Kiinalaisella sähköpikkuautolla on erikoinen esikuva – inspiraationa on toiminut 1980-luvun Suzuki Alto

Moneen uuteen sähköautoon on napattu vaikutteita menneiden vuosikymmenten klassikkomalleista. Kiinalaisella Jiangnan U2:lla on kuitenkin astetta maanläheisempi esikuva, eli Suzuki Alton toinen sukupolvi kultaiselta 80-luvulta.

Kasari-Alto ei kuulu varsinaisesti autohistorian suuriin klassikoihin, mutta autolla on isompi merkitys Kiinassa. Siellä myytiin nimittäin suuria määriä Jiangnan TT -nimistä pikkuautoa, joka oli merkkejä lukuun ottamatta identtinen Alton kanssa. Auto jätti kiinalaisiin ilmeisesti niin lähtemättömän muistijäljen, että Jiangnanin uuteen sähköpikkuautoon on haettu siitä vaikutteita.

Kuva: Jiangnan

Myöskään U2-niminen uutuus ei ole täysin Jiangnanin omaa tekoa koska se pohjautuu vahvasti BAIC-nimisen valmistajan Ruixiang Hoen 02:een. Suurin osa U2:n koripaneeleista on identtisiä BAIC:n pikkuauton kanssa, mutta naamailme on aivan omanlaisensa. Sen inspiraatio on haettu aiemmin mainitusta Alto-kloonista, jota valmistettiin Kiinassa niinkin
myöhään kuin vuosina 2001-2010.

Hieman Honda e:tä muistuttavan sähköpikkuauton pituus on reilut 3,8 metriä, ja akselivälillä on mittaa noin 2,5 metriä. Pyöräkokokin on jotakin muuta kuin Altossa, eli 17 tuumaa. Sisustasta ei ole julkaistu vielä yksityiskohtaisia kuvia, mutta penkit ovat ilmeisesti kangasverhoillut ja keskikonsolissa komeilee pystysuuntainen tietoviihdejärjestelmän näyttö. Ulkokuoren varusteisiin kuuluvat puolestaan esimerkiksi panoraamakatto ja korin pintaan upotetut ovenkahvat.

Kuva: Jiangnan

Kiinalaislähteiden mukaan Jiangnan U2:ta saa kahdella eri sähkömoottorilla. Niiden voimavarat ovat joko 75 hevosvoimaa ja 120 newtonmetriä tai 109 heppaa ja 160 newtonia, jotka välitetään etupyörille. Akkukokojakin on kaksi, jotka mahdollistavat 305:n ja 406 kilometrin toimintasäteet kiinalaisten normien mukaan mitattuna.

Jiangnan U2:n hinnasta Kiinan markkinoilla ei ole vielä tietoa, mutta ainakin merkin aiemmat mallit ovat olleet aika edullisia. Jiangnan meni taannoin konkurssiin, ja sitä ennen merkin omisti Zotye. Tällöin Jiangnan valmisti Kiinassa eri malleja Suzukin ja Fiatin autojen
pohjalta, joten uuden U2:n inspiraatio on haettu tältä ajalta.

Kuva: Jiangnan
Kuva: Jiangnan
LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Tältä näyttää maailman kevein Toyota Land Cruiser 70

Kuvassa ei ole maailman vahvimmat miehet, vaan klassisen maastoauton uutuusmallin yksityiskohtainen ja täysikokoinen versio, joka on taitavasti valmistettu styroksista.

Toyota esitteli pienen sähkö-SUV:n konseptin – Volvo EX30:n kilpailija tulee myyntiin jo ensi vuonna

Toyota järjesti Brysselissä Euroopan markkinoille suunnatun tilaisuuden, jossa tuotiin ensimmäistä kertaa julkisuuteen vanhan mantereen asiakkaiden makuhermoon iskevä pieni sähkö-SUV. Tällä hetkellä kyse on vielä tutkielmasta, mutta autoa voidaan odottaa myyntiin jo ensi vuonna.

Vihdoinkin uusi Lancia – täyssähköinen Ypsilon esitellään helmikuussa

Lancialla on hieno historia, mutta viime vuodet ovat olleet melkoista tuskien taivalta perinteikkäälle italialaismerkille. Lancia on myynyt ainoastaan Italiassa pahasti ikääntymään päässyttä Ypsilonia, mutta tilanteeseen on luvassa helpotusta jo pikapuoliin.

Uusi Daihatsu Taft haluaa haastaa jälleen Suzuki Jimnyn maastossa

Daihatsu Taft on jääny Suomessa toistaiseksi aika vieraaksi automalliksi, mutta kyseessä on alkujaan täälläkin paremmin tunnetun Suzuki Jimnyn kilpailija.

Tyyliniekan uusimmat