Tältä näyttää maailman kevein Toyota Land Cruiser 70

Kuvassa ei ole maailman vahvimmat miehet, vaan klassisen maastoauton uutuusmallin yksityiskohtainen ja täysikokoinen versio, joka on taitavasti valmistettu styroksista.

Kyseessä on sen verran aidonnäköinen tuotos, että nopeasti katsoen ison maastoauton kanniskeleminen haiskahtaa vähintäänkin Manaaja-elokuvan jatko-osalta. Tämä luonnollisen kokoinen, ja monimutkaisen yksityiskohtainen automalli on noussut virallisen Land Cruiserin YouTube-kanavan tähdeksi. Mielenkiintoinen video viekin katsojansa styroksivaahdosta tehdyn mallin luomisprosessiin.

Mallin on luonut japanilainen styroksiveistäjä Masumi Yamaguchi, jonka materiaalivalinta on miltei ilman kevysluokkaa, mutta työstämisen kannalta sitäkin vaativampaa. Yamaguchin malli on huolellisesti valmistettu kopio uudistetusta 2024 Toyota Land Cruiser 70:n prototyypistä, jonka perinteikäs muotokieli on samalla kunnianosoitus automallin ensimmäiselle sukupolvelle sen tultua markkinoille 40 vuotta sitten vuonna 1984.

”Vaahtomuovi Cruiser” -projekti käynnistyi jättimäisistä styroksin paloista, joiden oli määrä muuttua Land Cruiserin muotoiseksi. Vaikka maasturin siluetti saattaakin äkkiseltään muistuttaa laatikkoa, on automallin korissa lukuisia muotoiltuja yksityiskohtia, joiden jäljentäminen on todellinen haaste ammattilaisellekin.

Jo pelkästään auton konepeiton valmistus vaatii käsityöläisen kaiken osaamisen, ja runsaasti pitkiä päiviä. Sama koskee tätäkin monimutkaisempia yksityiskohtia, kuten LED-ajovalot, hunajakennosäleikkö, Toyotan tunnukset ja tietenkin auton pyörät vanteineen. Renkaan kulutuspinta on kopioitu jonkinlaisella lämpöpistoolilla, mikä osoittaa perinteistä japanilaisen pikkutarkkaa perfektionismia, jolla koko kansakunta on onnistunut valtaamaan maailman laadukkailla tuotteillaan.

Suosittelemme

Kun styroksin työstämisurakka saatiin valmiiksi, kori maalattiin klassisen beigen sävyyn ja kaikki muoviosat viimeisteltiin mustaksi. Lopputulos puhuu puolestaan, sillä sitä on helppo erehtyä kaukaa katsottuna luulemaan oikeaksi Land Cruiseriksi. Oikeastaan ainoa asia, joka paljastaa auton vaahtomaisen luonteen, ovat ikkunat ja heijastusten puute ulkopinnoilla. Tästäkin huolimatta teos on vaikuttava näky, ja tuo mieleen autonvalmistajien ennen tietokoneita käyttämät muotoilijoiden luomat 1:1-kokoiset mallit.

Vaikka osa tulevan oikean auton markkina-alueista saakin mallista kolmiovisen lyhyen akselivälin version, on vuoden 2024 Toyota Land Cruiser 70 Japanissa saatavana vain ja ainoastaan viisiovisena maastoautona. Tämä kovaankin käyttöön tarkoitettu tikapuurunkoinen maastoauto on varustettu uudella 2,8-litraisella nelisylinterisellä turbodieselmoottorilla, joka pystyy tuottamaan 201 heppaa ja 500 Nm vääntömomentin.

LähdeCarscoops

Lue lisää