Hyundai toi uuden Konan julkisuuteen – entistä futuristisemman näköistä crossoveria tarjotaan tuttuun tyyliin eri käyttövoimaratkaisuilla

Hyundai Kona on kuulunut niihin autoihin, joista on tarjottu niin polttomoottori-, hybridi kuin täyssähkövaihtoehtoakin samalta tekniseltä pohjalta. Nyt julkisuuteen tuotu seuraaja jatkaa tässä suhteessa samoilla linjoilla, mutta muuten crossover on täysin uusi.

Toisen sukupolven Kona on ensinnäkin edeltäjäänsä kookkaampi 150 milliä suuremman pituuden, 25 millillä kasvaneen leveyden ja 60 milliä entistä pidemmän akselivälin myötä. Tämän myötä takapenkkiläisillä pitäisi olla aiempaa mukavammat oltavat, ja myös tavaratilan vetoisuus on kuulemma maksimoitu. Sisällä on puolestaan ”kelluvan” mallinen kojelauta sekä 12,3-tuumaisen digitaalimittariston ja samankokoisen infotainment-ruudun yhdistelmä.

Kuva: Hyundai

Tyyli on saanut vaikutteita Ioniq 5:n futurismista, mutta keskikonsoliin on maltettu jättää muutama perinteinen nappikin. Vaihteenvalitsin on puolestaan siirtynyt ohjauspylvääseen säilytystilan luomiseksi keskikonsoliin. Futurismi näkyy uuden Konan ulkokuoressakin, jonka mieliinpainuvin piirre on koko keulan levyinen litteä ledinauha. Sähkömallissa käytetään ledinauhan pikselityylistä versiota Ioniq 5:n malliin, ja pikseliteemaa on tuotu myös sähkö-Konan etupuskurin alareunan koristeisiin sekä 19-tuumaisiin vanteisiin.

Polttomoottori- ja hybridimalleissa on puolestaan enemmän maastolookia lokasuojanreunojen muoviverhousten sekä puskurien pohjapanssarihenkisten koristeiden myötä. Etupuskurissakin on kolmion malliset ”ilmanottoaukot”, jotka lienevät kuitenkin todellisuudessa suljetut. Sporttihenkisessä N Linessä on urheilullisemman oloiset puskurit, hopeanväriset sivuhelmat sekä omaa designia edustavat 19-tuumaiset vanteet. Tähän versioon saa myös mustat peilinkotelot ja mustan katon.

Kuva: Hyundai

Vaikka uudesta Konasta on tarjolla edeltäjän malliin useita eri käyttövoimaversioita, suunnittelu aloitettiin Hyundain mukaan sähkömallista. Tekniset yksityiskohdat kerrotaan hieman myöhemmin, mutta voimanlähdevaihtoehdot lienevät läheistä sukua Kia Nirolle. Niinpä esimerkiksi hybridimallia vauhdittanee 1,6-litraista bensanelosta ja sähkömoottoria hyödyntävä 141-heppainen voimalinja, ja luultavasti myös pistokehybridi tulee tarjolle. Sähkö-Konassa voisi puolestaan olla reilun 200 hevosvoiman teholukema ja noin 400 kilometrin toimintasäde.

Kuva: Hyundai
Kuva: Hyundai
LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Stellantis on valmis kääntämään takkinsa, jos sähköautojen kysyntä sakkaa

Stellantiksen toimitusjohtaja Carlos Tavares on todennut, että maailman kolmanneksi suurin autonvalmistaja on valmis muuttamaan sähköautostrategiaansa ensi vuoden tärkeiden Yhdysvaltojen ja Euroopan vaalien tulosten perusteella.

Tesla Cybertruckin tuotantomalli esiteltiin vihdoinkin – osa lupauksista jäi kuitenkin täyttymättä

Siitä on kulunut jo neljä vuotta, kun Tesla Cybertruckin tutkielma tuotiin julkisuuteen. Monien viivästysten jälkeen nyt on vihdoinkin tuotantomallin esittelyn vuoro.

Uusi Porsche Panamera esiteltiin – iso luksusauto kallistuu nyt kaarteisiin kuin moottoripyörä

Porsche on jo julkaissut monenlaisia tiisereitä kolmannen sukupolven Panamerasta, ja nyt uutuus tuotiin vihdoinkin julkisuuteen. Panamera ei ole täysin uusi auto, mutta sekä tekniikkaa että ulkonäköä on hiottu kattavasti.

Maailman suurin autonvalmistaja kamppailee yhä vaikeuksien kanssa

”Emme ole enää kilpailukykyisiä”, on Volkswagenin toimitusjohtajan viesti, kun yhtiö vähentää henkilöstöä osana 10 miljardin euron säästökuuria.

Tyyliniekan uusimmat