Kuumimmat klassikkoautot

Vuoden 1967 Chevy Corvette, vuoden 1975 BMW 3.0 CSL, kaikki ennen vuotta 1974 valmistetut Porsche 911:t… nämä ovat kaikki klassisia autoja, jotka ovat ansainneet paikkansa autojen historiassa. Ne ovat ikonisia ja museolaatuisia autoja, jotka haluat mielelläsi viedä ajelulle korttelin ympäri tai pidemmälle. Kukapa ei rakastaisi klassisia autoja? Niissä on historian havinaa, tyyliä ja särmää.

Tässä artikkelissa kurkkaamme joitakin kuumimmista klassikkoautoista, joiden rattiin jokainen autoharrastaja haluaa päästä.

Jaguar E-Type

Jaguar E-Type on klassinen urheiluauto, jota on joskus jopa kutsuttu kaikkien aikojen kauneimmaksi autoksi. Se on peräisin 60-luvulta. “Jos sinun pitäisi valita vain yksi klassinen auto ajettavaksi, tämä on se auto,” sanoo McKeel Hagerty, Hagertyn toimitusjohtaja. Tämä auto voi kulkea jopa 240 km/h ja siinä on paremmat jarrut kuin monissa muissa samaan aikaan valmistetuissa autoissa.

Jaguar on automerkkinä yhä edelleen yksi tyylikkäimmistä ja laadukkaimmista autoista ja sellaisella kelpaa kruisailla niin vapaa-ajalla kuin kilparadoillakin.

Aston Martin DB4 ja DB5

Aston Martin on tuttu etenkin James Bond -elokuvista ja elokuvat itsessään ovat tunnettuja upeista autoista ja kauniista naisista. Ei siis ole mikään ihme, että Aston Martinista on tullut yleisesti ottaen legenda. Jopa monet nettikasinot kantavat pelivalikoimassaan James Bondiin liittyviä pelejä, eivätkä nämä leffat käy koskaan vanhoiksi. Aston Martin DB4 on Bondin pakoauton edeltäjä ja nämä autot ovat hyvin harvassa nykyään. Keräilijöiden unelma-auto!

James Bond ajeli leffoissaan karkuun Aston Martin DB5 autolla. Tällekään autolle tuskin kukaan nyrpistelisi nenäänsä, jos se tulisi vastaan.

Chevrolet Corvette

Chevy Corvette on Amerikan suosituin keräilyauto. Toisen sukupolven Chevrolet, jotka valmistettiin vuosina 1963-1964, ovat Amerikan ikonisimpia autoja. Se on vielä tänäkin päivänä harvinaisen upea ja tyylikäs. Jos tällaisen auton haluaa hankkia itselleen, varmimmin sen löytää Yhdysvalloista kiertämällä huutokaupoissa.

Chevrolet on etenkin amerikkalaisten mieleen, mutta niiden suosio on ollut kovaa myös Euroopassa ja Suomessakin. Jos satut saamaan käsiisi historiallisen Chevy Corveten tai pääset istumaan sen rattiin, ymmärrät takuulla, mihin sen suosio perustuu.

Lamborghini Miura

Tämän auton sanotaan olevan yksi maailman seksikkäimmistä autoista. Se tuli markkinoille vuonna 1966 ja se suunniteltiin haastamaan Ferrari. Sen moottori hyrrää upealla tavalla ja se on yksi kauneimmista koskaan valmistetuista autoista. Lamborghini Miura on tyylikäs ja sliikki ja kuka tahansa haluaisi istua tämän auton ratissa. Se on kaunis vielä tänäkin päivänä ja ehdottomasti sellainen auto, joka pitäisi löytyä jokaisen keräilijän autotallista.

Ensimmäinen Porsche 911

Porsche 911 autoa voidaan kuvailla yhdellä sanalla: vintage. Se suunniteltiin alun perin ennen vuotta 1974, jolloin se sai uuden suunnittelun valmistajan käsissä. Tässä aikaisen mallin Porsche 911:ssä on hienosti rakennettu moottori ja se vetää vetoja monille urheiluautoille vielä tänäkin päivänä. Jos haluat ostaa itsellesi kyseisen biilin, on aika lähteä huutokaupoille tai tutkimaan eBay -sivustoa.

Rolls-Royce Dawn Drophead

Rolls-Royce autoissa on tyyliä. Ne ovat upeita luomuksia, joista suorastaan uhkuu varakkuus. Voit melkein nähdä englantilaisen herrasmiehen nousevan sikari kädessään tästä autosta ulos. Etenkin originelli Silver Dawn Drophead, joka valmistettiin ensimmäisen kerran vuonna 1949 on melkoinen näky. Tämä auto on hieman pienempi kuin ennen sotaa valmistetut Rolls-Roycet ja se oli tarkoitettu modernimmaksi versioksi. Tämä auto on hyvin harvinainen ja niitä on jäljellä enää 28 kappaletta maailmassa. Suurin osa niistä on keräilijöillä.

- Advertisement -

Uusimmat

Putkiston vaihto riittää: Toyota Century edustusauto kuulostaa superautolta

Jo vuosikymmenien ajan Toyota ja Nissan ovat vääntäneet kotimaassaan kättä ylellisten edustusautojen markkinoista. Toyotan vastaus on ollut Century-mallisto, joka...

BMW:n “Tesla” on pian täällä – 530-hevosvoimainen Concept i4 esitellään Genevessä

BMW lähti mukaan sähköautobisnekseen todella hyvissä ajoin, kun lähinnä kaupunkikäyttöön suunniteltu i3 esiteltiin jo kohta seitsemän vuotta sitten. Sen...

Volkswagen esitteli uuden pistokehybridin – Touareg R on yli 460-hevosvoimainen SUV-järkäle

2000-luvun alussa markkinoille tuotu VW Touareg on tätä nykyä edennyt kolmanteen sukupolveensa. Pari vuotta sitten myyntiin tulleen ison katumaasturin...

Tämä kasarimersu on yhtä kallis kuin uusi Lambo – leveäkorinen 560 SEC 6.0 AMG on yksi vain 50 valmistetusta yksilöstä

Syksyllä 1981 Frankfurtin autonäyttelyssä esitelty Mersun S-luokan coupé oli yksi aikakautensa tyylikkäimpiä autoja. SEC:llä oli kuitenkin brutaalimpikin puolensa, minkä...

Jäähyväiset tyylille – Mersu lopettaa S-luokan coupén ja avomallin valmistuksen

Tyylikkäimmistä autoista puhuttaessa isot kaksioviset coupét ja avomallit ovat olleet perinteisesti vahvoilla. Esimerkiksi Mercedeksen valikoimaan tällaisia autoja on kuulunut...

Suosittelemme

Tänään ranteessa: Bell & Ross BR 03-92 Diver Black Matte

Ranskalainen Bell & Ross on osoittanut viime vuosien aikana kuuluvansa markkinoiden kiinnostavimpiin kellonvalmistajiin, joka...

Esittelyssä maailmanmatkaajan kello: Citizen Satellite Wave GPS Eco-Drive

Kellovalmistaja Citizenin historia alkoi jo vuonna 1918, kun Shokosha Watch Research Institute -kellotehdas perustettiin...