Auto joka ei koskaan ollut – Volkswagen julkaisi kuvia toisen sukupolven Phaetonista

20 vuotta sitten lanseerattu Volkswagen Phaeton jäi myynnilliseksi flopiksi kunnianhimoisesta tekniikasta huolimatta. Vaikka tavoitteet jäivät saavuttamatta, autolle suunniteltiin aivan vakavasti seuraajaa.

Toisen sukupolven Phaeton on ollut VW:n sisäinen salaisuus, kunnes auton prototyypistä julkaistiin nyt kuvia ensimmäisen Phaetonin 20-vuotisen merkkipaalun kunniaksi. Lähes valmiiksi kehitetty Phaetonin toinen painos jäi lopulta dieselskandaalin uhriksi, koska Volkswagenin piti suunnata kaikki panokset täysin uusien sähköautojen kehittämiseksi MEB-perusrakenteen varaan.

Kuvissa esiintyvä yksittäiskappale on täysin ajokuntoinen, ja se myös näyttää pitkälti tuotantovalmiilta. Perusmuodoiltaan auto toistaa ensimmäisen Phaetonin linjoja, mutta tyyli on paljon terävämpää. Niinpä esimerkiksi kyljen yläreunaa koristaa terävä taitos, ja myös konepelti on saanut omat muotopokkauksensa. Etuvalojen ja koko keulan tyyli on hyvin lähellä nykyistä Touaregia, mutta luksusluokan sedaniin on annosteltu kromia selvästi runsaammalla kädellä.

Takimmainen kattopilari on alareunastaan paksu alkuperäisen Phaetonin malliin, kun taas peräpään muotoilu tuo mieleen noin kymmenen vuoden takaisen VW Jettan tai nykymallin Skoda Superbin. Tämä ei ole mikään ihme, koska vain haaveeksi jääneen kakkos-Phaetonin muotoilusta vastasi Jozef Kabaň, eli mies nykyisen Superbin linjojen taustalta. Phaetonin takavalojen välistä löytyy myös kromilista, joka tuotiin äskettäin Superbiin faceliftin yhteydessä.

Suosittelemme

Phaetonin takapuskuriin on myös sovitettu leveät kromiset koristeet, jotka imitoivat pakoputkenpäitä. Sisusta vaikuttaa puolestaan ensi vilkaisulta kovin tutulta, koska kojelauta on pitkälti sama kuin nykyisessä Touaregissa. Innovision Cockpit -niminen ratkaisu koostuu kahdesta leveästä ruudusta, joten perinteisiä nappeja ei enää juuri ole. Arvokas tunnelma varmistetaan vaalealla nahalla sekä kiiltävällä jalopuulla, ja luksusluokasta kertovat myös karmiton taustapeili, nahalla päällystetty kojelauta ja metalliset koriste-elementit.

Takaosastokin olisi ollut pääjohtajatasoa leveän keskikonsolin erottamien erillisistuinten, konsolin irrotettavan tabletin sekä etupenkkien selkänojiin sovitettujen infotainment-ruutujen myötä. Valoa kabiiniin saadaan kaksiosaisesta panoraamakatosta, joten Phaeton olisi ollut tyylinsä ja varustelunsa puolesta lähes samalla tasolla Audi A8:n kanssa. Auton perusrakenteenakin piti toimia sama MLB Evo kuin A8:ssa ja Touaregissa. Vaikka Phaetonin toisesta sukupolvesta ei tullut mitään, Volkswagenilla on saman perusrakenteen varaan tehty iso sedan. Se on vain Kiinassa myytävä Phideon, jota voidaan pitää alkuperäisen Phaetonin henkisenä seuraajana.

1 KOMMENTTI

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Tesla Cybertruckin tuotantomalli esiteltiin vihdoinkin – osa lupauksista jäi kuitenkin täyttymättä

Siitä on kulunut jo neljä vuotta, kun Tesla Cybertruckin tutkielma tuotiin julkisuuteen. Monien viivästysten jälkeen nyt on vihdoinkin tuotantomallin esittelyn vuoro.

Uusi Porsche Panamera esiteltiin – iso luksusauto kallistuu nyt kaarteisiin kuin moottoripyörä

Porsche on jo julkaissut monenlaisia tiisereitä kolmannen sukupolven Panamerasta, ja nyt uutuus tuotiin vihdoinkin julkisuuteen. Panamera ei ole täysin uusi auto, mutta sekä tekniikkaa että ulkonäköä on hiottu kattavasti.

Maailman suurin autonvalmistaja kamppailee yhä vaikeuksien kanssa

”Emme ole enää kilpailukykyisiä”, on Volkswagenin toimitusjohtajan viesti, kun yhtiö vähentää henkilöstöä osana 10 miljardin euron säästökuuria.

Romukuntoisten Teslojen virta Pohjois-Amerikasta Ukrainaan voi olla vaarassa loppua

Yhdysvalloista ja Kanadasta päätyy vakuutusyhtiöiden kautta vaurioituneita sähköautoja Ukrainaan, jossa mekaanikot korjaavat ja myyvät niitä korkeista polttoainekustannuksista kärsiville.

Tyyliniekan uusimmat