Richemont myllää johtoporrastaan

Maailman suurimpiin luksuskonserneihin lukeutuva Richemont on aloittanut johtoportaan vaihtoviikot, jotka koskettavat konsernijohdon lisäksi ryhmän brändejä. 

Muutokset aloitettiin suoraan huipulta, sillä Richemontin uudeksi toimitusjohtajaksi valittiin Richemontin omistaman Van Cleef & Arpelsin toimitusjohtaja Nicolas Bos, joka raportoi suoraan Richemontin hallituksen puheenjohtajalle ja suurimmalle omistajalle Johann Rupertille.

Nicolas Bos
Richemontin toimitusjohtaja Nicolas Bos. Kuva: Richemont

Ennen Bosia Richemontin Group CEO -tittelillä toimi Jérôme Lambert, jonka uusi titteli 1. kesäkuuta alkaen Bosin aloittaessa toimitusjohtajana on operatiivinen johtaja. Lambert raportoi jatkossa toimitusjohtaja Bosille.

Seuraava muutos tiedotettiin 2. heinäkuuta, kun Richemontin kruununjalokivi Cartier ilmoitti toimitusjohtajan vaihtumisesta. Kahdeksan vuotta tehtävässään menestyksekkäästi toiminut Cyrille Vigneron eläköityy ja siirtyy Cartier Culture & Philanthropyn puheenjohtajaksi. Uusi toimitusjohtaja tulee ryhmän sisältä, sillä tehtävään siirtyy 1. syyskuuta alkaen Vacheron Constantinin toimitusjohtaja Louis Ferla.

Heinäkuun 2. päivänä ilmoitettiin myös, että Jaeger-LeCoultren toimitusjohtaja Catherine Rénier siirtyy Bosilta vapautuneelle paikalle Van Cleef & Arpelsin toimitusjohtajaksi niin ikään 1. syyskuuta alkaen.

Mitä seuraavaksi?

Luksuskonsernit ovat tehneet säännöllisin väliajoin suurempia kierrätyksiä, joista nyt on Richemontin vuoro. Seuraavat askeleet ovat varsin loogisia, sillä tällä hetkellä Jaeger-LeCoultre ja Vacheron Constantin ovat vailla uusia toimitusjohtajia, joten näiden paikkojen täyttyminen on vain ajan kysymys.

Suosittelemme

Kiinnostava asia on se, että tulevatko näiden kellomerkkien toimitusjohtajat Richemontin sisältä, vai rekrytoidaanko avainhenkilöitä kilpailevilta ryhmittymiltä, kuten esimerkiksi LVMH teki nimittäessään Zenithin toimitusjohtajaksi Richemontin omistaman Panerain johtotehtävissä toimineen Benoit de Clerckin.

Lue lisää