YangWang U8 kelluu ja kahlaa vedessä renkaitaan potkureina käyttäen

Eikä siinä vielä kaikki: 1 184 heppainen nelimoottorinen YangWang U8 sähköauto pystyy myös kääntymään paikoillaan 360-astetta.

Viime viikolla kiinalaisen BYD:in omistama luxusmerkki YangWang julkisti uusimman luomuksensa, joka on massiivinen laajennetulla kantamalla varustettu sähköinen maastoauto nimeltä U8. Tällä mallilla olisi tarkoitus kilpailla perinteisten ylemmän luokan maastoautojen, kuten Range Roverin ja Mercedes G-sarjan kanssa.

Osoittaakseen valmiutensa kohdata nämä kovan luokan haastajat YangWang esitteli maasturinsa kahta vaikuttavaa kykyä, jotka ovat 360-asteen ”panssarivaunukäännös”, sekä kyky pysyä pinnalla ja kahlata vedessä hätätilanteissa.

Moiset temput ovat mahdollisia, sillä YangWang U8:ssa on neljä sähkömoottoria, jotka yhdessä tuottavat huikean 1 184 hepan tehon pyörille. Koska jokainen pyörä saa voimansa omasta moottoristaan, ne voivat kaikki pyöriä eri suuntiin, jolloin maastoauto voi kääntyä paikallaan.

Tämä ominaisuus esiteltiin äskettäin CarNewsChinan jakamassa videossa, jossa U8 pyörii hitaasti 360-astetta paikoillaan. Hitaasti tapahtuva pyöriminen antaa miltei vaikutelman, kuin auto olisi pyörivällä alustalla, joskin liikkeen aikana on havaittavissa jonkin verran nytkähtelyä. Video on myös äänetön, minkä tarkoitus on todennäköisesti peittää renkaista kantautuvat kirskunnat. Jos vastaava temppu tehtäisiin maastossa, se olisi tietenkin jo valmiiksi hiljaisempi pienemmän kitkan ansiosta.

Suosittelemme

Kuten mainittua U8:ssa on vielä tätäkin vaikuttavampi ominaisuus hihassaan. Maastoautona se pystyy myös kahlaamaan syvässä vedessä. Vakiomalli voi kahlata aina yhden metrin syvyyteen saakka, mutta ”Off-road Master Edition” voi mennä vielä tätäkin syvemmälle jopa 1,4 metriin snorkkelinsa ansiosta.

Äskeisestä saattoi herätä kysymys, miksi sähköauto vaatii snorkkelin, mutta autosta löytyy myös 2,0 litran turboahdettu moottori, joka toimii samalla sähkömoottorien toimintasäteen laajentajana. Ahdettu moottori tuottaa sähköä 49,05 kWh:n LFP-akkujen lataamiseen, jotka antavat virtaa neljälle sähkömoottorille. Kun auton polttoainesäiliö on täynnä (75 litraa) ja akut ladattu, U8:n väitetty toimintasäde on peräti 1 000 km eri maastoissa.

Ominaisuudet eivät kuitenkaan lopu tähän, sillä jos päätyy syvemmälle kuin autolla pystyy kahlaamaan, U8 tarjoaa erityisen purjehdustilan suojatakseen itseään. Autossa olevia antureita hyödyntäen se nostaa itsenäisesti jousitusta, sammuttaa moottorin, kytkee sisäisen LVI-järjestelmän kierrätystilaan, sulkee ikkunat ja avaa kattoluukun tarjoten matkustajille hätäpoistumisreitin. Tässä tilassa YangWang väittää, että U8 voi pysyä pinnalla jopa 30 minuuttia, ja purjehtia 3 km/t (1,6 solmua) nopeudella yksinkertaisesti renkaitaan pyörittämällä.

Enemmänkin tiekäyttöön tarkoitetun YangWang U8 Premium Editionin toimitukset alkavat lokakuussa, ja hinnat alkavat 1 089 000 yuanista, mikä tekee noin 142 000 euroa nykyisillä valuuttakursseilla. Off-Road Master Editionin hinnat on tarkoitus paljastaa myöhemmin.

LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Stellantis on valmis kääntämään takkinsa, jos sähköautojen kysyntä sakkaa

Stellantiksen toimitusjohtaja Carlos Tavares on todennut, että maailman kolmanneksi suurin autonvalmistaja on valmis muuttamaan sähköautostrategiaansa ensi vuoden tärkeiden Yhdysvaltojen ja Euroopan vaalien tulosten perusteella.

Tesla Cybertruckin tuotantomalli esiteltiin vihdoinkin – osa lupauksista jäi kuitenkin täyttymättä

Siitä on kulunut jo neljä vuotta, kun Tesla Cybertruckin tutkielma tuotiin julkisuuteen. Monien viivästysten jälkeen nyt on vihdoinkin tuotantomallin esittelyn vuoro.

Uusi Porsche Panamera esiteltiin – iso luksusauto kallistuu nyt kaarteisiin kuin moottoripyörä

Porsche on jo julkaissut monenlaisia tiisereitä kolmannen sukupolven Panamerasta, ja nyt uutuus tuotiin vihdoinkin julkisuuteen. Panamera ei ole täysin uusi auto, mutta sekä tekniikkaa että ulkonäköä on hiottu kattavasti.

Maailman suurin autonvalmistaja kamppailee yhä vaikeuksien kanssa

”Emme ole enää kilpailukykyisiä”, on Volkswagenin toimitusjohtajan viesti, kun yhtiö vähentää henkilöstöä osana 10 miljardin euron säästökuuria.

Tyyliniekan uusimmat