BMW

Saksan Münchenista käsin operoiva BMW tunnetaan tänä päivänä ylellisistä, tehokkaista ja erinomaisen ajettavuuden omaavista henkilöautoistaan, sekä moottoripyöristään, mutta merkin historia on saanut alkunsa jo vuonna 1916 lentokoneen moottoreiden valmistuksesta. Yli sadan vuoden olemassaolonsa aikana BMW on selviytynyt kahdesta maailmansodasta, mutta vielä 60-luvulla se koki valtavia haasteita selviytyäkseen. Tuolloin BMW oli jopa niin lähellä konkurssia, että yrityksen silloinen hallintoneuvoston puheenjohtaja Hans Feith ehdotti vakavissaan sulautumista pahimpaan kilpailijaansa – Mercedes-Benziin!

Näiden suurien mullistusten jälkeen merkin historia on ollut voittokulkua yhdeksi maailman tunnetuimmista autonvalmistajista. Vaikeiden vuosien jälkeen erityisesti 70-luvun lopulla maailmalle ensimmäistä kertaa esitelty M-divisioona toi valmistajalleen nostetta tehokkaiden autojen saralla. BMW:n taival nykyhetkeen käsittää niin uuden 8-sarjan, katumaastureita, kuin vahvaa tuotekehittelyä sähkö- ja hybridiautoissa. BMW on noussut niin isoksi tekijäksi automarkkinoilla, että vuonna 2018 se pystyi myymään yli 2,5 miljoonaa ajoneuvoa.

BMW on perinteisesti ollut Mercedes-Benzin kovin kilpailija. BMW on myös yksi harvoista jäljellä olevista automerkeistä, jotka valmistavat lähes ainoastaan takavetoisia automalleja. BMW:tä on perinteisesti markkinoitu urheilullisella ajettavuudellaan, ja keskikokoista 3-sarjaa pidetään usein luokkansa mittapuuna, sekä merkin tunnetuimpana ja myydyimpänä mallina. Yhtiöllä on myös mittava historia moottoriurheilun saralla, sillä vuosikymmenten saatossa BMW on kilpaillut mm. kestävyysajoissa kuten 24-tunnin Le Mans ja Nürburgring, DTM, F1 ja Dakar-ralli.

BMW:llä on tehtaita mm. Saksassa, Brasiliassa, Meksikossa, Britanniassa ja Yhdysvalloissa. Saksalaisvalmistaja on myös suuri työnantaja, sillä nykyisellään konserni työllistää maailmanlaajuisesti noin 106 000 työntekijää. BMW:n tällä hetkellä valmistamat henkilöautomallisarjat ovat: 1-, 2-, 3-, 4-, 5-, 6-, 7-sarjat, Z4,Z8, X1, X2, X3, X4, X5 ja X6. Lisäksi BMW valmistaa alkujaan vuonna 2001 markkinoille tullutta, ja muista malleista poikkeavaa etuvetoista uutta Miniä. BMW ei ole silti kadottanut kokonaan juuriaan, sillä yhtiö valmistaa myös lentokonemoottoreita yhdessä Rolls-Roycen kanssa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Stellantis on valmis kääntämään takkinsa, jos sähköautojen kysyntä sakkaa

Stellantiksen toimitusjohtaja Carlos Tavares on todennut, että maailman kolmanneksi suurin autonvalmistaja on valmis muuttamaan sähköautostrategiaansa ensi vuoden tärkeiden Yhdysvaltojen ja Euroopan vaalien tulosten perusteella.

Tesla Cybertruckin tuotantomalli esiteltiin vihdoinkin – osa lupauksista jäi kuitenkin täyttymättä

Siitä on kulunut jo neljä vuotta, kun Tesla Cybertruckin tutkielma tuotiin julkisuuteen. Monien viivästysten jälkeen nyt on vihdoinkin tuotantomallin esittelyn vuoro.

Uusi Porsche Panamera esiteltiin – iso luksusauto kallistuu nyt kaarteisiin kuin moottoripyörä

Porsche on jo julkaissut monenlaisia tiisereitä kolmannen sukupolven Panamerasta, ja nyt uutuus tuotiin vihdoinkin julkisuuteen. Panamera ei ole täysin uusi auto, mutta sekä tekniikkaa että ulkonäköä on hiottu kattavasti.

Maailman suurin autonvalmistaja kamppailee yhä vaikeuksien kanssa

”Emme ole enää kilpailukykyisiä”, on Volkswagenin toimitusjohtajan viesti, kun yhtiö vähentää henkilöstöä osana 10 miljardin euron säästökuuria.

Tyyliniekan uusimmat