Magrette Moana Pacific

Hienon kellon ei tarvitse olla kallis, eikä sen tarvitse tulla aina Sveitsistä. Magrette on pieni uusiseelantilainen itsenäinen kellovalmistaja. Yrityksen perustaja Dion Wynyard McAseyn intohimo kelloihin syntyi jo varhain. Matka itsenäiseksi kellovalmistajaksi alkoi kun hän sai ensimmäisen automaattikellon 7-vuotissyntymäpäivälahjakseen. Lopullisesti ajatus oman kellon valmistamisesta kypsyi, kun hän työskenteli eräälle kelloyhtiölle – mitä jos tekisinkin näitä itse?

Magrette Moana Pacific

Magrette Moana Pacific All black on tummanpuhuva. Koko kello on PVD-päällystetty mustaksi. Kellon halkaisija on miehekkäät 44 mm. Kellon saa Magretten kumirannekkeella tai mustalla nahkarannekkeella. Vaikka Magretten kumiranneke on laadukas ja todella mukava, niin itse pidin kellossa nahkaista natoranneketta. Ruskea nato kevensi mukavasti kellon mustaa olemusta.

Magrette Moana Pacific
Magrette Moana Pacific
Magrette Moana Pacific
Magrette Moana Pacific

Kellon sisällä on Miyotan 9015 -automaattikoneisto 42:n tunnin käyntivaralla. Koneistossa on hacking-toiminto eli sekuntiviisari pysähtyy siksi aikaa kun asetat kellon aikaan. Näin kellon saa asetettua sekunnilleen oikeaan aikaan.

Kellon bezelin käyttö on täsmällistä ja muutenkin kellosta huokuu jämäkkyys. Moana Pacific on vesitiivis 500 m saakka. Kellon vasemmassa kyljessä on paineventtiili joka suojelee kelloa liian suurelta paine-erolta. Venttiilin hyödyllisyys tulee ajankohtaiseksi vasta kun syvyyttä on yli 300 m, joten ihan joka kaveri on pääse nauttimaan venttiilin tarjoamasta hyödystä.

Magrette Moana Pacific kestää kovaa käyttöä.
Magrette Moana Pacific kestää kovaa käyttöä.

Moana Pacificin paras puoli on sen selkeys ja mutkattomuus. Selkeän taulun ansiosta kellon ajan näkee helposti. Kellon jykevä rakenne tekee kellon käyttämisestä huoletonta. Magrettessa on paljon kelloa hintaansa nähden, hieman alle 600 euroa. Magretten valikoimassa löytyy muitakin kelloja kuin tummia sukelluskelloja. Kelloja valmistetaan vain pieniä, muutaman sadan kappaleen sarjoja ja siksi valikoima elää nopeassa syklissä.

Magrette Moana Pacific
Magrette Moana Pacific

Teksti ja kuvat: Lee Kasemets

Lue lisää