Unelmista totta kulutusluotolla – näin säästät kuluissa

Kulutusluoton avulla voi toteuttaa suurempia tai pienempiä unelmia, jotka saattaisivat muuten jäädä haaveeksi. Kulutusluotto on tarkoitettu yksityishenkilöille ja se on usein nostettavissa ilman vakuuksia tai takaajia. Luoton hakeminen on nopeaa ja mutkatonta, minkä vuoksi niitä käytetään usein arjen äkilliseen rahantarpeeseen.

Onkin siis helppo lähteä rahoittamaan vaikkapa unelmien ulkomaanmatkaa hakemalla kulutusluottoa ja tarttumalla ensimmäiseen tarjoukseen, mutta on syytä pitää mielessä, että lainoissakin on eroja. Lainaehdoista riippuen kulutusluoton lopullisissa kustannuksissa voi säästää jopa satoja euroja, minkä vuoksi lainat onkin järkevää kilpailuttaa esimerkiksi Omalaina.fi palvelulla, joka tekee sen vaivattomasti puolestasi vain yhdellä hakemuksella. Tällöin et tule maksaneeksi turhan kallista lainaa.

Vertaile luotot huolellisesti

Lainanvertailuun suunniteltuja palveluita käyttäessäsi lähetät vain yhden hakemuksen, johon täytät toivomasi laina-ajan ja -summan, tietoja tuloistasi, menoistasi sekä mahdollisista aiemmista veloistasi. Palvelu toimittaa sinulle näiden perusteella lainatarjoukset useilta eri pankeilta ja rahoitusyhtiöiltä. Tässä vaiheessa sinun tulee itse tutkia saamiasi lainatarjouksia ja valita niistä sopivin. Jokainen niistä yleensä sopii asettamiisi ehtoihin, mutta esimerkiksi vuosikorkojen välillä saattaa olla merkittäviä eroja. Vertaaminen itsessään ei maksa mitään, etkä sitoudu siinä mihinkään. Moni tarttuu helposti ensimmäiseen vastaantulevaan lainaan, mutta tällöin saattaa pitkällä tähtäimellä ajautua maksamaan lainastaan kohtuuttoman korkeaa korkoa.

Kiinnitä vertailussa huomiota näihin asioihin

Suurimmat säästöt voit tehdä, kun et tuijota lainan nimelliskorkoa liian tarkkaan, vaan kiinnität huomiota myös todelliseen vuosikorkoon. Todelliseen vuosikorkoon sisältyvät erilaiset avaus- ja lainanhoitomaksut, jotka saattavat nostaa lainan kokonaishintaa merkittävästi. Nimelliskoroltaan kaikkein edullisin laina on joidenkin vertailujen tapauksessa osoittautunutkin kokonaiskustannuksiltaan kalleimmaksi.

Hae vain tarvitsemasi suuruista lainasummaa. Koska vakuudettomien lainojen hakeminen on helppoa, voi myös olla houkuttelevaa hakea tarpeettoman suurta lainaa. Tämä ei pidemmän päälle palvele sinua, samoin kuin liian pieni lainasumma voi johtaa siihen, että joudut myöhemmin hakemaan toisen lainan ja maksamaan kahden lainan korkoa. Laske lainantarpeesi tarkoin. Vaikka pienet kuukausierät lainaa takaisin maksaessa voivat myös olla houkuttelevat, niin suurempia eriä maksaessa säästät korkokuluissa. Mieti siis tässäkin tarkoin, millaisiin maksueriin pystyt varmasti sitoutumaan ilman suuria ongelmia.

Unelmoi suuresti mutta ole realistinen

Kuten sanottu, suuriakin unelmia voi toteuttaa kulutusluoton avulla, kunhan pitää samalla myös taloudelliset realiteetit mielessä. Välillä elämä tarjoaa ainutkertaisia mahdollisuuksia, joiden toteuttamiseen ei aina välttämättä löydy varoja. Tällöin laina voi mahdollistaa unelmien hankinnan, matkan tai vaikkapa juhlan. Hetken huumassa lainaamisen sijaan kannattaa kuitenkin istua hetkeksi alas laskemaan todellinen lainantarve ja valitsemaan kilpailutuksen perusteella kaikkein edullisin lainavaihtoehto, jotta oma talous pysyy tasapainossa myös jatkossa.

Kulutusluotto voi tulla apuun arjen yllättävässä rahantarpeessa. Lainojen välillä on kuitenkin eroja ja ne kannattaakin aina kilpailuttaa, jotta kuluissa voisi säästää mahdollisimman paljon.

Uusimmat

Kimeran uusi tulkinta Lancia 037:stä myytiin jo loppuun – seuraavaksi tulossa ovat nelivetomalli ja rataspesiaali

Markku Alén nimesi aikoinaan Lancia 037:n maailman kauneimmaksi ralliautoksi, ja Lancian taika vetoaa faneihin vielä neljä vuosikymmentä myöhemminkin. Italialaisen Kimeran tekemä moderni EVO37-tulkinta 037:n pohjalta myytiin jo loppuun huimasta hinnasta huolimatta, mutta uusia versioita on luvassa.

ABT esitteli hurjan näköisen XGT:n – Audi R8:n joutsenlaulu on katukelpoinen GT2-luokan kilpuri

Nürburgringin Nordschleifella on viime aikoina bongattu testiajoissa kovasti kilpuria muistuttava Audi R8 kadulle rekisteröitynä. Nyt tuon auton taustat selvisivät, kun Audi-virityspajojen eliittiin kuuluva ABT toi julkisuuteen uusimman luomuksensa.

Audi TT:n taru päättyi – yli 25 vuoden aikana ehdittiin valmistaa reilut 660 000 autoa

Audi TT:n taru päättyi ainakin toistaiseksi neljännesvuosisadan ja tarkalleen 662 762 valmistetun yksilön jälkeen.

Fiatin “Mikki Hiiri” on nyt nimensä kaltainen – uusi Topolino sai ylleen Disney-kuosin

Mikki Hiiri tunnetaan Italiassa Topolinona. Saman lempinimen sai myös vuonna 1936 debytoinut ensimmäinen Fiat 500, ja tällä hetkellä Fiatilla on tuotannossa mikrokokoinen sähköauto nimeltään Topolino.

Dacia Sandero ja Tesla Model Y taistelevat Euroopan vuoden myydyimmän auton tittelistä

Vuosi on pian lopuillaan, mutta näiden kahden mallin myynneissä on vain muutaman sadan auton ero.

Suosittelemme

Esittelyssä maailmanmatkaajan kello: Citizen Satellite Wave GPS Eco-Drive

Kellovalmistaja Citizenin historia alkoi jo vuonna 1918, kun Shokosha Watch Research Institute -kellotehdas perustettiin...