Kellofoorumi

Kellofoorumi.com on Tyyliniekan ikätoveri, eli on perustettu aikalailla kaksi vuotta sitten kellojen ystävien keskustelupaikaksi. Foorumin tavoitteena on toimia suomalaisen kelloharrastuksen kohtaamispaikkana, jossa kelloista kiinnostuneet, kelloharrastajat ja -keräilijät, sekä alan kaupalliset toimijat kohtaavat sulassa sovussa. Kahden vuoden aikana Kellofoorumi on vakiinnuttanut paikkansa suomalaisessa kelloyhteisössä.

Kellofoorumin taustalla on useita kelloharrastajia, joiden innostus on lähtenyt ensin peruskelloista ja kuten harrastuksissa yleensä käy, nälkä on kasvanut syödessä. Suosikkimerkeissä vilahtelee usein IWC, Omega, Rolex, Seiko, Breitling ja Panerai. Oleellista ei ole kuitenkaan merkki, vaan kellojen puhutteleva muotokieli sekä mekaanisuus. Toisin sanoen ensisijalla ovat automaattikoneistoiset tai käsinvedettävät kellot, mutta kvartseja (tuttavallisemmin patterikello) ei ole unohdettu.

Kellofoorumin parasta antia ovat kiinnostavat keskustelut, joissa ruoditaan mm. tulevia kellohankintoja, kellojen valokuvaamista sekä millaisia rannekkeita kelloissa käytetään. Oma osionsa löytyy myös tee-se-itse -miehille, jotka tekevät kellorannekkeensa itse tai jopa huoltavat kellonsa. Lähtökohtainen suositus on kuitenkin se, että kellot kannattaa huollattaa osaavalla kellosepällä.

Luotettavaa kaupankäyntiä

Foorumin yksi aktiivisin alue on markkinapaikka, joka on osoittautunut luotettavaksi paikaksi hankkia eri hintaluokan kelloja kilpailukykyiseen hintaan. Esimerkkinä käy oma Seiko5-kelloni, joka edustaa peruskelloa parhaimmillaan. Tällaisen kellon hankinta suomalaiselta harrastajalta oli itselleni oivallinen valinta, sillä toimitus oli nopea ja kellon hinta ei päätä huimannut. Jos mieluisaa kelloa ei löydy foorumilta, saa yhteisön jäseniltä vinkkejä luotettavista kauppiaista ympäri maailmaa.

Ensimmäinen "oikea" kelloni oli Kellofoorumilta ostamani Seiko5.
Ensimmäinen “oikea” kelloni oli Kellofoorumilta ostamani Seiko5.

Toinen koukuttava asia on konstailematon suhtautuminen harrastukseen. Foorumilla ei ylenkatsota sitä, että et omista yhtään ns. arvokelloa, vaan itse kiinnostus aihealuetta kohtaan on tärkeämpää. Luonnollisesti foorumi toimii hyvänä aivopesurina, jonka seurauksena arvokellot houkuttelevat entistä enemmän, mutta mikään välttämättömyys se ei ole. Itse olen ollut hyvin tyytyväinen siihen, että löysin aikanaan satasella 60-luvun Omegan, joka toimii itseoikeutettuna pukukellona.

Kellofoorumiin kannattaa ehdottomasti tutustua, jos kellot vähänkään kiinnostavat. Kellofoorumin löydät osoitteesta www.kellofoorumi.com.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Oris X Bracenet – kalaverkkoa kellotauluun

Bracenet-järjestön ja Oris-kellomerkin yhteistyön tuloksena syntynyt Aquis Date -malliston sukeltajankello on ainutlaatuinen teos, jonka kellotaulu on valmistettu merenpohjasta kerätyistä kalastusverkoista. On arvioitu, että vuosittain...

Esittelyssä TAG Heuer Carrera Chronosprint x Porsche

TAG Heuer Carrera Chronosprint x Porsche juhlistaa Carrera-kellomallin ja Porsche 911 -automallin kuuden vuosikymmenen mittaista taivalta.  Sveitsiläiskellovalmistaja TAG Heuer tunnetaan useista ikonisista kellomallistoistaan, joista tänä...

Älykellon ranneke täydentää tyylisi

Kello on paljon enemmän kuin pelkkä ajanmittari. Se on myös osa yksilöllistä tyyliä. Älykellot ovat tuoneet perinteiseen kelloon modernin ulottuvuuden sekä uutta monipuolisuutta. Yksi...

Grand Seikon 9S-kaliiperin juhlamallisto täydentyy kahdella GMT-mallilla

Vuosi 2023 on Grand Seikolle juhlavuosi. Vuonna 1998 julkaistiin Grand Seikon kehittelemä 9S-koneistosarja, joka lopullisesti sinetöi Grand Seikon maineen horologiseen kärkikaartiin koneistonvalmistuksen osalta. Tätä...

Tyyliniekan uusimmat