Lewis Hamiltonin luksusmersu on myynnissä – vuoden 2015 Mercedes-Maybach S600:sta pyydetään vajaat 120 000 euroa

Maybach on saksalainen luksusmerkki, jonka kulta-aikoja elettiin 1930-luvulla ennen toista maailmansotaa. Sodan jälkeisinä vuosikymmeninä tavaramerkki päätyi Maybachin kovana kilpailijana toimineen Meredes-Benzin haltuun. Mersu ei hyödyntänyt Maybachin brändiä pitkään aikaan, mutta uuden vuosituhannen puolella markkinoille esiteltiin paljon S-luokkaa ylellisemmät ja kalliimmat Maybach 57 ja 62.

Ne eivät kuitenkaan löytäneet tarpeeksi ostajia, joten Maybach kuopattiin jälleen muutamaksi vuodeksi. Uusi tuleminen koettiin vuoden 2014 loppupuolella, jolloin Mercedes-Maybach lanseerattiin omaksi alabrändikseen Mercedes-AMG:n tavoin. Viime vuosien Mercedes-Maybachit ovat olleet S-luokan erityisen pitkiä ja ylellisiä versioita, ja nyt kauppakin on käynyt aivan eri tahtiin. Kysyntä on yllättänyt jopa valmistajan, joten vielä tavallistakin luksuspitoisemmille Ässille tuntuu olevan tarvetta.

Mercedes-Maybachin S-luokan facelift esiteltiin pari kuukautta sitten Geneven autonäyttelyssä. Auto päivitettiin tekniikkansa osalta samalle tasolle S-luokan muun malliston kautta, ja ulkonäköä viilattiin entistä omaleimaisemmaksi mm. uuden maskin avulla. Ensimmäiset uudet Maybachit lienevät tätä kirjoitettaessa jo asiakkailla, joista yksi saattaa olla Mersun F1-tähti Lewis Hamilton. Hamilton on ainakin päivittänyt “vanhan” Maybachinsa johonkin uuteen menopeliin, koska auto ilmestyi myyntiin brittiläiselle Autotrader-sivustolle.

Formulakuskin auto on tuplaturbo-V12:lla ryyditetty Mercedes-Maybach S600, joka edustaa vuosimallia 2015. Oikeanpuoleisella ohjauksella varustettu Maybach on ladattu 530-heppaisen koneen lisäksi monilla herkuilla, kuten 22-tuumaisilla pyörillä, takapenkkiläisten viihdejärjestelmällä ja 360 asteen näkymän tarjoavalla kameralla. Varustelistalta löytyvät myös mm. himmennettävä panoraamakatto, Night Vision -pimeänäköjärjestelmä, Burmesterin äänentoistojärjestelmä, tuulilasin heijastusnäyttö, alcantara-nahkainen kattoverhoilu ja paljon muuta.

Suosittelemme

Kiireinen formulakuski on ehtinyt ajaa autollaan kolmessa vuodessa yllättävän paljon, koska Maybachin mittarissa on reilut 44 000 kilometriä. Luksusautosta pyydetään vajaat 105 000 puntaa, mikä on euroissa noin 120 000. Tuolla summalla saa Isossa-Britanniassa monia uusiakin luksusautoja, mutta mikään niistä ei ole nelinkertaisen F1-maailmanmestarin entinen Maybach. Suomen hintoihin verrattuna Hamiltonin autosta pyydettävä summa kuulostaa suorastaan edulliselta, mutta saarivaltakunnassa ei olekaan kotimaamme kaltaista autoverotusta.

LähdeCarscoops

Aihepiirin uusimmat

Stellantis on valmis kääntämään takkinsa, jos sähköautojen kysyntä sakkaa

Stellantiksen toimitusjohtaja Carlos Tavares on todennut, että maailman kolmanneksi suurin autonvalmistaja on valmis muuttamaan sähköautostrategiaansa ensi vuoden tärkeiden Yhdysvaltojen ja Euroopan vaalien tulosten perusteella.

Tesla Cybertruckin tuotantomalli esiteltiin vihdoinkin – osa lupauksista jäi kuitenkin täyttymättä

Siitä on kulunut jo neljä vuotta, kun Tesla Cybertruckin tutkielma tuotiin julkisuuteen. Monien viivästysten jälkeen nyt on vihdoinkin tuotantomallin esittelyn vuoro.

Uusi Porsche Panamera esiteltiin – iso luksusauto kallistuu nyt kaarteisiin kuin moottoripyörä

Porsche on jo julkaissut monenlaisia tiisereitä kolmannen sukupolven Panamerasta, ja nyt uutuus tuotiin vihdoinkin julkisuuteen. Panamera ei ole täysin uusi auto, mutta sekä tekniikkaa että ulkonäköä on hiottu kattavasti.

Maailman suurin autonvalmistaja kamppailee yhä vaikeuksien kanssa

”Emme ole enää kilpailukykyisiä”, on Volkswagenin toimitusjohtajan viesti, kun yhtiö vähentää henkilöstöä osana 10 miljardin euron säästökuuria.

Tyyliniekan uusimmat