Näin lentää maailman suurin drone – siipien kärkiväli suurempi kuin Boeing 757:llä

Drone on itsenäisesti tai kauko-ohjauksella lennätettävä miehittämätön lennokki, jota käytetään siviilissä muun muassa ilmakuvauksiin, kadonneiden etsintään ja pakettien toimitukseen, sekä armeijakäytössä tiedusteluun ja sodankäyntiin.

Droneja on olemassa hyvin erikokoisia, pienimmät mahtuvat jopa taskuun ja suurimmat ovat jo lähes lentokoneen kokoisia. Seuraavalla videolla nähdään Yhdysvaltalaisen ilmailu-, avaruus- ja puolustusvälineteollisuusyritys, Northrop Grummanin, valmistama RQ-4 Global Hawk, joka on lajissaan maailman suurin.

RQ-4:n runko-osan koko ei vielä huimaa päätä, mutta sen siipien kärkiväli on melkoisen massiivinen – se on nimittäin suurempi kuin matkustajalentokone Boeing 757:ssä. Ensimmäiset RQ-4 dronet kehitettiin jo vuonna 1998, mutta se on säilyttänyt ykköspaikan luokassaan vuosikymmeniä. RQ-4 dronea käyttää enimmäkseen Yhdysvaltain ilmavoimat, NATO ja NASA.

Videolla nähdään RQ-4:n lennon lisäksi myös tunnetumpi General Atomics MQ-1 Predator -drone, sekä Northrop Grumman MQ-8 Fire Scout -helikopteridrone.

https://youtu.be/gCBWo7NMiSU

Kuva: Northrop Grumman

Lue lisää