Suomessa kuvattu Teslan räjäytysvideo herättää kohua ulkomailla

Pommijätkät-nimisellä Youtube-kanavalla julkaistu video sisältää vahvan kannanoton yrityksen sähköautoa kohtaan. Auton sisällä istui räjäytyshetkellä vieläpä itse Elon Muskia esittävä nukke.

Videon tähtenä nähdään vuosimallin 2013 Tesla Model S, joka on saanut 30 kiloa dynamiittia kaverikseen. Kyseisen videon ovat noteeranneet useat ulkomaiset nettijulkaisut ympäri maailmaa. Ainakin suosittu Carscoops-sivusto on myös kyseenalaistanut videon aitoutta, kun räjäytyksen on sanottu johtuneen pettyneen Tesla-omistajan reaktiosta.


Englanniksikin tekstitetyllä videolla nähdään Tuomas Katainen, joka kertoo käytettynä ostetun Tesla Model S -mallin toimineen aluksi. Pian auto meni kuitenkin täydelliseen vikatilaan, ja se hinattiin valtuutetulle Tesla-korjaamolle. Neljän viikon päästä huollon tutkittua autoa Kataiselle soitettiin ja kerrottiin, että autoon tulisi vaihtaa uudet akut, minkä kustannusarvioksi ilmoitettiin noin 20 000 euroa. Akkujen vaihtotarve johtui ennen kaikkea siitä, että aikaisempi omistaja oli ehtinyt vaihtaa autoon akut, jotka eivät olleet Teslan hyväksymiä, eikä auton korjausta voitu siten edes aloittaa.

Tässä vaiheessa Katainen päätti auton korjaamisen sijaan, että olisi parempi räjäyttää koko auto. Hän myös toivoi, että räjäytysvideon mainoksista saaduilla rahoilla voisi koittaa kattaa uuden auton hankintamenoja. Räjäytystöitä varten täytyi turvallisuussyistä purkaa autosta akkupatteristo pois. Akkujen purkamisen yhteydessä paljastui myös, että auton olisi saanut toimintakuntoon muutoinkin. Katainen ei kuitenkaan suostunut pyörtämään päätöstä auton räjäyttämisestä.


Teslan kohtalo sinetöitiin asentamalla sen ulkopuolelle 30 kilogrammaa dynamiittia, ja kaiken huipuksi sen ratin taakse istutettiin Teslan toimitusjohtajaa Elon Muskia esittävä ”stunttimies”. Tämän jälkeen auto pysäköitiin pienen kallioseinämän viereen. Itse räjäytys kuvattiin laadukkaaseen hidastuskuvaan kykenevillä korkearesoluutiokameroilla, joilla räjäytystyö saatiin näyttämään spektaakkelimaiselta.

Vaikka useamman kymppitonnin arvoisen auton tuhoaminen ei kaikkia miellytäkään, niin videon tuhosinfoniassa on eittämättä oma viehätyksensä. Valtaisa räjähdemäärä tekee tehtävänsä, eikä autosta jää jäljelle kuin joitain etäisesti autoa muistuttavia romunpalasia. Katainen kertoo ottaneensa autosta muistoksi vanteen puolikkaan, mikä kuvastanee herran huumorintajua.

Suosittelemme

LähdeCarscoops

13 KOMMENTIT

 1. Komea video!
  Oikea ratkaisu paristo-autolle, eihän ne toimi täällä pohjolassa.
  Tämän on mm. Volvokin myöntänyt.
  Olen itse nyt ajanut pian 6 vuotta 4.0 Fordilla (Explorer – 94), vain
  startti vaihdettu. Akku sama joka oli ostohetkellä.
  Kala-Kimi
  Rymättylä
  P. S. 98okt. kuluu talvella runsaasti, mutta mitään 95-tupakinsytytinbensaa en laita tankkiin.

 2. Kyllä nytten oli niin viisasta touhua, ettedi tällanen maajussi voi mitään. Eli rahan takii, taas mennää rahan takii, ei mistään muusta välitetä siis. Videon teki rahan takia. Vau!

 3. Niisk. Luonto säästy varmaan paljon enemmän, ku mitä tuhoa aiheuttaa uusien akkujen mineraalien louhinta.

 4. Kimmo, väitteesi että paristoautot ei toimi pohjoisessa osoittaa, että et tiedä aiheesta mitään. Vaan mitempä bensa-auton ajajana tietäisit. Hommasin sähköauton toissa syksynä juurikin talviautoksi. Sen jälkeen scoda suberb on maannut seisonnassa suurimman osan ajasta. Sen verran ylivoimaisia nuo esilämmitystä tarvitsemattomat pakkasessakin vetreät sähkökipot on talvella. Toki range tippuu, mutta mitä sitten? Pistää töpseliin kotiin palatessa.

 5. Upea ratkaisu. Itse olisin tehnyt saman. En vaan olisi ollut alkujaan niin tyhmä, että olisin ostanut Patteri auton. Ajot teen 2000vm vectra joka on muutettu bioetanolin käyttöön. Sillä pystyy ajamaan asiat mitä tarvitaan. Veikkaus, että hiilijälkeni on murto osa uuden auton hankkijaa verrattuna. Työtä tehty 39v. Eli veroja maksettu on, saa viher porukka makoilla kadulla ja kotona.

 6. Seppokk, ei vaan toinen akusto. Vuoden 2013 Tesla niin tottakai vaatii pikkuhiljaa näillä vuosilla akkujen päivitystä. Se että edellinen asensi akut jotka ei ole edes teslan hyväksymiä ja tästä aiheutunut vika autoon ei liity akkujen kulumiseen milläänlailla…..

 7. näiden sähköautojen lisääntyessä mulle tulee paljon lisää töitä viskoa auton akkuja mereen 8 tuntia päivässä

 8. Sitten kun saa sähköauton 5-10 000€:lla, kilometri takuulla, että täys latingilla pääsee väh saman kuin nykyisellä bensa Volvo S60 2.5t 500-700km ja lataus pitää sujua yhtä nopeesti kuin nykyisen tankkaus, voin sitten harkita, milloinkahan nuo griteerit toteutuu🤭

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Tesla Cybertruckin tuotantomalli esiteltiin vihdoinkin – osa lupauksista jäi kuitenkin täyttymättä

Siitä on kulunut jo neljä vuotta, kun Tesla Cybertruckin tutkielma tuotiin julkisuuteen. Monien viivästysten jälkeen nyt on vihdoinkin tuotantomallin esittelyn vuoro.

Uusi Porsche Panamera esiteltiin – iso luksusauto kallistuu nyt kaarteisiin kuin moottoripyörä

Porsche on jo julkaissut monenlaisia tiisereitä kolmannen sukupolven Panamerasta, ja nyt uutuus tuotiin vihdoinkin julkisuuteen. Panamera ei ole täysin uusi auto, mutta sekä tekniikkaa että ulkonäköä on hiottu kattavasti.

Maailman suurin autonvalmistaja kamppailee yhä vaikeuksien kanssa

”Emme ole enää kilpailukykyisiä”, on Volkswagenin toimitusjohtajan viesti, kun yhtiö vähentää henkilöstöä osana 10 miljardin euron säästökuuria.

Romukuntoisten Teslojen virta Pohjois-Amerikasta Ukrainaan voi olla vaarassa loppua

Yhdysvalloista ja Kanadasta päätyy vakuutusyhtiöiden kautta vaurioituneita sähköautoja Ukrainaan, jossa mekaanikot korjaavat ja myyvät niitä korkeista polttoainekustannuksista kärsiville.

Tyyliniekan uusimmat