Nissan

Japanilainen Nissan-automerkki perustettiin vuonna 1933, ja yhtiön pääkonttori sijaitsee Jokohamassa. Yrityksen juuret ulottuvat kuitenkin jo vuoteen 1914, jolloin Masujiro Hashimoto perusti Kaishinasha Motor Car Worksin, joka oli Japanin ensimmäinen autonvalmistaja. Nissan alkoi laajentua maailmanlaajuisille markkinoille 1950-luvulla, ja perusti tätä silmällä pitäen Yhdysvaltoihin tytäryhtiön vuonna 1958. Vuoteen 1970 mennessä Nissanista oli tullut maailman suurin autojen viejä, joka myi menestyksekkäästi sekä Nissan, että Datsun -merkillä varustettuja ajoneuvoja.

Vuonna 1999 Nissan liittyi taloudellisten vaikeuksiensa vuoksi yhteistyöhön Renaultin kanssa. Kumppanuus johti alustojen ja moottoreiden yhteiseen jakamiseen merkkien välillä. Niin ikään taloudellista turbulenssia kokenut Mitsubishi liittyi allianssiin vuonna 2016. Nissan omistaa myös Infiniti-tuotemerkin, joka on valmistajansa tarjoama ylellisyysbrändi. Datsun-merkki haudattiin vuonna 1986 Nissanin myytyä tätä ennen Datsuneita jonkin aikaa Nissan-Datsun -merkkisinä. Datsun-nimi kaivettiin kuitenkin uudelleen esiin vuonna 2013, ja se edustaa yhtiön halpismerkkiä Renaultin Dacian tapaan.

Nissanin liitto Renaultin ja Mitsubishin kanssa on yksi maailman suurimmista, ja se kilpailee verisesti autonmyynnin globaalista johtajuudesta yhdessä Volkswagen-konsernin, sekä erityisesti maanmiehensä Toyota Motor Corporationin kanssa. Kuuluisia moderneja ja historiallisia Nissan ja Datsun malleja ovat Fairlady, 240Z, Silvia, Skyline, Patrol, Maxima, Frontier, Qashqai, 370Z, Titan ja GT-R. Nissanilla on tuotantoa ja tutkimuslaitoksia ympäri maailmaa mm. Japanissa, Kiinassa, Australiassa, Yhdysvalloissa, Venäjällä ja Ranskassa.

Ensimmäiset Nissanin valmistamat autot toivat Eurooppaan norjalaiset vuonna 1960, ja nämä 16 Bluebird-autoa myytiin lähinnä Norjassa. Virallisen maahantuonnin Eurooppaan aloitti kuitenkin Suomessa Aro-Yhtymä vuonna 1962. Nykyään Nissanin Suomen mallistosta löytyvät mm. V6-moottorilla varustettu urheiluauto Nissan 370Z, pieni crossover Juke, keskiluokan sähköauto Leaf, valmistajansa Euroopan markkinoiden pienin auto Micra, pieni tila-auto Note, pickup-malli Navara, iso pakettiautomalli NV400, keskiluokan hatchback Pulsar, sekä katumaasturit Qashqai ja X-Trail.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Tesla Cybertruckin tuotantomalli esiteltiin vihdoinkin – osa lupauksista jäi kuitenkin täyttymättä

Siitä on kulunut jo neljä vuotta, kun Tesla Cybertruckin tutkielma tuotiin julkisuuteen. Monien viivästysten jälkeen nyt on vihdoinkin tuotantomallin esittelyn vuoro.

Uusi Porsche Panamera esiteltiin – iso luksusauto kallistuu nyt kaarteisiin kuin moottoripyörä

Porsche on jo julkaissut monenlaisia tiisereitä kolmannen sukupolven Panamerasta, ja nyt uutuus tuotiin vihdoinkin julkisuuteen. Panamera ei ole täysin uusi auto, mutta sekä tekniikkaa että ulkonäköä on hiottu kattavasti.

Maailman suurin autonvalmistaja kamppailee yhä vaikeuksien kanssa

”Emme ole enää kilpailukykyisiä”, on Volkswagenin toimitusjohtajan viesti, kun yhtiö vähentää henkilöstöä osana 10 miljardin euron säästökuuria.

Romukuntoisten Teslojen virta Pohjois-Amerikasta Ukrainaan voi olla vaarassa loppua

Yhdysvalloista ja Kanadasta päätyy vakuutusyhtiöiden kautta vaurioituneita sähköautoja Ukrainaan, jossa mekaanikot korjaavat ja myyvät niitä korkeista polttoainekustannuksista kärsiville.

Tyyliniekan uusimmat