Sjöö Sandström Royal Steel Worldtimer – kaksoisaikaa edullisesti

Kaupallinen yhteistyö: Salkari

Ruotsalainen Sjöö Sandström valmistaa tyylikkäitä ja laadukkaita rannekelloja, joita on saanut viime vuoden syksystä alkaen Suomesta. Sjöö Sandströmin aktiivimallisto kattaa tällä hetkellä sukeltajankelloja lukuunottamatta kaikki tärkeimmät segmentit, eli arkikielelle kääntäen ranteeseen löytyy hillitympää juhla- ja pukukelloa, sporttisempaa kronografia sekä äärimmäisiin olosuhteisiin tarkoitettuja rannekelloja. Ja mikä parasta, Sjöö Sandström on huomioinut mallistoissaan molemmat sukupuolet.

Sjöö Sandströmin syömähammas on Royal Steel -tuoteperhe, josta olemme aiemmin esitelleet kronografin. Tuoteperheestä löytyy myös perinteinen ns. kolmiviisarinen mallisto variaatioineen, sekä kaksoisaikatoiminnolla varustettu Worldtimer -mallisto, jonka ehdoton etu moniin kilpailijoihin nähden on kaksi kokoa sekä kilpailukykyinen hinta.

Sjöö Sandström Royal Steel Worldtimer

Toiseen sukupolveen ehtinyt Royal Steel Worldtimer -mallisto soveltuu kahden kokonsa (36 ja 41 mm) puolesta niin isompaan, kuin pienempään ranteeseen. Erilaisia kellotauluja on neljä, joiden lisäksi kellon ulkonäköä voi vaihdella erilaisilla rannekkeilla (teräs, kumi, nahka). Oma suosikkini rannekkeista on ehdottomasti kumi, jonka rannetuntuma ja laatuvaikutelma on ensiluokkainen.

Sjöö Sandström Royal Steel Worldtimer -rannekellot (41 mm / 36 mm).
Sjöö Sandström Royal Steel Worldtimer -rannekellot (41 mm / 36 mm).

Kaksoisaikatoiminnolla tarkoitetaan kelloa, johon voidaan asettaa – yleensä lisäviisarilla ja 24 tunnin kellonkehällä – toisen aikavyöhykkeen aika. Näin on helppo nähdä matkatessa esimerkiksi kotimaan kellonaika.

Testasin parin viikon ajan kahta kumirannekkeista Worldtimeria, mustatauluista 36 millistä ja valkeatauluista 41 millistä. Käyttötuntumassa ei ollut sanottavaa eroa, mutta tyylillisesti kelloissa oli eroa. 36 millinen Worldtimer tuntui omaan kapeaan ranteeseen jopa hieman pieneltä, mutta pienen totuttelun jälkeen se katosi positiivisessa mielessä ranteeseen – ja on omaan kapeaan ranteeseeni täydellisen kokoinen. Hillittyä kokonaisuutta täydensi musta taulu, joka osaltaan tekee Worldtimerista kokoaan pienemmän tuntuisen ranteessa.

Sjöö Sandström Royal Steel Worldtimer (36 mm)
Sjöö Sandström Royal Steel Worldtimer (36 mm)

Worldtimerin ranneistuvuus on kunnossa.

Suosittelemme

Sjöö Sandström Royal Steel Worldtimer

Sjöö Sandström Royal Steel Worldtimer (41 mm)
Sjöö Sandström Royal Steel Worldtimer (41 mm)

Valkotauluinen Worldtimer (41 mm) on toista maata – katseenvangitsija, jota tuli katsottua pelkästään näyttävän valkoisen kellotaulun takia. Isompi kellotaulu antaa yksityiskohdille tilaa nousta esiin, ja valkeassa taulussa kohollaan olevat indeksit sekä vihreät pienet yksityiskohdat muodostavat kauniin kokonaisuuden.

Tekniikka on kunnossa

Nimensä mukaisesti matkaajan käyttöön suunniteltu Worldtimer täyttää ne vaatimukset, joita huolettomalle reissukellolle voidaan asettaa. Safiirilasi ei naarmuunnu helposti, harjattu teräskuori ei kavahda naarmuja ja sadan metrin vesitiiviys ruuvilukittavan vetonupin kanssa riittää siihen, että Worldtimer ei ota nokkiinsa kosteudesta. Kumiranneke on kellon tapaan helppoa ja turvallista puhdistaa vaikka huuhtelemalla.

Worldtimerin ruuvilukittava nuppi sijaitsee kello kahden kohdalla, joten se ei painaudu kämmenselkää vasten.
Worldtimerin ruuvilukittava nuppi sijaitsee kello kahden kohdalla, joten se ei painaudu kämmenselkää vasten.

Sjöö Sandström Royal Steel Worldtimer

Kellon koneistona toimii sveitsiläislähtöinen, Sjöö Sandströmin viimeistelemä automaattikoneisto SS G14, joka tuo kellolle 42 tunnin käyntivaran. Vetonupin tuntuma on täsmällinen, joten kellonaikojen ja päivämäärän asettaminen on vaivatonta.

Arkityylikäs käyttökello

Sjöö Sandströmin Worldtimer-mallisto käsittää neljä eriväristä kelloa kahdessa eri koossa, useilla eri rannekevaihtoehdoilla. Runsas valikoima antaa tyylistään tarkalle kellonkäyttäjälle hyvät mahdollisuudet “tuunata” itselle sopivimman kombinaation ranteeseen.

Sjöö Sandström Royal Steel Worldtimer

Sjöö Sandström Royal Steel Worldtimer

Worldtimer-malliston ehdoton vahvuus on kilpailukykyinen hinnoittelu, sillä kellon hinta pyörii mallista ja rannekkeesta riippuen kahden tuhannen euron molemmin puolin, joka on kaksoisaikanäytöllisestä ja sveitsiläisellä koneistolla toimivasta rannekellosta hyvin kohtuullista.

Suomessa Sjöö Sandströmin rannekelloja myy Salkari.

Lue lisää