Unelmien nahkasohvan etsiminen loppusuoralla

Unelmien nahkasohvan etsintä on kääntynyt loppusuoralle. Boknäsin, Iskun ja Vepsäläisen lisäksi vierailin vielä Kruunukalusteella ja Ikeassa. Kruunukalusteella ei ollut suoralta kädeltä tarjolla mitään vaatimuksemme täyttävää sohvaa, vaan sain suosituksen tarkastella vaatimuksia uudestaan vaihtoehtojen löytämiseksi. Koska prosessin aikana unelmasohvan vaatimukset ovat vain selkeytyneet ja olin aiemmista liikkeistä löytänyt sopivia vaihtoehtoja tarjousten kera, päätin jatkaa matkaani Ikeaan.

Ikea

Ikean sohvakalustoja olen vilkuillut sillä silmällä jo parisen vuotta, sillä tällä hetkellä sohvan virkaa toimittava Ikean vuodesohva on ollut hintalaatusuhteeltaan erinomainen ostos. Koska kotona on muutakin Ikean kalustoa, oli luonnollista tsekata Ikean tarjonta netissä ja Tampereen liikkeessä.

Ikean nahkasohvien ehdoton vahvuus on edullinen hinnoittelu, joka on pienen lapsen perheelle houkutteleva ajatus. Varsinkin kun taustalla ei ole mitään ennakkoluuloja valmistajaa kohtaa, koska Ikean kalusteilla olen mm. vaatehuoneeni varsin onnistuneesti kalustanut. Toinen selkeä etu on se, että tuotteet saa nopeasti mukaansa.

Ikean KARLFORS-divaanisohva mahtuisi kivasti olohuoneen ikkunan alle.
Ikean KARLFORS-divaanisohva mahtuisi kivasti olohuoneen ikkunan alle.

Mittojen puolesta, eli suomeksi sanottuna tarpeeksi matala, paras sohvamalli oli KARLFORS. Kyseisen malliston 3:n istuttavan divaanisohvan saa myös tummanruskealla nahalla, jonka väri nyt ei aivan ole se mitä etsimme, mutta hintaluokassaan riittävän lähellä. Lisäksi sohvakalustoon saa ostettua saman sarjan rahin. Tämä sohvakalusto päätyikin ehdokaslistalle.

Seuraavaksi on vuorossa tarjousten vertailu

Kierros otti aikaa kuukauden verran, vapaalla rauhallisella tahdilla. Koska kyse on pitkäaikaisesta investoinnista ja emme halua esteettistä päänsärkyä vuosikymmeneksi eteenpäin, perehdymme tarjouksiin huolella ja käymme todennäköisesti vielä koeistumassa potentiaalisimmat sohvat ennen lopullista päätöstä. Koska olemme haikailleet uutta sohvaa on jo pidemmän aikaa, teemme päätöksen pikapuoliin.

Yleisenä huomiona asiakkaan näkökulmasta katsottuna on todettava, että liikkeissä myydään tuotteita vahvasti alennus edellä. Ne joissa alennusta ei automaattisesti tarjottu, tinkaisin toki tarjoukseen hyvän miehen vähennystä.

Lue lisää