Kiinalaisille olisi tarjolla jälleen yksi uusi retrotyylin sähköauto

Välillä tuntuu, että menneistä vuosikymmenistä tyylivaikutteita saaneiden uusien autojen tulva on loputon. Tälläkin kertaa vahvasti retrohenkinen konseptimalli tulee Kiinasta.

Kiinalaiset tuntuvat juuri nyt rakastavan 50- ja 60-lukujen tyyliä huokuvia sähköautoja. Kiinan suosituin sähköauto Wuling Hongguang Mini EV on saanut uuden konseptimallin, joka näyttää varsin retrolta. Jo alkujaankin hieman 80-lukulaisen näköinen sähköauto hyppää konseptin myötä ulkonäkönsä puolesta vielä pari vuosikymmentä taaksepäin. Mielenkiintoisesti sitä ei ole muotoillut yhteisyritys SAIC-GM-Wuling, vaan kolmas osapuoli. Yritys on kuitenkin jakanut autosta kuvia sosiaaliseen mediaan, ja vastaanotosta on paljon kiinni, nähdäänkö valmista autoa koskaan tuotannossa.

Konsepti kiinnittää heti katsojan huomion pyöreillä moderneilla LED-ajovaloilla. Erikoisen näköinen maski vaikuttaa sisältävän monta pienempää ovaalia kuin paraskin maatuskanukke pienempiä sisaria. Retrovaikutelman viimeistelevät kromiset puskurit joita ei ole kunnolla nähty autoissa viimeiseen 40 vuoteen. Kaksivärisyys on ehtaa 50-lukua, kuten myös aerodynaamisen näköiset pölykapselit. Menneen maailman tuulia edustavat myös kromiset sivupeilit ja katon tavarateline. Hellyttävänä yksityiskohtana auton takaa löytyy rottinkiselta näyttävä pieni kapsäkki, joka tuo mieleen Fiat 500:n matkalaukkutelineen, ja Italian kapeat kadunkulmat.

Suosittelemme

Retromalli käsittäisi muutoksia myös sisätiloihin, jotta kaksivärisyys jatkuisi kabiiniin saakka. Iso infotainment-näyttö keskikonsolissa palauttaa ajatukset kuitenkin takaisin nykyhetkeen. Vaikka onkin vielä epävarmaa, tuleeko Hongguang Mini EV retrovariantti koskaan asiakkaiden saataville, niin ainakin autonvalmistaja on ottanut iloa irti konseptikuvista, joista löytyy erilaisia varusteratkaisuja. Mahdollisuudet retromallin ilmestymiseen ovat hyvät, sillä jo maaliskuussa erään japanilaisen konsolivalmistajan kamppeet mieleen tuova ”hupiversio” Mini EV Gameboy Edition saapui jälleenmyyjille, ja auton avoautoversion tuotannonkin pitäisi alkaa vielä tämän vuoden puolella.

LähdeCarscoops

Lue lisää