1969 Citroën DS 21 ”Majesty” Saloon on harvinainen ja ylellinen auto

Citroen DS kuuluu monien mielestä maailman kauneimpien autojen joukkoon. Ne ovat haluttuja klassikkoautoja, ja varsinkin niistä tehdyt erikoismallit ovat tarjonneet myös uskomattoman mukavaa kyytiä.

Eräs näistä erikoisuuksista on Chapron koripajan muokkaama Citroën DS 21 “Majesty” Saloon. Moinen vain 27 autoa valmistettu harvinaisuus on huutokaupattavana Bonhamsin kautta. ”Majestyn” on luonut itse Henry Chapron, joka on vastuussa myös DS Prestige -lippulaivamallista. Auto oli tuotannossa vuosina 1964-1969, ja se oli kaikkein ylellisin versio kyseisestä automallista.


Kuvissa paistatteleva yksilö on vuosimallia 1969, ja se on yksi kolmesta valmistuneesta, joissa on jo uudemmat viirummat ”kissansilmäajovalot”. Lopuissa 24:ssä autossa oli luonnollisesti vanhemmat pyöreät ajovalot. ”Majestyn” suurin ero tavalliseen tuotantoautoon on sen peräosa, joka on huomattavan kantikas alkuperäiseen nähden. Tällainen muotoilu tuo luonnollisesti takana matkustaville lisää tilaa. Korkeamman kattolinjan myötä myös takalasi on suurempi ja suorakulmaisempi. Lisäksi takalokasuojien päällä kulkevat siiven tyngät, mikä oli jo tyyliltään vanhanaikainen ratkaisu 70-luvun taitteen aikoihin.


Auton ulkokuori on saanut myös tavanomaista enemmän kromia koristuksekseen, kuten myös kromisia ”Majesty”-tekstejä muistuttamaan erikoisuudesta. Alumiiniset pölykapselit tuovat niin ikään kontrastia muutoin tummanpuhuvaan maalipintaan. Autossa matkaavia hemmotellaan etu- ja takaosan ilmastoinneilla, henkilökohtaisilla tuhkakupeilla, radiolla, kojetaulun kellolla ja yksilöllisellä verhoilulla. Istuimet ja ovipaneelit on päällystetty Havana beige -nahalla, joka sointuu kojelaudan käsinmaalattuun puujäljiltelmään ja ruskeaan villamattoon. Erikoismallin DS on jo kertaalleen entisöity vuonna 2009, mutta vaatii jälleen huolenpitoa pitkän säilytyksen jäljiltä.

Harvinaista Citroënia myydään ilman hintavarausta, ja sen hinta-arvio on 50 000 – 100 000 Sveitsin frangia, mikä päivän kurssilla tekee hieman vähemmän euroissa. Myyntihinnan lisäksi ostajan tulee pulittaa autosta Sveitsin tullimaksut, sekä ylimääräiset verot, koska auto on rekisteröity Belgiaan. Vaikka ”Majesty” erikoisversio tarjoaakin varmasti erinomaista matkantekoa, on sen ulkonäköön jouduttu tekemään kompromisseja verrattuna alkuperäiseen korimalliin, ja siksi se ei välttämättä vetoa kaikkiin Citroën-harrastajiin.

Suosittelemme

LähdeCarscoops

Lue lisää