Olisiko aika uusia vaatekaapin sisältö? Parhaat vinkit projektin rahoittamiseen

Kevään tullen on aika pakata talvivaatteet talteen ja siirtyä kevyempään vaatetukseen. Tämän myötä monesti tulee ajankohtaiseksi myös halu tai tarve uudistaa vaatevalikoimaa. Syitä tähän on monia – vuoden varrella muuttunut tyyli, vaatekoon muuttuminen tai muuten vain kaipuu suurelle uudistukselle omassa tyylissä.

Kun haaveena on laittaa koko vaatekaapin sisältö uusiksi, saattaa raha kuitenkin nousta ongelmaksi. On kuitenkin aina parempi sijoittaa laatuun, sillä laadukkaat vaatteet kestävät paremmin aikaa ja voivat näin ollen olla pitkällä tähtäimellä jopa edullisempia kuin helposti rikkoutuva pikamuoti. Kertasijoituksena tällainen uudistus saattaa kuitenkin käydä lompakon päälle, joten tässä muutama vinkki koko projektin rahoittamiseen.

Lainasta ei kannata maksaa liikaa

Lainojen kilpailuttaminen on tärkeää, jotta voi löytää itselleen sopivan ja edullisen lainan. Tänä päivänä kilpailutusta ei edes tarvitse tehdä ottamalla itse eri luotonmyöntäjiin yhteyttä lainatarjouksia saadakseen, vaan esimerkiksi Rahalaitos.fi voi hoitaa koko prosessin hakijan puolesta vain yhdellä lainahakemuksella.

Hakemukseen täytetään haluttu lainasumma ja -aika sekä muut tarvittavat tiedot ja palvelu kilpailuttaa lainatarjoukset. Tämän jälkeen pääsee vertailemaan eri pankkien ja rahoituslaitosten tarjoamia korkoja, maksuaikoja ja muuta relevanttia tietoa.

Useimmat meistä ottaa jossain vaiheessa elämää lainaa monenlaisiin tarkoituksiin, kuten remonttiin, lomamatkaan tai vaikka auton huoltamiseen. Myös tällaisen suuren vaatekaapin uudistuksen kohdalla laina voi siis tulla kysymykseen, mutta koskaan ei kannata tarttua ensimmäiseen vastaan tulevaan lainatarjoukseen. Silloin saattaa huomaamattaan joutua maksamaan lainastaan kohtuuttomasti, sillä luotonmyöntäjien hinnoittelussa on merkittäviä eroja.

Lainan suunnittelu ja budjetointi

Ennen lainan ottamista tulisi tehdä budjetti ja arvioida, kuinka paljon rahaa jää kuukausittain kulutusta varten. Lainan maksuerät voivat nimittäin vaikuttaa talouteen hyvinkin pitkään, joten niiden on syytä olla sen suuruisia, että niistä selviää varmasti kuukausittain. Tarvittavan lainasumman suhteen kannattaa olla realistinen, vaikka suuri laina saattaakin tuntua houkuttelevalta.

Helppo tapa arvioida tarvittava lainasummaa voi olla niin sanottu ikkunashoppailu eri verkkokaupoissa. Halutut tuotteet voi lisätä ostoskoriin ja nähdä suurpiirteisen loppusumman. Heräteostoksia kannattaa välttää ja lisätä koriin vain sellaisia tuotteita, joista olisi oikeasti iloa vaatekaapissa. Näin saa hieman osviittaa siitä, paljonko lainaa kannattaa oikeasti hakea.

Maksuaikaa valittaessa pitää huomioida kuukausittaiset tulot ja menot. Pitkä maksuaika kasvattaa luotolle luonnollisesti enemmän korkoa, mutta kuukausierien suuruus pysyy kohtuullisempana. Laina on tietysti hyvä pyrkiä maksamaan pois niin nopeasti kuin oma talous sen vain sallii.

Pienikin arjen säästö auttaa

Käytännössä uutta vaatekaappia voi kerryttää myös pikkuhiljaa ja säästää muista kuukausittaisista menoista. Kilpailuttaminen voi tällöinkin olla aiheellista, sillä moniin palveluihin voi sen avulla saada myös edullisempia sopimuksia. Myös esimerkiksi sähkösopimus sekä netti- ja puhelinliittymät kannattaa kilpailuttaa säännöllisin väliajoin.

Myös tarjouksia seuraamalla voi pyrkiä suosimaan edullisempia vaihtoehtoja. Laadusta ei toki kannata joissakin asioissa tinkiä, sillä huonolaatuisia tuotteita saattaa joutua korvaamaan useammin niiden hajoamisen vuoksi. Tämä pätee myös muuhun kuin vaatteisiin.

Uusimmat

Dacian SUV-suosikki uudistuu – kolmannen sukupolven Dusteria saa myös hybridinä

Osittain kierrätysmuovista valmistettu Dacia Duster siirtyy kolmanteen sukupolveensa, joka on edeltäjäänsä näyttävämpi ja sähköisempi.

Stellantis on valmis kääntämään takkinsa, jos sähköautojen kysyntä sakkaa

Stellantiksen toimitusjohtaja Carlos Tavares on todennut, että maailman kolmanneksi suurin autonvalmistaja on valmis muuttamaan sähköautostrategiaansa ensi vuoden tärkeiden Yhdysvaltojen ja Euroopan vaalien tulosten perusteella.

Tesla Cybertruckin tuotantomalli esiteltiin vihdoinkin – osa lupauksista jäi kuitenkin täyttymättä

Siitä on kulunut jo neljä vuotta, kun Tesla Cybertruckin tutkielma tuotiin julkisuuteen. Monien viivästysten jälkeen nyt on vihdoinkin tuotantomallin esittelyn vuoro.

Uusi Porsche Panamera esiteltiin – iso luksusauto kallistuu nyt kaarteisiin kuin moottoripyörä

Porsche on jo julkaissut monenlaisia tiisereitä kolmannen sukupolven Panamerasta, ja nyt uutuus tuotiin vihdoinkin julkisuuteen. Panamera ei ole täysin uusi auto, mutta sekä tekniikkaa että ulkonäköä on hiottu kattavasti.

Maailman suurin autonvalmistaja kamppailee yhä vaikeuksien kanssa

”Emme ole enää kilpailukykyisiä”, on Volkswagenin toimitusjohtajan viesti, kun yhtiö vähentää henkilöstöä osana 10 miljardin euron säästökuuria.

Suosittelemme

Esittelyssä maailmanmatkaajan kello: Citizen Satellite Wave GPS Eco-Drive

Kellovalmistaja Citizenin historia alkoi jo vuonna 1918, kun Shokosha Watch Research Institute -kellotehdas perustettiin...