Tältä näyttää maailman kevein Toyota Land Cruiser 70

Kuvassa ei ole maailman vahvimmat miehet, vaan klassisen maastoauton uutuusmallin yksityiskohtainen ja täysikokoinen versio, joka on taitavasti valmistettu styroksista.

Kyseessä on sen verran aidonnäköinen tuotos, että nopeasti katsoen ison maastoauton kanniskeleminen haiskahtaa vähintäänkin Manaaja-elokuvan jatko-osalta. Tämä luonnollisen kokoinen, ja monimutkaisen yksityiskohtainen automalli on noussut virallisen Land Cruiserin YouTube-kanavan tähdeksi. Mielenkiintoinen video viekin katsojansa styroksivaahdosta tehdyn mallin luomisprosessiin.

Mallin on luonut japanilainen styroksiveistäjä Masumi Yamaguchi, jonka materiaalivalinta on miltei ilman kevysluokkaa, mutta työstämisen kannalta sitäkin vaativampaa. Yamaguchin malli on huolellisesti valmistettu kopio uudistetusta 2024 Toyota Land Cruiser 70:n prototyypistä, jonka perinteikäs muotokieli on samalla kunnianosoitus automallin ensimmäiselle sukupolvelle sen tultua markkinoille 40 vuotta sitten vuonna 1984.

”Vaahtomuovi Cruiser” -projekti käynnistyi jättimäisistä styroksin paloista, joiden oli määrä muuttua Land Cruiserin muotoiseksi. Vaikka maasturin siluetti saattaakin äkkiseltään muistuttaa laatikkoa, on automallin korissa lukuisia muotoiltuja yksityiskohtia, joiden jäljentäminen on todellinen haaste ammattilaisellekin.

Jo pelkästään auton konepeiton valmistus vaatii käsityöläisen kaiken osaamisen, ja runsaasti pitkiä päiviä. Sama koskee tätäkin monimutkaisempia yksityiskohtia, kuten LED-ajovalot, hunajakennosäleikkö, Toyotan tunnukset ja tietenkin auton pyörät vanteineen. Renkaan kulutuspinta on kopioitu jonkinlaisella lämpöpistoolilla, mikä osoittaa perinteistä japanilaisen pikkutarkkaa perfektionismia, jolla koko kansakunta on onnistunut valtaamaan maailman laadukkailla tuotteillaan.

Kun styroksin työstämisurakka saatiin valmiiksi, kori maalattiin klassisen beigen sävyyn ja kaikki muoviosat viimeisteltiin mustaksi. Lopputulos puhuu puolestaan, sillä sitä on helppo erehtyä kaukaa katsottuna luulemaan oikeaksi Land Cruiseriksi. Oikeastaan ainoa asia, joka paljastaa auton vaahtomaisen luonteen, ovat ikkunat ja heijastusten puute ulkopinnoilla. Tästäkin huolimatta teos on vaikuttava näky, ja tuo mieleen autonvalmistajien ennen tietokoneita käyttämät muotoilijoiden luomat 1:1-kokoiset mallit.

Suosittelemme

Vaikka osa tulevan oikean auton markkina-alueista saakin mallista kolmiovisen lyhyen akselivälin version, on vuoden 2024 Toyota Land Cruiser 70 Japanissa saatavana vain ja ainoastaan viisiovisena maastoautona. Tämä kovaankin käyttöön tarkoitettu tikapuurunkoinen maastoauto on varustettu uudella 2,8-litraisella nelisylinterisellä turbodieselmoottorilla, joka pystyy tuottamaan 201 heppaa ja 500 Nm vääntömomentin.

LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Stellantis palkitsee työntekijöitään viime vuoden myynneistä miltei kahdella miljardilla eurolla

Viime vuoden vahvan myynnin jälkeen Stellantis palkitsee ahkeroijansa tuoreella ja muhkealla potilla, sillä työntekijät saavat yhteensä huikeat 1,9 miljardia euroa.

Nelipaikkaisten avo-Mersujen perinteet jatkuvat – uusi CLE Cabriolet korvaa sekä C- että E-sarjan avomallit

Mercedes esitteli viime kesänä aiemmat C- ja E-luokan coupét korvaavan kaksiovisen CLE Coupén, ja samassa yhteydessä vilautettiin myös avoversion ensimmäiset kuvat. Nyt CLE Cabrioletista julkaistiin kaikki viralliset tiedot sopivasti ennen keväällä tapahtuvaa myynnin aloitusta.

Tästä piti tulla BMW i8:n seuraaja – klassisen M1:n henkeä tavoitellut i16 ei kuitenkaan päässyt tuotantoon

BMW:n M-divisioonan lippulaivana toimiva möhkälemäinen XM-katumaasturi on herättänyt melkoisesti tunteita, joista useimmat eivät ole kovin positiivisia. Tunnemyrskyä ei liennyttäne sekään tieto, että asioiden mentyä toisin baijerilaisten valikoimaan voisi nyt kuulua keskimoottorinen urheiluauto alkuperäisen M1:n hengessä.

Jaguar Land Rover hidastaa sähköautosuunnitelmiaan – hybridit saavat lähivuosina suuremman painoarvon

Moni merkki on ilmoittanut julkisuuteen kunnianhimoisia sähköautotavoitteita, joista kiinni pitäminen voi olla kuitenkin vaikeaa markkinoilla viime aikoina tapahtuneiden muutosten jälkeen. Nyt päivitetyistä suunnitelmistaan kertoi intialaisen Tatan omistama brittiyhtymä Jaguar Land Rover.

Tyyliniekan uusimmat