Volvo

Volvo kuuluu perinteikkäisiin autonvalmistajiin, ja on ollut perustamisvuodestaan 1927 saakka olemassa jo 94 vuotta. Ruotsin Göteborgista alkunsa saanut yhtiö on tunnetusti panostanut autojensa turvallisuuteen ja luotettavuuteen. Kaikkien tuntema, ja itsestäänselvänä pitämä kolmipisteturvavyö on sekin Volvon kehitystyön tulosta. Volvolla on jo pitkään ollut kaikki ainekset kasassa todelliseen jymymenestykseen automarkkinoilla, mutta jostain syystä hieman pienempänä tekijänä tunnettu Volvo ei ole pystynyt ohittamaan tärkeimpiä kilpailijoitaan maailmanlaajuisesti.

Volvon usein muista autoista erottuva suunnittelufilosofia on vuosikymmenten aikana saattanut olla eräs syy automerkin myyntilukuihin. 60-luvun lopulla alkunsa saanut ”skandinaavinen funktionaalisuus” tarkoittaa vain joidenkin silmissä yksinkertaisesti tylsää tiiliskivimuotoilua. Volvon muotoilu on näistä ajoista kuitenkin pyöristynyt, ja nykyisellään useimpien mielestä myös varsin onnistunutta. Sen sijaan Volvon tukevia ajo-ominaisuuksia, sekä teknistä kestävyyttä erityisesti moottorien osalta on yleisesti arvostettu kuluttajien keskuudessa.

Markkinoinnissa Volvon globaalisti käyttämä slogan oli pitkään ”Volvo for life”. Suomessa moni muistaa kuitenkin 90-luvun televisiomainokset, joissa möreä-ääninen mies muistutti katsojaa sanoilla ”Ajattele millä ajat”. Nykyisin Volvon slogan on Designed Around You.

Volvo valmistaa tällä hetkellä henkilöautoja Ruotsissa ja Belgiassa, sekä kolmessa tehtaassa Kiinassa. Lisäksi Intiassa ja Malesiassa on kokoonpanotehtaat, ja moottoritehtaat sijaitsevat Ruotsissa ja Kiinassa. Volvon mallistoon kuuluvat tällä hetkellä katumaasturit XC40, XC60 ja XC90, sedanit S60 ja S90, sekä farkut V60, V60 Cross Country, V90 ja V90 Cross Country. Vuosien varrella on liikkunut huhuja Volvon ostajaehdokkaista, ja tällä hetkellä sen omistaa kiinalainen Geely Holding Group.

Volvo on henkilöautojensa lisäksi tunnettu myös raskaammasta kalustostaan. Volvo onkin myös kuorma- ja linja-autojen, maanrakennuskoneiden ja merimoottoreiden valmistaja. Volvo-autojen tuonti Suomeen alkoi jo vuonna 1928. Yhtiö perusti maahantuontia varten Helsinkiin tytäryhtiön, Oy Volvo-Auto Ab:n, ja Volvo raivasi jo 1930-luvun aikana nopeasti tiensä Suomen yleisimmäksi linja-automerkiksi, ja samalla se sai hyvän maineen Suomen oloihin sopivana yleiskuorma-autona. Volvolla onkin länsinaapurimaansa automerkkinä ollut jo pitkään erityisasema monen suomalaisen sydämessä.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Kimeran uusi tulkinta Lancia 037:stä myytiin jo loppuun – seuraavaksi tulossa ovat nelivetomalli ja rataspesiaali

Markku Alén nimesi aikoinaan Lancia 037:n maailman kauneimmaksi ralliautoksi, ja Lancian taika vetoaa faneihin vielä neljä vuosikymmentä myöhemminkin. Italialaisen Kimeran tekemä moderni EVO37-tulkinta 037:n pohjalta myytiin jo loppuun huimasta hinnasta huolimatta, mutta uusia versioita on luvassa.

ABT esitteli hurjan näköisen XGT:n – Audi R8:n joutsenlaulu on katukelpoinen GT2-luokan kilpuri

Nürburgringin Nordschleifella on viime aikoina bongattu testiajoissa kovasti kilpuria muistuttava Audi R8 kadulle rekisteröitynä. Nyt tuon auton taustat selvisivät, kun Audi-virityspajojen eliittiin kuuluva ABT toi julkisuuteen uusimman luomuksensa.

Audi TT:n taru päättyi – yli 25 vuoden aikana ehdittiin valmistaa reilut 660 000 autoa

Audi TT:n taru päättyi ainakin toistaiseksi neljännesvuosisadan ja tarkalleen 662 762 valmistetun yksilön jälkeen.

Fiatin “Mikki Hiiri” on nyt nimensä kaltainen – uusi Topolino sai ylleen Disney-kuosin

Mikki Hiiri tunnetaan Italiassa Topolinona. Saman lempinimen sai myös vuonna 1936 debytoinut ensimmäinen Fiat 500, ja tällä hetkellä Fiatilla on tuotannossa mikrokokoinen sähköauto nimeltään Topolino.

Tyyliniekan uusimmat