Unelmien nahkasohvaa etsimässä

Kuten aiemmin kirjoitin, olemme päättäneet löytää kotiimme unelmien sohvan. Sohvalle on asetettu tiettyjä perusvaatimuksia, joita ovat esteettisyyden lisäksi toiminnalliset vaatimukset hyvien päiväunien tyyssijana sekä talon ikkunakorkeuden asettamat reunaehdot. Tältä pohjalta aloitin tutustumiskierroksen alan liikkeisiin.

Tähän mennessä olen tutustunut Iskun, Boknäsin ja Vepsäläisen tarjontaan Tampereella. Käytännön tasolla tämä on tarkoittanut yhtä tai useampaa vierailua kyseisiin liikkeisiin, joissa olen istahtanut, istahtanut ja vielä kerran istahtanut. Tällä yksinkertaisella metodilla olen pyrkinyt löytämään sellaiset sohvat, jotka ovat mukavia – heh – istua.

Jos perstuntuma on ollut miellyttävä, olen testannut vaaka-asentoa. Nopeasti opin senkin, että ennen tätä kokeiluprosessia on hyvä kysyä myyjältä onko kyseistä sohvaa saatavissa nahkaverhoilulla. Se nimittäin saattaisi ohuesti harmittaa, jos muuten täydellisen tuntuista sohvaa ei saisi haluamallaan nahkaverhoilulla.

Boknäs

Poikkesin Boknäsissa työpäivän päätteeksi tutustuakseni paikan tarjontaan. Boknäs on tunnettu tyylikalusteistaan, erityisesti Billnäs-yhteensopivista hyllystöistään, mutta heillä on valikoimissaan paljon muutakin – myös sohvia. Pari varteenotettavaa vaihtoehtoa sieltä löytyikin, joita käymme katsomassa myöhemmin perheen kanssa.

Like-sohvan taittuva selkänoja mahdollistaisi sohvan jäämisen ikkunakarmien alapuolelle.
Like-sohvan taittuva selkänoja mahdollistaisi sohvan jäämisen ikkunakarmien alapuolelle.

Koska Boknäs oli ensimmäinen paikka missä kävin, sain samalla tilaisuuden tarkistaa omaa hintamielikuvaani siitä mitä nahkasohva tulee lopulta maksamaan. Tämä itsetutkiskelu oli hyväksi, sillä seuraavat vierailut Iskussa ja Vepsäläisessä osoittivat sen, että tästä ei välttämättä parilla tonnilla selvitä.

Isku

Iskun vierailu oli valaiseva. Ainakin minulle Isku on ollut aina enemmän korkeamman hintaluokan kalustetalo, josta kannattaa ostaa lähinnä julkiskalusteita. Tässä mielessä oli hyvä juttu tutustua Iskun tarjontaan, sillä luutunut mielikuvani tunkkaisesta yrityksestä muuttui huomattavasti parempaan suuntaan. Ensiaskeleen ottamiseen vaikutti toki se, että tunnen Iskun aluejohtajan entuudestaan harrastukseni kautta.

Suosittelemme

Iskun Living-malliston sohvan saa rakennettua moduuleista ja siihen kuuluu myös yhteensopiva rahi. Sohvan saa myös nahkaisena.
Iskun Living-malliston sohvan saa rakennettua moduuleista ja siihen kuuluu myös yhteensopiva rahi. Sohvan saa myös nahkaisena.

Kerroin myyjille unelmasohvan vaatimukset ja sen pohjalta he esittelivät minulle kahta eri mallistoa. Perstuntuman pohjalta kyselin lisätietoja Living-malliston sohvasta ja kuulin, että siitä saisi rakennettua halutun kokonaisuuden. Lisäksi mallistosta löytyi kaksi erikokoista rahia. Enhän siinä sitten voinut muuta tehdä, kuin pyytää tarjouksen kotiin luettavaksi. Tässä vaiheessa korvissani soi Apua! Orkesterin Maksamme velkaa.

Vepsäläinen

Vepsäläiseen menin katsomaan erityisesti Junetin Taru-divaania, jonka mallikappale oli harmillisesti myyty muutamaa päivää ennen vierailuani. Avuliaan myyjän avustuksella tutustuin sitten muihin vaihtoehtoihin ja tarkempaan syyniin päätyi Mango-modulisohva, jonka saa haluamallamme nahkaverhoilulla oikeassa sävyssä. Tästä sohvasta sain myös tarjouksen kotiin vertailtavaksi.

Mango-modulisohva on sopivan matala ja siitä saa rakennettua itselleen sopivan kokonaisuuden - nahkaisena.
Mango-modulisohva on sopivan matala ja siitä saa rakennettua itselleen sopivan kokonaisuuden – nahkaisena.

Taru-divaanin näkemättä jääminen jäi kuitenkin sen verran kaihertamaan, että yritän päästä koeistumaan sen seuraavan viikon tai pari kuluessa jossain päin Suomea.

Mitä on jäänyt käteen?

Näppituntumani on sellainen, että kyllä se meidän unelmien nahkasohva löytyy. Kyse on lähinnä siitä, että mistä ja millainen.  Suurempi kysymys on luonnollisesti unelman hinta. Koska laatu maksaa ja haluamme siihen panostaa, suhtaudumme sohvaan sijoituksena parempaan elämänlaatuun. Terve järki on perheellisenä pakko pitää kuitenkin mukana, sillä eihän sitä voi koko vuotta ilman vaatehankintojakaan elää. 🙂

Tutustumiskierros jatkuu, joten vielä ei ole päätösten aika.

Lue lisää