Helsingin American Car Show on vanhin autonäyttely Suomessa (osa 1)

American Car Show -tapahtumaan liittyviä juttuja on ollut aikaisemminkin verkkolehdessämme ja tällä kuvasarjalla sekä sitä seuranneella historia jutulla (osa 2) näkee kuinka rakentelu trendit ovat muuttuneet vuosien saatossa. Tänä päivänä rakenteluun on tullut mukaan erityyppisiä alueita. 2000-luvulla ja erityisesti 2010-luvun jälkeen uuden tekniikan käytön mukaantulo on tullut yhä suositummaksi. Näistä restomodeiksi kutsutuista, usein 1960-70 -lukujen muskeliautoista tämän päivän tekniikalla päivitetyistä versioista on tullut uusia näyttelyiden vetonauloja.

Kustomeissa Suomessa taso on tänä päivänä todella korkea, joka kertonee historiasta suomalaisessa käsityökulttuurissa sekä periksiantamattomuudesta. Useammat harrastajat ovat harrastuksestaan päässeet luomaan työn, joidenka ansioista keräilijät sekä julkkikset ovat valmiita maksamaan kovia summia näiden rakentelijoiden luomuksista.

American Car Show American Car Show

Monien mielestä kustomit ovat edelleen näyttelyjen vetonauloja. Erityisen ilahduttavaa on ollut nähdä sekä nyt ACS:ssa sekä muissakin alan näyttelyissä vanhempien rakentelu gurujen aikaansaannoksia vuosikymmenien varrelta. Ei pidä kuitenkaan väheksyä alkuperäisiksi rakenneltuja autoja, sillä niissä osien hankkiminen ja saaminen tehtaalta tullutta vastaavaan kuntoon voi viedä satoja ja taas satoja tunteja lisää kovan luokan harrastajilta.

American Car Show American Car Show

ACS:ssa voi nähdä tänä päivänä rakentelun kirjoa koko laajuudessaan ja halleihin onkin sijoiteltuna eri vuosikymmeniltä erilaisissa tilaisuuksissa ja käyttötarkoituksissa käytettäviä ajoneuvoja. Mukana oli tänä vuonna mm. presidentti Mauno Koiviston käytössä ollut Cadillac. Arjen aherruksesta on mukava päästä välillä pois ja sekin puoli on osattu ottaa näyttelyssä huomioon…

Suosittelemme

American Car Show American Car Show American Car Show American Car Show American Car Show

 

Aihepiirin uusimmat

EU höllentää polttomoottoriautoja koskevaa Euro 7 -päästösääntöään

Eurooppalaiset ministerit sopivat lieventävänsä ”likaisia autoja” koskevaa ehdotustaan, joskin rengas- ja jarrupäästöt otetaan edelleen käyttöön.

Hyvää syntymäpäivää Rättäri – Citroën 2 CV täyttää 75 vuotta

Kaikkein ikonisimpiin automalleihin kuuluva Rättisitikka, eli virallisemmin Citroën 2 CV on ehtinyt jo 75 vuoden ikään. Citroën juhlistaa merkkipaalua omassa museossaan järjestettävän erikoisnäyttelyn avulla.

Polestar 3:n muotoilija kritisoi perunan muotoisia sähköautoja – ulkonäköä ei pitäisi uhrata aerodynamiikan alttarilla

Monet sähköautot ovat perinnetietoisten silmään vähintäänkin kummallisen näköisiä. Osittain tämä johtuu uutta teknologiaa korostavasta erikoisuudentavoittelusta, mutta tärkeämpi syy löytyy pyrkimyksestä mahdollisimman pieneen ilmanvastukseen.

Skoda on tehnyt jo kolme miljoonaa katumaasturia – jatkoa seuraa muutaman viikon päästä esiteltävän uuden Kodiaqin myötä

Skoda on parhaillaan juhlatunnelmissa. SUV-luokan autot muodostavat tätä nykyä merkittävän osan tšekkimerkinkin myynnistä, ja Skodan tuotantolinjoilta putkahti juuri ulos kolmen miljoonan valmistetun katumaasturin rajapyykin rikkonut yksilö.

Tyyliniekan uusimmat