Odotusarvoni olivat tuotekuvien ja foorumeilta luetun perusteella valmiiksi korkealla, mutta tästäkin huolimatta huokaisin kevyesti tyytyväisenä. 🙂

Rapport London - nahkainen Slipcase-kellokotelo

Rapport London - nahkainen Slipcase-kellokotelo

Rapportin kellokotelo on siis kaikin puolin korkealaatuisesti tehty ja siinä on hyödynnetty laadukkaita materiaaleja, jotka sopivat tyylinsä ja värinsä puolesta hyvin yhteen. Kun puhumme ylähyllyn tuotteista, on yksi nahkan laatukriteeri tuoksu, mikä tuotteista tulee. Rapportin kotelon kohdalla kasvisparkittu nahka tuoksuu hyvältä, kuten pitääkin. Kromiparkittu ja/tai pinnoitettu nahka kun ei aiheuta positiivista tuoksuelämystä.

Kellokotelo on kaksiosainen, jonka päälle liu’utettava kansi on päällystetty grain-nahalla ja sisäpinta on puolestaan laadukasta puuvillasamettia. Samoja materiaaleja käytetään kotelon sisäosassa, jonka pinnat ovat nahkapäällysteiset ja muotoonleikattujen kellojen paikat on vuorattu puuvillasametilla. Slipcasen materiaalivalinnat ovat siinäkin mielessä tarkoin harkitut, sillä kotelon puolet liukuvat toisiaan vasten “samettisen pehmeän napakasti” auki ja kiinni, eikä kotelo näin ollen voi vahingossakaan aueta itsestään.

Rapport London - nahkainen Slipcase-kellokotelo

Rapport London - nahkainen Slipcase-kellokotelo

Sisäosaan on muotoonleikattu paikat kahdelle rannekellolle niin, että siihen uppoaa isompikin kello hienosti. Aivan pienimmille kelloille kotelo ei parhaalla tavalla sovellu, mutta jos puhumme 30-50 millimetrin kokoisista kelloista, istuvat ne koteloon hienosti.

Kellokotelon jämäkkä rakenne pitää huolen myös siitä, että kellot ovat suojassa kovemmissakin olosuhteissa ja koska kotelo on jossain määrin myös vesitiivis, antaa se suojaa myös kosteita olosuhteita vastaan.

Kuten aiemmin jo mainitsin, on kellokotelon viimeistely huippuluokkaa. Tikkaukset ovat täsmällisesti kohdallaan, yhtäkään langanpätkää ei näy missään. Kaikessa huokuu, että laatutaso on korkea.

Rapport London - nahkainen Slipcase-kellokotelo

Rapport London - nahkainen Slipcase-kellokotelo

Korkealaatuiseksi tuotteeksi Rapport Londonin Slipcase-kotelon hinta on hyvinkin kohtuullinen, sillä puhumme kahden kellon mallissa reilun 250 euron hintalapusta toimituskuluineen, yhden kellon mallin kohdalla hinnaksi muodostuu noin 210 euroa. Värivaihtoehtoja on kummassakin mallissa neljä.

Rapport Londonin tuotteita voi ostaa verkkokaupasta osoitteessa https://www.rapportlondon.com/

Lue lisää